Alles Digitaal Alles Digitaal

Alles Digitaal

Irina

Irina

29-01-2011 om 16:13

Ik wil wachtwoord van mijn man weten.

Man beheert de computers thuis, Hij werkt ook als computerspecialist. Anyway. hij kan mijn emails lezen heb ik gemerkt. Ook die voor mijn werk, maar ook met vriendinnen en zo. Vind ik niet prettig.
Ik kan zijn emails niet lezen.
Bij toeval, de computer stond aan en hij was even een boodschap doen, heb ik ontdekt dat hij mailt met oude schoolvriendinnen, en daar ook wel eens mee afspreekt.
Doordat zoontje een spelletje wou installeren, moest ik wachtwoord van mijn man weten en dat was mooi want zo kon ik wel in zijn emails.
Dat heb ik twee jaar gedaan. Kon ik mooi meelezen en zo. O, ja erover praten heeft geen zin, want hij ontkent alles en weet ook niet dat ik zijn mails lees.
Nu heeft hij zijn wachtwoord veranderd. En ik wil weten hoe ik daarachter kan komen.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Mona

Mona

29-01-2011 om 17:18

Dit?

ik googlede even en vond dit: http://www.winportal.nl/password-revealer

Maar tja, volgens mij ziet jouw man ook dat jij dat geinstalleerd hebt, misschien kan je nog een keer vragen om een wachtwoord omdat je een spelletje gaat installeren ? Dus even wachten tot hij ver van huis is en dan bellen omdat je een spelletje wilt installeren?

Minet

Minet

30-01-2011 om 11:05

Irina

Zou het niet veel logischer zijn deze vraag in de rubriek relatieproblemen te stellen? Het gaat nl. helemaal niet over wachtwoorden, het gaat over jullie relatie.

NaShA

NaShA

30-01-2011 om 14:03

Mijn idee minet...

het lijkt eerder een relatie-probleem te zijn....

Irina

Irina

30-01-2011 om 16:26

Ja, dat weet ik

Het is te lang om het allemaal uit te leegn en natuurlijk hebben we een communicatieprobleem, wordt aan gewerkt etc. Dus ik wil het daar nu niet over hebben.
Ik kan mijn wachtwoord niet veranderen, dat kan hij alleen, omdat hij alles beheeert, helaas.

NaShA

NaShA

30-01-2011 om 17:05

En is dat een gezonde situatie dan?

lijkt me niet, dat bedoelen we je te zeggen...

+ Slimme Brunette +

+ Slimme Brunette +

30-01-2011 om 19:27

Gelijke monniken, gelijke kappen

Als hij jouw wachtwoord weet, heb jij het recht om het zijne te weten, zo simpel is het.
Wachtwoordbeheer is niet zo moeilijk, verdiep je er eens in. Gaat het om een wachtwoord van Outlook? Dat loopt via je computer (het apparaat zelf). Of is het een online-account als hotmail? Ga eens een avondje instructies lezen en verander je wachtwoord. Als hij er iets van zegt, zeg je dat hij het ook zonder jou medeweten heeft verandert. Zal wel een discussie uit voortkomen maar wat hij doet kan echt niet.

+ Slimme Brunette +

+ Slimme Brunette +

30-01-2011 om 19:27

Gelijke monniken, gelijke kappen

Als hij jouw wachtwoord weet, heb jij het recht om het zijne te weten, zo simpel is het.
Wachtwoordbeheer is niet zo moeilijk, verdiep je er eens in. Gaat het om een wachtwoord van Outlook? Dat loopt via je computer (het apparaat zelf). Of is het een online-account als hotmail? Ga eens een avondje instructies lezen en verander je wachtwoord. Als hij er iets van zegt, zeg je dat hij het ook zonder jou medeweten heeft verandert. Zal wel een discussie uit voortkomen maar wat hij doet kan echt niet.

Voor je druk aan de gang gaat met wachtwoorden en zo

dit is natuurlijk alleen maar een doekje voor het bloeden.

Het vertrouwen is kennelijk zoek.
Tijd voor een verstandige relatie-update! Boek een weekend weg, ga wat samen ondernemen en staar je niet blind op de virtuele vriendenwereld.

