Home » Forum » Simpele gsm voor bellen en whatsapp voor 80

Simpele gsm voor bellen en whatsapp voor 80+

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Dochter
Simpele gsm voor bellen en whatsapp voor 80+

Toevallig hoorde ik net dat een paar ouders van kennissen net, op late leeftijd, aan de gsm met whatsapp zijn gegaan.

Ik wil mijn moeder (80+) er ook aan hebben. Mijn vader leeft ook nog (ook 80+), en heeft whatsapp maar is eigenlijk nog erg druk en het zou handig en leuk voor haar zijn als ze whatsapp heeft, mn qua foto’s en misschien iets meer contact met de kleinkinderen (niet heel veel).

Wie heeft advies welke gsm dan geschikt is en doe je het dan met een prepaid? Ze vindt nu dat ze hem niet nodig heeft (rijdt nog wel alleen rond in de auto, maar ach, heeft nooit een mobiel gehad), maar als ze hem heeft vindt ze het misschien toch leuk.

Graag een zo goedkoop mogelijk oplossing die wel simpel en geschikt is voor een niet digitale (ze zit ook niet op iPad of laptop) 80-plusser.

vlinder72
Schoonmoeder

Mijn schoonmoeder is 81 en heeft sinds kort een telefoon met een databundel.

Ze is er heel gelukkig mee. Ze heeft nu heel makkelijk contact met al haar kleinkinderen en wij sturen haar op vakantie elke dag wat foto's. Ze is nu helemaal om.

Ze what's appt nu zelfs met haar vriendinnen van een fietsclubje.

Ze heeft een oudere iphone. Dat zijn vrij makkelijke telefoons in gebruik.

Lente
Dezelfde telefoon als je vader heeft

Dan kan hij haar helpen als ze er niet uit komt.

Tip: schuif alle apps die ze niet of voorlopig niet gebruikt in een map, zodat ze niet overspoeld wordt door alle plaatjes.
En start alvast een groepsapp met alle kinderen en kleinkinderen. Dan kan iedereen daar foto’s naartoe sturen.

Ik zou het vooral brengen als middel om foto’s te krijgen en de laatste nieuwtjes.

Knurf
Niet

Je moeder wil niet, respecteer dat.

Rosie
ervaring

Mijn moeder is 80+ en is haar hele leven lang al angstig voor apparaten. Toch hebben we haar aan de smartphone gekregen en verdomd, ze gebruikt het! Al vindt ze het nog steeds eng, maar we hebben haar over de streep gekregen toen we lieten zien hoe duur het gebruik van een vaste telefoon tegenwoordig is, vergeleken met mobiel, en hoe leuk het kon zijn met whatsapp.

Een jaar of 2 geleden hebben we een simpele smartphone met abo gekocht bij Hollandse Nieuwe, alle apps behalve bellen, sms-en en whatsapp eraf gegooid (voor zover mogelijk) en daar kan ze nu redelijk mee uit de voeten. Ze geniet ervan als we (kinderen en kleinkinderen) fotootjes sturen met whatsapp en sinds kort lukt het haar ook om zelf fotootjes te sturen. De databundel is de kleinste die we destijds konden krijgen (volgens mij 1000 mb, sms of belminuten) maar toch veel te groot, maar het is goedkoper voor haar dan met de vaste lijn bellen.

Als ik er ben controleer ik haar telefoon op updates. Verder gaat het prima, al moest moeder wel een héél hoge drempel over om dat ding überhaupt te durven aanraken ;-)

Misdreavus
een oude om te proberen?

Er heeft vast wel iemand een oud model liggen zodat ze het kan proberen. Hoef je niet iets te kopen om te laten verstoffen in de kast.

Mijn moeder heeft mijn vader, die toen ongeveer 65 was en nota bene in de IT zat, overgehaald een smartphone te kopen. Die is binnen een paar maanden weggedaan en hij heeft nu een Nokia met knopjes, net als vroeger.
Foto's delen met hem kan via FB, dat heeft hij wel op zijn laptop.

