Alles Digitaal Alles Digitaal

Alles Digitaal

alleen

alleen

12-01-2011 om 15:48

Kinderen van 8 en 11 jaar

Mijn kinderen hebben een x-box met wat spellen, ook voor 18+, zoals gta en call of dute.
Spelen jullie kinderen hier ook mee

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Puck

Puck

12-01-2011 om 17:26

Nee

.

Lol puck

ik ben nooit zo kort van stof normaal, maar dit was eigenlijk precies wat ik zonet wilde typen. maar ik voind het wat cru.

Wat wil je met deze posting alleen? Horen dat het niet erg normaal/ok/pedagogosch verantwoord is om 8 jarigen 18+ spelletjes te laten spelen? Dat lijkt me vrij voor de hand liggend eerlijk gezegd. En zeker op ons uitermate correct OOL denk ik niet dat je veel mensen vindt die dit 'net als jij' aanpakken...

Ingrid

guera

guera

12-01-2011 om 18:05

Nee en

Vind het bizar. Hier veel vriendjes van zoon van 8 die dat allemaal spelen em zelfs van sint kregen. Zoon is zowat enige die niet mag. Ik vind het onbegrijpelijk. Je laat je kind toch ook niet naar porno kijken of iets ? Lastige is day ik nu waarschijnlijk echt tegen die ouders moet gaan zeggen dat zoon dat niet mag anders wordt het gewoon opgezet..

Tango

Tango

12-01-2011 om 20:49

Lijkt me niet

Ik heb geen idee wat voor spellen dit zijn, maar er zal niet voor niets 18+ op staan. Ik zou mijn kinderen het niet laten spelen op die leeftijd en ik zou het ook zeker niet waarderen als ze het elders zouden spelen. Zou ouders daar ook gewoon op aanspreken.
Maar wat Puck zegt, dit is een zinloze vraag, waarschijnlijk zal iedereen hetzelfde antwoord geven.

Petr@

Petr@

12-01-2011 om 22:07

Nee

en ik ben nog strenger: ook niet van hun eigen geld (zijn nu 17 en 15).

Nee

Zoon is 12 en krijgt geen spellen voor volwassenen. Hij mag het ook niet van eigen geld kopen. Ik besef wel dat het makkelijker is om "nee" te zeggen omdat er geen 15/16 jarige in huis is.
Lijkt me bij jou met een 8 en 11 jarige dus ook eenvoudig. Nee dus.

Verb

Verb

13-01-2011 om 01:05

Wel

Mijn zoon van tien speelt ook Gta, verschillende Gta's trouwens en dan op de playstation ipv XBox maar dat is natuurlijk hetzelfde.

Ook overgewaaid van een vriendje, in zijn klas zal ruim de helft dit spel spelen. Niet dat ik daarom goedkeurig heb gegeven maar wij zijn net helemaal niet zo strikt in die leeftijden voor film, games ed. Zoon keek al jong films mee zoals Harry potter, Spiderman en meer van dat soort actiefilms die vaak voor 12 jaar en ouder zijn. Gta is de enige game voor 18+, verder veel 12+.

Ja, wat wil je met deze vraag. Je zult hier weinig bijval krijgen maar wat dan nog, jij weet toch het beste wat jouw zoon aankan qua kijken en spelgedrag zou ik zo denken, onze goedkeuring hoef je daarvoor niet te hebben.

Ik ben wel heel strikt in gamen met vriendjes. Alleen vriendjes waarvan ik zeker weet dat ze het spel thuis ook mogen spelen, mogen met zoon meespelen in dit spel. Anders graag eerst toestemming van ouders. Heb eens een vriendje over de vloer gehad die meekijk naar Ghostbusters en kind heeft er zelfs nachtmerries van gekregen, dat gebeurt me geen tweede keer.

Ook nee

Zoonlief (10 jaar) speelde eerst call of duty op zijn ds, totdat ik erachter kwam dat het een geweldadig spel was, met een hoge leeftijdsgrens (16+). Het spel is meteen van zijn ds verwijderd.
Hij baalde ervan, maar pech. Overigens zijn er veel kinderen in zijn klas die dit spel wel mogen spelen.

Nee

Hier mag het niet, ook oudste van 14 niet, en zijn broertje van 9 al helemaal niet. Weet je zelf wel wat die spelen inhouden? Ik weet dat gta gaat over, moord, verkrachting, beroving enz. Nou nee lijkt me niet geschikt. Gta voor op de DS is vanaf 12+, maar ook dat staat er niet op, heb ik vorige week aan jongste verboden, oudste speelt het niet.

