Home » Forum » Eenvoudige thuisprinter die ook kan scannen

Eenvoudige thuisprinter die ook kan scannen

17 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Anja
Eenvoudige thuisprinter die ook kan scannen

Ik werk niet meer op kantoor en wil nu thuis kunnen printen en scannen. Met een printer die klein is en niet in kleur hoeft te kunnen printen. Heeft iemand een tip?

Ad Hombre
Koudblauw

Zwart-wit laserprinters met scanner:

https://www.coolblue.nl/printers/laserprinters/kleurenprinter:nee/type-p...

Of neem anders gewoon de eerste kleuren all-in-one inkjet uit de top tien:

https://www.coolblue.nl/printers/top-10

Sarah-Sarah
Of scannen met telefoon of tablet

Er zijn heel goede scan apps, zoals Adobe scan. Ze scannen in kleur, je maakt er een pdf van en die print je dan. Hoef je geen scanner te kopen, alleen een printer.

40er
Hier

Een printer van de Aldi, een HP. Printen, scannen en kopiëren. Ideaal.

Jasmijn
dat scannen?

Ik heb hier nog een HP all in one staan, maar ik scan inderdaad ook nooit meer. (vroeger heel veel) maar nu doe ik alles met mijn mobieltje, goede scherpe foto maken, uitsnijden in orde maken en dit bestand gebruik ik dan. Werkt sneller dan scannen. Printen doe ik inmiddels met een fotoprinter van canon, want daar zijn alle kleuren gescheiden (bij canon moest ik de hele kleurencardridge vervangen als bijv. alleen geel op was) Maar dat is in jouw geval niet aan de orde.
Dus inderdaad is de vraag, heb je echt nog wel een scanner nodig? Aan de andere kant, zo duur zijn ze niet en volgens mij zijn ze allemaal redelijk goed. (aan mijn merken en types heb je niets meer, die modellen wijzigen ieder half jaar geloof ik wel) die van mij zijn op dit moment niet meer te koop in ieder geval.

Jasmijn
correctie

(bij canon moest ik de hele kleurencardridge vervangen als bijv. alleen geel op was) --dat was bij HP

Ad Hombre
HP

Dat is type-afhankelijk en niet merkafhankelijk. Mijn HP Pagewide inkjet printer heeft 4 aparte kleuren cartridges die heel lang meegaan en nooit uitdrogen. Maar die is waarschijnlijk te duur voor OP en zeker te groot.

Scannen van documenten gaat natuurlijk veel sneller dan met een telefoon zeker als je een sheetfeeder gebruikt. maar als je beperkte behoeften hebt is een telefoon natuurlijk prima. Je hebt hem bovendien altijd bij je.

https://www8.hp.com/nl/nl/printers/pagewide-business-printers.html

Anja
Welke dan? (Telefoon)

Tja, ik ben niet zo'n handigerd helaas. Heb nu een aantal apps bekeken en geprobeerd maar vind het niks. Sommigen laten de scan eruit zien als een zwart-wit chagrijnig spookachtig document en bij geen enkele snap ik 1 2 3 hoe je van meerdere pagina's 1 document maakt. Dat vind ik nou zo handig van een printer/scanner: je jast hem er in een paar tellen doorheen en krijgt keurig 1 document in kleur.
Welke app is dan het meest geweldig?
En als het een betaalde app is, hoe reken je dan af??

Lente
Voor Iphone : notities

De standaard app 'notities' heeft de mogelijkheid om te scannen. Meer pagina's komen keurig in één pdf bestand. Daarna kun je het mailen, opslaan, wat je maar wilt.

Kwaliteit is prima en in kleur.

Ad Hombre
Anja

Ik ben nogal een Evernote fan. Die notes kun je ook inscannen, zowel in full color als document mode. Dat werkt heel behoorlijk.

Lente
Onenote en onedrive kunnen ook scannen

Kun je kiezen tussen scannen van document, whiteboard en visitekaartje.
Met onedrive kun je geen meerdere pagina's scannen zonder een premiumversie te nemen.
Met onenote kan dat wel.
De kwaliteit vind ik minder dan met de app 'notities' op mijn iPhone. Net uitgeprobeerd met hetzelfde document scannen.

braam
scanner

Ik vind het toch best een gedoe om een mooie kwaliteit "scan" met je telefoon te krijgen. Hangt ook af van je telefoon, ik heb een vrij eenvoudige telefoon die alweer een paar jaar oud is, als ik daar 's avonds in huis foto's mee maak wordt het ook met de beste apps niet scherp. All-in-ones (printer/scanners) zijn tegenwoordig zo goedkoop, als je toch een printer moet kopen zou ik toch voor eentje kiezen die ook kan scannen. Vooral als je een stapeltje documenten hebt is dat toch echt fijn. Ik vind een ADF erg handig (daar leg je een stapeltje bladzijden in, en dan wordt het automatisch gescand tot 1 document). All-in-ones met een ADF heb je al voor rond de 50 euro (Canon Pixma MX495).

Denk erover of je ook automatisch dubbelzijdig wilt printen/scannen, dat is een belangrijk verschil tussen goedkope en duurdere modellen. Er zit ook wel verschil in printkwaliteit, als je voor je werk moet printen is dat misschien ook een overweging, maar op zich is de kwaliteit van zelfs de goedkoopste printers best wel goed tegenwoordig. Als je voor een inktjetprinter gaat zul je wel verschil zien met de laserprinter van het werk.

Tamar
Epson

Hier een Epson ET 2650. Die vul je met flesjes, dat is goedkoop en milieuvriendelijk. Maar het scheelt vooral dat je om 12 uur 's avonds nog een werkstuk "mag" uitprinten voor een kind en dat de cartridge dan leeg is. De printkwaliteit vind ik trouwens niet echt geweldig, maar dat hoeft voor mij ook niet. Zelf gebruik ik hem vooral voor scannen en voor de kinderen hoeft een goede kwaliteit niet ( vind ik dan :-).

AnneJ
Bieb?

Een printer is ook niet zo goed voor je gezondheid. Je kunt ook voor weinig geld printen bij de bieb.

Ik deed het vroeger ook, nog even een verslag printen voor een kind op het laatste moment. Maar dat hoeft ook niet meer. Tegenwoordig mogen ze het meestal digitaal inleveren en anders is er een printer op school om het nog even te doen.

Tamar
AnneJ

Dat lijkt me handig zeg! Die last minute ellende, met bijbehorend smekend gezicht en dramatische toestanden (hij gaat me echt vermoorden als ik niet....) kan ik best missen.

Kaaskopje
In de aanbieding
Mijntje
dank Lente

Nooit zo gedaan maar het is idd erg handig