Irina

Irina

30-01-2011 om 21:46

Windows vista

Als ik de computer opstart staat er windows vista home premium op en dan kun je op de foto van jezelf klikken en moet je wachtwoord invullen. Zoon van 12 zit ook er op die heeft ook een wachtwoord. Heeft mijn man bedact. Weet ook niet waarom iedereen hier thuis zomidig een wachtwoord moet hebben.

margje van dijk

margje van dijk

31-01-2011 om 10:03

Heeft met rechten te maken

Je man heeft administrator-rechten op de computer, en jullie blijkbaar niet. Het zou niet helpen als hij jou óók administrator zou maken, want dan nog kan hij zelf gewoon in jouw spullen komen. (Het verschil zou zijn dat jij dan ook in zíjn spullen zou kunnen komen).

De email staat in principe los van het windows-account, maar Outlook (o.i.d.) staat zo ingesteld dat het verder zonder wachtwoord geopend wordt.

Wat je zou kunnen overwegen is gewoon een gmail of hotmail account nemen. Daar heb je verder niks voor nodig, je gaat gewoon naar zo'n site en je maakt een account aan. Vervolgens kondig je aan dat dat voortaan je emailadres is, en je gebruikt Outlook niet meer. Vink nooit aan 'wachtwoord onthouden', maar log iedere keer in. Dan kan je man er echt niet bij, daar heeft Windows accountbeheer echt niks mee te maken. Regelmatig je (email) wachtwoord veranderen helpt ook.

Maar ik ben met de anderen eens: dit is een relatieprobleem. Hij heeft het recht niet in jouw spullen te neuzen. Leest/las hij jouw gewone post ook altijd?

Margje

Primavera

Primavera

31-01-2011 om 11:36

Het gaat hier niet over privacy, maar over macht

Kennelijk heb je niet alleen een user account, terwijl je man een administrator account heeft, maar heeft hij je rechten ook nog zo danig teruggeschroeft dat je zelfs je eigen password niet meer kan veranderen. Normale user accounts kunnen dat namelijk wel via hun control panel.
Zoals Margje al uiteglegd heeft kan je man hoe dan ook toch wel bij je gegevens, dus deze extra beperking is nergens voor nodig, behalve om je te laten voelen dat hij de macht heeft en jij niet. Daarom heb je waarschijnlijk ook geen administrator account, zodat je steeds afhankelijk van hem bent als je iets wil installeren op de PC. Heb je wel eens gewoon aan je man gevraagd om jouw account ook in administrator te veranderen, zodat je niet steeds aan hem hoeft te vragen als je wat met de computer wil?
Je hebt mijn inziens een veel groter probleem dan alleen een comunicatieprobleem. Er zit iets goed scheef in jullie relatie. Online een gmail, hotmail of andere gratis account nemen waarborgt jouw privacy (en dat van je vriendinnen) wel wat meer. Dat kan hij natuurlijk ook prima doen als hij wat verbergen wil, vandaar dat ik dus denk dat het geen toegang geven van zijn account meer over machtsverhoudingen in jullie relatie dan over privacy-problemen gaat.
Eén van de weinige eenvoudige manieren voor user accounts (die dus niks kunnen installeren) om het password van de accounts te weigeren is deze: http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/ Je man zal het natuurlijk wel merken.
Andere drastische optie is windows vista herinstalleren als je de dvd en drivers van de pc hebt. Sorry, man, pc liep vast. Ik kon niks omdat ik geen adminstrator rechten heb en nee helaas aleen mijn eigen data en die van zoonlief gesaved, want die van jou daar kon ik niet bij...
Primavera

Primavera

Primavera

31-01-2011 om 11:39

Foutje

In mijn berichtje staat:"om het password van de accounts te weigeren" dat moet natuurlijk "om het password van de accounts te resetten" zijn.

Irina

Irina

31-01-2011 om 11:53

Heb het wel eens gevraagd

Waarom meoten we allemaal een wachtwoord heb ik hem wel eens gevraagd? Dat is veiliger zei hij en hij beheert de computer om te voorkomen dat zoon of ik dus programma's installeer die voor problemen kunnen zorgen. Het is zijn werk ook. En hij heeft ook het idee dat ik niks van computers weet omdat het niet mijn echte interesse is. Ik vind computers handig en ik heb het nodig voor het werk en privé.
Ik denk toch dat hij iets te verbergen heeft.

