Home » Forum » Welke laptop voor student

Welke laptop voor student?

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

23 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Elinde
Welke laptop voor student?

Zoon gaat in september studeren, een economische HBO-opleiding. Nu willen we hem een laptop cadeau geven. We hebben alleen geen idee waar we op moeten letten.
Ik heb al wat gegoogled en kom dan ook een Chromebook tegen. Die lijken mij ideaal voor studenten, maar is dat ook zo? Heeft er iemand ervaring met een Chromebook? Of andere tips waar ik op moet letten of wat écht nodig is op een laptop?

Theekopje
Elke laptop

Als het is om verslagen te schrijven, spreadsheets en powerpoints te maken, en te mailen en te internetten is elke laptop die je koopt geschikt. Er is geen enkele gewone laptop die dat niet kan.

Als hij zwaardere applicaties moet draaien voor zijn studie dan heeft de studie daar wel informatie over, over wat de minimumeisen zijn.

Een chromebook moet hij zelf ook prettig vinden. Volgens mij impliceert een chromebook dat je ook veel via een google-account doet en niet iedereen wil dat.

Juno
Chromebook

Toevallig heb ik dezelfde vraag maar dan voor een jongere leeftijdscategorie. Ik heb nog geen laptop maar een chromebook werd mij afgeraden omdat je hiervoor áltijd internet nodig hebt. Geen internet betekent dat je ook niet verder kan werken in Word, geen spelletjes kan doen, he-le-maal niets. Het ding heeft nl geen harde schijf.

Ad Hombre
Chromebook

Een chromebook leek mij ook geschikt voor mijn zoons (kon weinig aan kapot leek me), maar ik heb hem binnen twee dagen teruggestuurd. OK, misschien heb ik iets meer eisen dan gemiddeld, maar het ding ging al op tilt toen ik er meerdere accounts op aan wilde maken en de bijgeleverde chromecast kreeg ik ook al niet aan te gang. Nog niet helemaal af blijkbaar...

four
hier een surface-2

Voordeel is dat hij heel licht is, dus heel gemakkelijk meeneemt. We hebben er wel gelijk een toetsenbord bij gekocht.

skik
Geen Chromebook

Ik heb er één en hij is ideaal om info op te zoeken, te forummen, te mailen maar niet voor een studie. Hij kan niet zo goed praten met andere computers omdat het allemaal eigen programma's heeft. Dus als je een tekst maakt in de tekstverwerkingsapp omdat er geen Word op zit en ook niet op kan, dan kan degene naar wie je het zendt niet lezen. Bovendien kan je alleen maar printen met een e-printer. Handig om op de bank huis-, tuin- en keukendingen te doen, maar niet voor een student. Mijn studerende dochter heeft een laptop die ze al jaren had, een Compaq geloof ik en die voldoet prima.

skik

Minthe
Laptop

Chromebook zou ik alleen doen voor 'erbij', als enige computer niet. Maar hij is wel licht, makkelijk mee te nemen, goedkoop en de batterij gaat HEEL lang mee! En via Google documenten delen vind ik zelf echt superhandig.

Laptop die hier het best bevalt: Samsung (met touchscreen) en de Surface pro 3. Die laatste zit een beetje tussen een laptop en tablet in. Met HP hebben we ook best goede ervaring. Chromebook wordt hier weinig gebruikt.

Ik zou in elk geval minimaal 4GB intern geheugen en 250GB harde schijf (liefst SSD) nemen... Maar liever allebei het dubbele. Mijn ervaring is dat er veel leuke laptops van rond 500 euro te vinden zijn, daar kan hij zeker 'n paar jaar mee vooruit. Omdat hij de laptop waarschijnlijk veel mee gaat nemen zou ik vooral ook kijken naar 'n beetje stevig en licht model (als dat tenminste samen gaat... ;)) Heeft hij zelf geen idee wat hij zou willen?