Laura
best lastig

Mijn moeder heeft een oude iPhone en inderdaad, alles wat ze niet nodig heeft en wat er niet af kon zit in een map met de naam "afblijven oma" ;-) maar mijn moeder heeft er nog steeds moeite mee. Ze kan niet swipen, tenminste, heel vaak niet. Drukt te hard of te zacht, gaat via de rand van het scherm waardoor er een ander menu tevoorschijn komt (bij iPhone) bijv. van onder naar boven het menu waardoor je zo'n scherm ziet met o.a. geluidsinstellingen. Of andersom, dan komt het berichtencentrum in beeld. Uiteraard zeggen we, dat is niet erg, dan swipe je gewoon weer terug. Maar ze durft er niet veel mee te spelen, of gewoon wat te proberen, dus dan legt ze het weer weg. Van een meldingen vakje schrikt ze (er staat gewoon in het nederlands wat er is) en dan doet ze er niets mee, als ik zeg 'lees dan gewoon wat er staat, dan weet je wat je moet doen", dan is ze eigenlijk al afgehaakt.
Het is dat ze het zo leuk vindt om fotootjes te bekijken op whatsapp, maar eigenlijk kan ze het zelf amper. (poeh en ik erger me soms best, want onnozel is ze echt niet, maar met die telefoon ineens wel) Oh en meenemen van de telefoon doet ze ook niet. Gaat rustig een hele middag fietsen, zonder iemand wat te melden. (even naar het tuincentrum, lekker struinen) Mijn moeder is 81.

@Emma
Tablet

Als ik 80+ zou zijn en ik had moeite met gefriemel aan zo' klein schermpje zou ik een tablet nemen. Daar kun je ook Whatsapp op installeren. En verder gewoon de vaste telefoon zo laten.

@Emma
Oh ja, haha :-)

Voor Whatsapp op een tablet moet je natuurlijk wel een mobiel nummer hebben 🙄

Toch is een tablet gebruiksvriendelijker lijkt me. Kost wat meer, maar gebruiksgemak voor hoogbejaarden hoeft alleen maar het goedkoopste te zijn denk ik.

Adelaide
Telegram

Mijn opa heeft een iPad omdat de telefoon te klein is en wij gebruiken Telegram ipv Whatsapp omdat dat niet op de IPad kan. Inmiddels heeft hij zijn vrienden van de kaartclub die wel een iPhone hebben ook aan de Telegram gekregen zodat ze makkelijk communiceren.

Mijntje
frustratie

Mijn moeder van 81 heeft nu een paar maanden een ipad maar het blijft 1 grote frustratie. Ik laat mijn zoon haar nu helpen, dat is het enige positieve eraan.
Als ik er ben laat ik haar op mijn mobiel filmpjes en foto's zien. Dat is ook leuk. Dat kan je vader ook doen.

Knurf
Hier ook

Oma heeft een smartphone, maar ze is vooral bezig met wat allemaal niet lukt 😠

Triva
@emma

dat kan via de mobiel van haar man (maar goed die moet dan wel thuis zijn)

Kaaskopje
Oei

Dit klinkt niet hoopvol. Wij zouden ook graag willen dat mijn moeder foto's kan ontvangen en versturen en whatsapp gebruiken. Ze is nieuwsgierig naar wat hier gebeurt en beelden vertellen ook gewoon meer en sneller dan woorden. Maar we kunnen haar niet helpen als ze het niet snapt. Ze heeft dit soort zaken voor zich uitgeschoven en zit nu toch met een gebakken peer. Haar een jaar oudere zus is er heel behendig mee, maar kan op allerlei mensen terugvallen als er iets niet duidelijk is. Ik heb het nu over een dame van bijna 91.

Ik lees met interesse mee in de hoop dat er toch een oplossing is.

specht
Meekijken

Man maakt gebruik van teamvieuwer quick support waardoor hij op afstand met vriend van moeder mee kan kijken. Hij heeft zelfs nog iets ,ik meen Samsung support geïnstalleerd waardoor hij de telefoon van hem kan overnemen op afstand. Werkt perfect.