Home » Forum » Alles digitaal » Eerste mobieltje wat vragen

Eerste mobieltje: wat vragen

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mantra123
Eerste mobieltje: wat vragen

Mijn dochter van 10 gaat volgend jaar naar de brugklas en dan krijgt ze een mobiel van ons. We vinden het prettig dat ze ons kan bereiken in geval van nood of als ze afspreekt met een klasgenootje, dat soort dingen.

De wereld van (pre)pubers en mobieltjes is nieuw voor mij en ik heb een aantal vragen.
We willen graag een los toestel voor haar kopen. Wat is een leuk en eenvoudig toestel in de prijscategorie tot 200 euro? Welke mobieltjes hebben jullie kids?
Wat is verstandiger: prepaid of een goedkoop abonnement? Zitten daar nog bel/sms plafonds bij? Betalen jullie het zelf of houden jullie het in van het zakgeld bijvoorbeeld?

AnneJ
Mobieltje?

Tegenwoordig toch wel een smartphone? Je moet wel kunnen appen of facetimen met zo'n ding. en vaak zijn er groepsapps voor huiswerk of medescholieren.

Mijn kinderen doen het nog steeds met prepaid. Dat is als er eens wat is onderweg kunnen ze even bellen. Verder werkt het op de wifi overal.

Phryne Fisher
Doorgevertjes

De kinderen hebben hier altijd iPhones gehad, doorgevertjes van mij of hun vader. In hun abonnement pas sinds een paar jaar ook data, eerder vond ik het niet ‘nodig’ (flauw). Het abonnement betaal ik, maar is dus in feite een aanvulling op hun zakgeld.

Mantra123
AnneJ

Met mobieltje bedoel ik ook een smartphone.
We hebben zelf nog prima werkende telefoons die we niet kwijt willen als doorgevertje, oude telefoons zijn echt opgebruikt en weggedaan . Kan wel in mijn omgeving navragen of iemand er nog eentje heeft liggen.

bicyclette
gewoon naar de winkel

Iedere maand komen er weer nieuwe modellen op de markt. Het aanbod aan telefoons is enorm. Ik zou gewoon naar de Mediamarkt o.i.d. gaan en samen met een verkoper een geschikt model uitzoeken.

Phryne Fisher
Gigaset

Mijn nichtje heeft een Gigaset, heel betaalbaar maar schijnt toch verrassend goed te functioneren. Voor mijn moeder kopen we meestal een goedkope Samsung, rond € 150. Ze gaat er zo onhandig mee om dat ze met 2 jaar wel onbruikbaar zijn.

Triva
abo

neem een abo van Simpel ofzo en leer je kind altijd wifi te gebruiken. Onderweg alleen als het nodig is data aanzetten.

Jo Hanna
Moto G4 en G5

Mijn eerste kind dat naar het VO ging, kreeg een Moto G4. Die is goed bevallen dus kreeg nummer twee een Moto G5. Ze hebben alleen prepaid. Op de meeste plekken waar ze komen, is WiFi. Ze bewegen zich nog niet zo heel ver van huis.

Groet,
Jo Hanna

Jackie
abbonnement

Een goedkope Samsung of Huawei lijkt me prima voor een kind van 10/11.

Prepaid lijkt me onhandig, ik zie het dan voor me dat mijn kind net die dag dat ze mij in een noodgeval wil bereiken, haar tegoed heeft opgebeld of zo. Het doel is juist om indien nodig altijd en overal ouders te kunnen bereiken dus ik zou voor een abbonnement gaan. Is meestal ook voordeliger bellen. Een internetbundel lijkt me niet nodig als ze thuis en op school wifi heeft.

Dendy Pearson
Hier

Onze oudste heeft een dure Samsung, de “oude” van haar vader. Toen ze naar het vo ging heeft ze een prepaid-kaart gekregen. Meer was niet nodig, want op school was er wifi en verder was ze niet zo uithuizig.
Nu is ze 16, is ze veel op pad en heeft ze een abonnement van Hollandse Nieuwe. Dat is toch net wat handiger.

Tegenwoordig zijn er zoveel goedkope abonnementjes dat ik denk dat ik daarvoor zou gaan bij een brugklasser

Bosbes
nee geen abonnement

Hier twee oudere pubers met een iPhone die ze op hun 12e verjaardag kregen, wel 2e hands (en ik geloof eentje (en niet twee) wel eens vervangen).
En altijd prepaid. Wat Jackie zegt hoeft niet: ten eerste bellen veel kinderen helemaal niet meer veel (gewoon serieus minder dan ik vroeger als puber met een vaste telefoon). Ten tweede check ik regelmatig hun beltegoed online, en je krijgt er een melding van. Ten derde, de belangrijkste: ik heb als enige in het gezin een T-mobile abonnement en zij hebben T-mobile prepaid, en wij kunnen onderling helemaal gratis bellen. Dus ons als ouders bellen zit altijd goed.
Verder overal wifi.

Ik heb ze wel eens een maand een internetbundel gegeven toen ze op reis gingen. Ging láng niet op.

maan.
Prepaid

Huawei heeft mooie goede betaalbare toestellen (ja ik heb er zelf ook een) maar er zijn vast meer leuke toestellen voor dat budget. Hier nooit meer motorola na 3*problemen in 8maanden (vervangende toestel was nog slechter dan origineel).

Ik zou voor prepaid gaan, en goed instrueren dat ze mobiele data uit zetten; ook op appniveau mobiele data uit (behalve mbt whatsapp en 9292 ofzo). Abonnement is zinloos. En wat betreft de opmerking over bellende kinderen; sinds wanneer bellen kinderen? (En als ze per ongeluk al bellen dan is het whatsappbellen).

Mantra123
Reactie

Bedankt voor al jullie reacties! Schrijf gerust nog meer reacties eronder, daar ben ik erg blij mee.

Phryne Fisher: haha, moest hardop lachen om je post. Herkenbaar van mijn eigen moeder. ;)

Dochter is ook niet echt een beller, maar in noodgevallen vind ik de mogelijkheid om te kunnen bellen toch heel fijn. Een paar weken terug ging ik op een glad fietspad onderuit met mijn fiets en ik kon niet opstaan (bleek een verstuikte enkel te zijn). Toen was ik toch heel blij met die telefoon in mijn jaszak zodat ik mijn vriend kon bellen.
En sowieso dat dochter kan appen als ze op school is, om wat door te geven of als ze even ergens mee zit. De brugklas kan soms overweldigend zijn, zeker als je nog net 10 jaar bent als je gaat. Gewoon het idee dus dat ze me kan bereiken als ze dat op emotioneel gebied ook even nodig heeft. Dan kan ze dus appen en dan is wifi voldoende.

AnneJ
Bel me terug

http://www.gsmhelpdesk.nl/nieuws/5012/belme8008-start-gratis-sms-dienst

We hadden hier ook een tijdje een code dat ik de kinderen kon bellen, ook als ze ggen beltegoed meer hadden. Dan konden ze via een code een verzoek naar mij sturen om hen te bellen. Voor een noodgeval.

PW
Sim only voor kinderen

Wij hebben de sim only bundel voor Kids bij Tele2 genomen, wellicht ook een idee voor u.

Zie: https://www.tele2.nl/mobiel/telefoons/kinderen/
https://www.simonlyvergelijken.nl/blog/sim-only-voor-je-kind-tele2-intro...

- Je kind is altijd bereikbaar
- Unlimited bellen naar 3 Nederlandse nummers
- Datalimiet 1GB: stopt automatisch als de bundel op is
- 7 euro per maand.