Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Alles Digitaal Alles Digitaal

Alles Digitaal

Laptop veel te vroeg overleden... welke nieuwe?

Iets meer dan twee jaar geleden was de pc van mijn dochter zo oud en traag, dat hij vervangen moest worden. Met het oog op haar naderende studie kozen we voor een (dure) Lenovo laptop, die we bij BCC kochten. Na nog geen twee jaar mankeerde er van alles aan: touchscreen deed het niet meer, touchpad haperde, programma's startten slecht op. Er zat twee jaar garantie op de laptop, dus terug naar BCC. Die stuurden hem op naar de reparatieafdeling van de fabriek, die hem na 6 weken ongeopend retour zond: het was dochters eigen schuld en reparatie zou bijna net zoveel kosten als een nieuwe laptop. Klacht ingediend (want wat dochter dan had gedaan konden ze niet aangeven) maar dat win je natuurlijk nooit en een rechtszaak kost meer dan een nieuwe laptop. Tot zover de frustratie over de oude laptop.
In september start dochter met een studie en heeft ze een laptop nodig. En Lenovo gaat het zeker niet meer worden en bij BCC zet ik nooit meer een voet binnen. Wat is nou een stevige, niet te zware, niet te dure laptop die langer dan twee jaar meegaat? En waar is de service niet zo verschrikkelijk bagger als bij BCC?

Marie

Marie

20-07-2016 om 19:31

Eisen?

Wat voor eisen zitten er aan de laptop?

Dochter heeft voor HBO-studie ook een laptop nodig. Wij denken erover om die hier te bestellen: http://www.campusshop.nl.
Daar kun je precies aangeven welke opleiding je gaat doen en dan zoeken zij de juiste laptop er bij.
We hebben dus nog geen ervaring met deze leverancier, maar ziet er wel goed uit.

bieb63

bieb63

20-07-2016 om 20:01

acer of Hp

Zijn de gangbare laptops die gewoon de 'normale' dingen prima aan kunnen. En, als het goed is, wel wat langer meegaan dan 2 jaar. Reken op ca. 500 euro.

Wél belangrijk: laat je laptop regelmatig (minimaal 1x per jaar) opschonen / apk'tje. Vraag even na in je omgeving wat een prettige, betaalbare computerservice persoon/bedrijf is.

Ad Hombre

Ad Hombre

20-07-2016 om 22:24

Dell

Koop gewoon een Dell, niet te duur, maar neem er een 3 of 4 jaar onsite support contract bij (kost ook een paar honderd, reparatie thuis binnen twee werkdagen) maar dan weet je tenminste zeker dat het ding het in die periode altijd doet c.q. snel gerepareerd wordt.

Ik heb verhalen gehoord van mensen waarbij een nieuwe laptop na een paarmaanden kapot ging en die hem vervolgens wekenlang kwijt waren. Dat wil je toch niet? Betaal dan extra voor een behoorlijk supportcontract.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.