Alles Digitaal Alles Digitaal

Alles Digitaal

MRI

MRI

14-10-2011 om 18:37

Hoe plaats je een tekst in een afbeelding?

Ik wil een tekst in een afbeelding maken, zodanig dat je alleen letters ziet (en niet een wit tekstblok met letters). Hoe doe je dat?

alvast bedankt, MR

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Photofiltre

Ik gebruik vaak voor dit soort kleine bewerkingen het gratis programma Photofiltre. Zo te vinden via google en met dat programma kun je makkelijk tekst toevoegen aan een afbeelding.

merel

merel

14-10-2011 om 23:17

Heel makkelijk online

Je kan dit heel makkelijk online doen, je hoeft het programma niet te downloaden: www.picnik.com.
Je upload je foto, gaat naar edit, text, vult in het vakje je tekst in. Klikt op add en daarna kan je nog kiezen voor lettertype, tekstkleur en afmeting. Spreekt voor zich. Daarna sla je de foto weer op, op zo groot mogelijke afmeting en je kan hem dan laten afdrukken ergens, of zelf printen.

Blok bewerken

Bij dat soort programma's kan je meestal ook het tekstblok zelf bewerken. Kies dan 'geen rand' en als achtergrond 'transparant'. Voilà tekstblok onzichtbaar!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Kim Groothof

Kim Groothof

15-10-2011 om 13:41

Met paint - dat zit al op je computer

Klik op 'start' linksonder op je scherm, dan 'alle programma's' en dan kies je voor 'bureau-accessoires', in het rijtje daarnaast zie je Paint staan, dat programma open je.
Daarna 'bestand openen' en de foto zoeken die je wilt gebruiken.
Links naast de foto zie je een A staan, als je daarop klikt, verandert je muis boven de foto in een kruis, je kunt dan een tekstvak maken waar jij dat wilt. Zorg ervoor dat links naast de foto het onderste vakje van de 2 vakjes met vormen aangeklikt is.
Als je een tekstvak gemaakt hebt, kun je bovenin de werkbalk onder 'beeld'kiezen voor 'werkbalk tekst', daar kun je kiezen welk lettertype je wilt gebruiken en hoe groot je de letters wilt hebben. Onder de foto vind je allemaal vakjes met kleuren, daar kun je de kleur voor de tekst aanklikken.
Vervolgens de tekst in de foto maken en klaar. Als je daarna buiten het tekstvak klikt, staat de tekst, zonder achtergrond, in je foto. Vind je het niet mooi geworden: in de werkbalk klikken op 'bewerken', dan 'ongedaan maken'en je tekstvak is weer weg. Succes!

MRI

MRI

15-10-2011 om 21:10 Topicstarter

Bedankt

voor jullie tips. Ik ga ze uitproberen.

MR

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.