Pinkelot

An

An

13-01-2011 om 11:44

Slapeloze nachten

Mijn kinderen mogen dat soort spellen bij ex spelen. Ik weet precies wanneer ze weer zo'n spel hebben gespeeld, want dan hebben ze last van een slapeloze nacht: "mamma ik kan niet slapen, ik moet steeds aan dat spel denken." Niet echt fijn. Die leeftijden staan er niet voor niets op.

Natuurlijk niet

Ik snap eerlijk gezegd niet waarom je het vraagt . Ga het zelf eens spelen en zie wat het is. Mensen met een mitrailleur neermaaien................ leuk voor een kind van 8.
Muizemeis

Primavera

Primavera

14-01-2011 om 07:56

Nee

Dat ik me niet zoveel van (Nederlandse) leeftijdsaanduidingen op spellen en films aantrek, wil niet zeggen dat ze dan ook maar overal mee mogen spelen. Ik heb eens een presentatie van Call of duty gezien, waarbij het me gelijk duidelijk was dat dat ongeschikt is voor mijn kinderen.
Primavera

Maylise

Maylise

14-01-2011 om 13:08

Nee

Mijn jongens van 20 en 16 spelen wel spellen voor 16+ en 18+. De jongen van 16 mag van mij ook wel met 18+ spellen spelen. Ik heb de hele duidelijke afspraak met hun dat deze spellen alleen hier in huis komen zolang ze er voor zorgen dat hun kleine broertje van 10 er niet meer speelt en ook niet meekijkt als zij er mee spelen. Als ze zich niet aan die regel houden dan kan ik hun blijkbaar niet vertrouwen en komen de spellen hier niet in huis. Overigens vinden de jongen zelf ook dat hun kleine broertje hier niet mee mag spelen. Mijn dochter van 14 mag die spellen ook niet spelen maar die heeft er geen interesse in.

Ik heb wel eens meegekeken bij medal of honor, call of duty ed. en dat is echt behoorlijk gewelddadig. Absoluut niet geschikt voor kinderen onder de 16.

Maylise

Rosase

Rosase

15-01-2011 om 19:20

Call of duty wel

Ben er eigenlijk ook helemaal niet voor. Maar nadat zoon (nu 12) er de hele zomer bij zijn 1 jaar jongere neefje op had gespeeld ben ik overstag gegaan. Het kwaad was toch al geschiedt...

Dus spel voor 6 euro laten aankopen. Geinstalleerd op de computer, 1x mee gespeeld en er daarna nooit meer naar omgekeken. Ook weer opgelost dus.

Met HP was ik vroeger ook heel stipt, maar tja als ze er dan bij vriendjes wel naar kijken dan schiet het ook niet erg hard op. Dus die hebben we nu ook in huis.

Ben enkele weken geleden met zoon naar HP in de Bios geweest. Dochter van 8 mocht van mij toen absoluut niet mee. Dat ik daar wel strikt in ben komt omdat zij een ander kind is (veel gevoeliger) en ik de bioscoop veel heavyer vind dan een dvd. Als ie straks op dvd uitkomt zullen we hem ook wel in huis halen en dan zal ze hem vast ook wel zien denk ik. Dat valt gewoon moeilijk te voorkomen met een oudere broer.

Rosase

Rosase

15-01-2011 om 19:22

Vraagje

En hoe gaan jullie dan om met de spelletjes van Funny games?

Daar zitten er ook wel bij waarvan ik denk nou maar niet dus. En dat heb ik dus ook gezegd: met dat spelletje moet je maar niet meer spelen want dat vind mama geen leuk spelletje.

Ely

Ely

15-01-2011 om 22:02

Rosase funnygames

hi Rosase,

Weet je nog welk spelletje op funnygames? ik heb toevallig gister gezegd dattie daar wel mocht spelen (kijk regelmatig even over schouder, 9jaar) maar weet graag beetje wanneer ik beter moet opletten.

heb laatst spelletje in de ban gedaan want te banaal; spugen, boeren, poep, pies, bleeeeh. word er soms wel moe van, ga gewoon met autootjes crossen, niet over bejaarden heen, gewoon over een parcours, ook leuk toch?

grtjs

Rosase

Rosase

15-01-2011 om 22:07

Zal het morgen eens vragen

De kinderen weet het vast wel.

Het is zo'n spelletje waar je bewust mensen overhoop moet schieten of rijden. Vond ik te irritant om aan te zien.

Rosase

Rosase

17-01-2011 om 08:43

Ikke wel

Onze computer staat de midden in de kamer en ik ben altijd zeer geinteresseerd in wat ze doen daarop.

Sterker nog, mijn zoon heeft me al vaker ook aan het spelen gebracht. En dat dan met de gevleugelde woorden: Hee S, zie je, mama speelt ook en ze doet het best goed

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.