Primavera

Primavera

31-01-2011 om 12:59

Flauwekul

Jouw user account zo instellen dat je niet je eigen password kan veranderen heeft niks meer met veiligheid te maken, maar alles met controle op je willen uitoefenen.
Hij behandelt je als een kind, namelijk net zo als jullie zoon. Als volwassen vrouw is het echt niet zo moeilijk om te leren wat je wel en niet moet installeren op de PC en bij twijfel te vragen. Zelfs mijn 12 jarige dochter snapt dat. Bovendien heeft hij meer dan anderen de capaciteiten om eventuele problemen weer op te lossen.
Natuurlijk heeft hij iets te verbergen. Dat weet je toch al doordat je al twee jaar lang stiekem zijn post leest. Daarvoor hoef je die echt niet nog eens twee jaar te lezen. Je schiet er ook geen barst mee op, omdat je de confrontatie toch niet aangaat.
Koop een eigen laptopje, die je helemaal zelf installeert. Dan hoeft hij niet meer bang te zijn dat je virussen of trojans binnenhaalt die zijn acount indringen en heb jij helemaal je eigen privacy. Bij vragen kun je hier wel online terecht. En richt vervolgens je energie op wat je nou precies met je relatie wilt en welke stappen je gaat nemen om daar te komen.
Of gebruik het progaramma van de link die ik in mijn eerste berichtje gaf (lukt engels lezen een beetje?) en verander de accounts zodat je er controle over hebt.
Groeten Primavera

dc

dc

31-01-2011 om 15:53

Nou

sorry hoor, maar er zijn gebruikers die altijd lopen te klooien, en dat je na een maand weer windows opnieuw kunt installeren. Mijn vader is er zo één. Hij heeft nu dus een beperkt account, en zijn vrouw is de administrator. Scheelt een hoop gezeur, maar heeft niets met verbergen ofzo te maken.

Als je wil dat je man je serieus neemt op IT gebied, leer het dan! Dan kan hij dat argument niet meer gebruiken.

Verder hebben man en ik thuis allebei administrator rechten. We hebben een wachtwoord om te voorkomen dat onze 4jarige zoon per ongeluk op dingen kan komen die we niet willen. Zijn account heeft geen wachtwoord, maar is aan banden gelegd. (Hij kan niet zomaar het internet over struinen).

Wij kunnen elkaars emails lezen, we doen het zelden, maar we zien er beiden geen probleem in. Als we iets geheims willen doen, zijn we allebei wel zo slim om geen sporen achter te laten

margje van dijk

margje van dijk

31-01-2011 om 17:08

Ja maar da's toch heel wat anders, dc

Een goede systeembeheerder zal toch ook nooit en te nimmer zomaar in privébestanden gaan zitten neuzen van de accounts die hij/zij beheert?

Ik beheer thuis ook de computers, maar ik ga toch zeker mijn man niet bespioneren en beperken, al zou hij nog zo onhandig met computers zijn (wat hij niet is, hoor)?

Hier speelt iets heel anders, dit is een vorm van controle uitoefenen die mij niet gezond lijkt.

Margje

dc

dc

31-01-2011 om 17:22

Margje

Voor zover ik kan lezen is het met name de vraagster die haar man's mail kan lezen. Ik kan nergens uit opmaken dat haar man dat bij haar ook doet, alleen dat hij het kan.

En als mijn man zo'n kluns was als mijn vader, dan zou ik hem zeker beperken in zijn computerrechten hoor. Maar dat argument kun je gewoon ontkrachten door te leren met computers om te gaan. Wat ik opmaak uit de verhalen van de vraagster, heeft zij geen interesse daarin. Ze wil gewoon zijn wachtwoord om zijn mails te lezen en hem te bespioneren. Wie wil wie controleren hier?

En als je voornamelijk je computer gebruikt om te mailen en bezorgd bent om je privacy, kun je ook investeren in een smartphone. Kun je al je mail via je telefoon doen, en die beveiligen. Dan is de situatie gewoon gelijk. Kunnen beide "partners" niet meer bij elkaars mail. Of inderdaad alles bij een online account (google ofzo) doen, en nooit je wachtwoord opslaan.

Primavera

Primavera

31-01-2011 om 18:37

Uit de zin van de vragenstelster:"Ik heb gemerkt dat hij mijn mails kan lezen" maak ik op dat ze gemerkt heeft dat hij dat doet. Merken dat hij het kan doen, in de zin van de mogelijkheid hebben lijkt me nogal wiedes, aangezien hij de wachtwoorden altijd al beheert.

