Alles Digitaal Alles Digitaal

Alles Digitaal

Leony

Leony

21-06-2010 om 12:27

Hyves en msn noodzakelijk voor tieners?

In het tijdschrift Quest kwam ik de uitspraak tegen dat Hyves en MSN voor tieners noodzakelijk zijn omdat anders sociale uitsluiting dreigt.
Het is duidelijk dat het gebruik van social media in het afgelopen decennium enorm is toegenomen. Maar is het werkelijk zo dat je moet hyven of msnnen om nog mee te doen in de maatschappij?
Ik ben benieuws naar jullie mening.
Leony

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Sarcas

Sarcas

24-06-2010 om 14:45

Een groot gedeelte van de communicatie tussen tieners gebeurt via internet. Tieners die dit niet mogen gebruiken (bestaan die eigenlijk…?) missen dus een belangrijk deel sociale interactie met hun collega-tieners. Dat kan een (mate van) sociaal isolement ten gevolge hebben. Alles natuurlijk afhankelijk van de tiener zelf, en zijn sociaal-culturele context. Een tiener die woont op een plek waar voor hem en andere tieners ook geen internet beschikbaar is heeft natuurlijk lotgenoten. Die gebruiken gewoon telefoon, of als dat daar nog niet is uitgevonden rooksignalen, tamtam, flessenpost of de goeie ouwe feromonen.

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor tieners. Als ‚oudere’ kan je er nog wel mee wegkomen dat je online niet bestaat. Als jongere of middelbare ben je toch wel een digitale heremiet (digimiet?) als je nooit online bent.

S.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.