Alles Digitaal Alles Digitaal

Alles Digitaal

Nep-mailtjes via msn

De grootmoeder van mijn dochter (= moeder van mijn ex) belde vanochtend in alle staten op. Ze kreeg van dochter steeds rare mailtjes waarin dochter vertelde dat ze foto's wilde delen of dat ze 500 euro had gewonnen. Ik heb mijn ex gebeld (computerspecialist) die wist te vertellen dat hij die mails ook had gehad, maar dat hij ze ook nog via een paar andere mensen had gehad, allemaal mensen die hij in zijn msn-lijst had staan. Dochter zit ook op msn, ik zelf niet. Ik heb de mails ook niet van gehad, niet van haar en ook niet van iemand anders. Mijn ex deed nogal laconiek en zei dat dochter haar wachtwoord maar even moest veranderen (is inmiddels gebeurd).
Is er hier iemand die wat meer kan vertellen? Kan dochter zorgen dat die mailtjes niet meer uit haar naam worden verstuurd? Kunnen die mails kwaad (virus)? Wij hebben hier een netwerkje vanwege mijn zaak en ik wil niet dat mijn klanten straks dat soort zooi via mij in hun inbox krijgen.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
kaatje1972

kaatje1972

14-10-2010 om 10:25

Idd gewoon ww veranderen

Hoi Stoepkrijt,
volgens mij heeft je ex gewoon gelijk en is het opgelost als je dochter haar ww verandert
Ik krijg zelf ook regelmatig zulke mailtjes van mensen in mijn msnlijst en dat komt volgens mij omdat (vaak kinderen) hun accountgegevens invullen bij sommige spelletjes enzo. Ik krijg bv wel eens mailtjes waarin iets staat als 'wil jij weten wie jou geblocked heeft op msn? vul dan hier je email en ww in en je kunt zien wie jou geblocked heeft'. Onzin natuurlijk want het is gewoon een simpele manier om aan accountgegevens te komen die dan weer voor zulke doeleinden gebruikt worden als de mailtjes waar jij het over hebt
groetjes Kaatje1972

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.