Hier kwam het wachtwoord er trouwens op vanwege onze toenmalige kat. Die had de gewoonte om op het toetsenbord te gaan liggen zodra je 3 seconden erachter weg was met soms vervelende gevolgen. Vandaar dat we toen een screensaver en na de screensaver automatisch het wachtwoord weer vragen hebben ingesteld. Toen de kinderen met hun nieuwsgierige vingertjes bij het toetsenbord konden komen was dat ook een handige beveiliging. Het is verbazingwekkend wat een 3 jarige met een paar toetsencombinaties uit kan richten. Mijn oudste had zo eens in 5 seconden een link naar ieder document of programma die er in de computer zat op de desktop getoverd.
Mijn man en ik weten verder gewoon elkaars wachtwoorden en als we zin zouden hebben zouden we alle mail van elkaar kunnen lezen en elkaars computer kunnen uitpluizen. Allen hebben we die zin niet zo. (Ik zou die zin trouwens wel krijgen als hij plotseling zijn wachtwoorden zou veranderen en de nieuwe ineens desgevraagd niet meer meedeelt).

Ik krijg meer het idee dat de man van de vragenstelster haar het liefst bewust dom houdt wat computers betreft en kan nog steeds geen enkele onschuldige reden bedenken waarom hij de optie om haar eigen wachtwoord te kunnen veranderen heeft uitgeschakeld. Ik maak juist niet op dat zij geen interesse heeft om te leren met computers om te gaan, maar dat haar man dat idee heeft omdat ze natuurlijk minder technisch is dan hij vanwege zijn werk. Je hoeft alleen helemaal geen volleerde IT techneut te zijn om fatsoenlijk met een administrator account om te kunnen gaan.
Dat er iets grondig mis is in een relaties waarbij beide partners de behoefte hebben om elkaar stiekem te controleren daar is denk ik iedereen in dit draadje het wel over eens.
Primavera

dc

dc

31-01-2011 om 19:27

Wachtwoord

"Ik krijg meer het idee dat de man van de vragenstelster haar het liefst bewust dom houdt wat computers betreft en kan nog steeds geen enkele onschuldige reden bedenken waarom hij de optie om haar eigen wachtwoord te kunnen veranderen heeft uitgeschakeld."

Ik zou geen enkele reden kunnen bedenken waarom hij haar niet zou toestaan om haar wachtwoord te wijzigen, want hij kan als administrator sowieso bij alles in haar account. Ik maak hieruit dus op dat ze of erg knullig is (wachtwoord steeds vergeet, of niet weet hoe ze hem moet wijzigen). En ik maak uit haar teksten wel op dat ze geen zin heeft om het echt te leren, maar goed, dat is nogal subjectief en kan ik verkeerd geinterpreteerd hebben.

buzz

buzz

01-02-2011 om 08:58

Wachtwoord

ik zou zeggen gewoon vragen,
Hier geen wachtwoorden, ik lees mijn man zijn mail mijn man de mijne, totaal geen geheimen voor elkaar.

Wel wachtwoorden, niets stiekums

Hier hebben we wel wachtwoorden. Meerdere gezinsleden zijn hier nogal slordig en het is al een paar keer voorgekomen dat er iets gedownload wordt met een bureuabladicoontje waardoor mijn hele bureaublad door elkaar ligt. Heel hinderlijk.
En ik vind het ook niet prettig als iedereen mijn mail leest. Nee, geen minnaar, maar wel vriendinnen die het ook niet leuk zouden vinden als mijn man hun vertrouwelijke mail leest.

Jahoe

Jahoe

01-02-2011 om 23:33

Wachtwoord email

Je kunt waarschijnlijk best zelf het wachtwoord van je emailaccount veranderen. Daar zijn geen administratorrechten voor nodig. Ik denk alleen dat je niet weet hoe je dat moet doen. Aangezien ik geen Vista heb is het niet handig als ik je ga uitleggen hoe ik dat moet doen. Het lijkt me beter als je zelf een yahoo of een gmail account neemt. En wat betreft het wachtwoord van je man. Nee, dat gaat waarchijnlijk niet lukken. Gewoon eens vragen en dan goed kijken hoe hij reageert.

Primavera

Primavera

02-02-2011 om 15:43

Waar is irina eigenlijk gebleven?

Ik vind het wel jammer dat de draadstartster niet meer van zich laat horen. Het geeft een wat vreemde indruk zo.

buzz

buzz

13-02-2011 om 11:31

Verdwenen

geloof ik

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.