Home » Forum » Welke boekenapp

Welke boekenapp?

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Marijne
Welke boekenapp?

Welke boekenapp op de iPad gebruik je en waarom vind je die handig?

Ik ben slechtziend en lees boeken op de iPad. Ik heb de rode Rakuten Kobo-app waar ik tot voor kort boeken uit de online bibliotheek, die gekoppeld is aan de openbare bibliotheek, kon zetten. Ik kan de bibliotheekboeken ook in de app van de bibliotheek zetten, maar ik vind het fijn om de statistieken te zien in de Kobo-app en ik kan de lettertypes aanpassen, iets wat niet kan in de bibliotheekapp.

Nu wilde ik vanavond een boek downloaden van de bibliotheek en openen in de Rakuten Kobo-app, maar ik kreeg de melding dat die de bestandsvorm niet meer ondersteunt. Ander boek geprobeerd, ook niet.

Toen heb ik de Bol Kobo-app gedownload en daarin verschenen de ebooks die ik ooit bij Bol heb gekocht, maar hetleek erop dat ik niet zelf boeken kan toevoegen. En dat wil ik juist zo graag omdat ik ze ook van de bibliotheek leen.

In de appstore zie ik zo gauw niet een andere app waarin ik zelf boeken kan toe
Dus misschien kan iemand. An jullie mij er een aanraden.

Dank, Marijne

Lusithania
Easyreader

Easyreader kan alles aanpassen en is gratis.

Als je een (gekocht) ebook niet kan openen in een app kan dat ook te maken hebben met het watermerk.
Dan kun je Calibre gebruiken om bbestanden om te zetten naar een leesbaar formaat,

Marijne
Calibre

Calibre ken ik, maar het lukt ook niet om de bibliotheekboeken in Calibre te zetten. Die bibliotheekboeken zijn beveiligd, want ze verdwijnen ook na de leenperiode uit de bibliotheekapp. Ik ga easyreader bekijken. Dank je.