Elinde
Oke

Een Chromebook wordt het dus niet. Want het is toch wel handig om ook offline te kunnen werken en uit te kunnen wisselen met anderen.
Dan gaan we nu op zoek naar een laptop waar hij toch een aantal jaren mee vooruit kan.
Dank jullie allemaal voor de reacties.

Juno
VO

En wat is een fijne laptop voor het VO?

Evanlyn
Lenovo ThinkPad 11e

Lenovo heeft een lijn computers die - naar ze zeggen - niet kapot gaat als ze van een tafel geveegd worden. Het ziet er inderdaad zeer degelijk uit, maar we hebben die claim gelukkig nog nooit in de praktijk hoeven testen. En ik heb toch ook wel geïnvesteerd in een goede beschermhoes.

Het is bij ons wel alleen een werkcomputer, dus er mogen absoluut geen spelletjes op en er wordt geen Youtube op gekeken oid. Ik weet dus ook niets over de prestaties op dat vlak. Zoon is erg tevreden, hij neemt hem elke dag mee naar school en gebruikt hem ook als agenda.

Juno
Filmpjes

De laptop gaat niet of nauwelijks mee, maar er gaan wel films gekeken worden. Youtube, online films enz.

Juno
Minthe

Als ik een laptop koop met 3 a 4 GB intern geheugen en 250 GB harde schijf, zit ik dan goed voor een Havist? Ik heb gekeken naar SSD maar dat behoort financieel niet tot de mogelijkheden en vind ik voor het doel -puber voorzien van laptop voor school en filmpjes, te duur. Wel prachtig :).
Wat is een goed merk of maakt dat allemaal niets uit?
Die Lenovo Thinkpad is volgens mij een chromebook, toch?

Evanlyn
Thinkpad

Nee, een chromebook hoeft niet, er zijn verschillende keuzes bij de Thinkpad.

Maar als de computer toch niet meegaat naar school en meer "voor de leuk" is, dan zou ik op andere dingen letten dan robuustheid, dus dan kun je waarschijnlijk beter een andere keuze maken. Een snelle processor en veel intern geheugen dus. En sommige kinderen vinden een touchscreen helemaal geweldig (hier een Acer). En hier is bijvoorbeeld een kind dat graag Sims speelt. Op de site van de game heeft ze toen precies nagekeken met welke specificaties dat het beste kan.

En verder krijg je natuurlijk waar je voor betaalt, qua geheugen en snelheid.

Minthe
Voor school en filmpjes...

Met 4GB kom je een heel eind en 250GB zou ook echt wel voldoende moeten zijn. Als erop gegamed gaat worden moet je wel even uitzoeken of dat voldoende is (en vooral ook de grafische kaart), voor Office en YouTube is het absoluut genoeg.

SSD maakt 'n computer vooral sneller (bestanden openen, programma's starten, opstarten). Ik vind het bij mijn eigen laptop wel de enige tekortkoming, maar het is niet iets waar ik voor mijn kinderen veel geld aan zou uitgeven.

Lonovo heeft zowel chromebooks als gewone laptops, en als hij niet vaak mee hoeft kan een minder robuuste laptop ook volstaan. Mijn zoon neemt zijn Samsung en Surface Pro trouwens ook vaak mee, gaat prima.

Wehkamp is trouwens onze grootleverancier van laptops en computers. Daar hebben ze vaak erg leuke aanbiedingen, goedkoper dan Coolblue en Mediamarkt. Nu hebben ze ook weer laptops in de aanbieding.. misschien zit er wat voor jullie bij?

four
wehkamp

Hier koop ik ook dergelijke apparaten bij Wehkamp, de ervaring is goed. Let er wel op dat er op de verzekering die ze aanbieden voor laptops een uitzondering zit voor schade die op school is ontstaan.

(overigens is de verzekering wel veel beter dan bijvoorbeeld die van BCC, die helemaal geen schade dekt die door eigen schuld is ontstaan)

Pieter
let op

dat je al niet zelf verzekerd bent. Er is iets veranderd rond de inboedelverzekering omdat er heel vaak toestanden waren met die apparaten. Veel mensen zijn wat meer gaan betalen waardoor je apparaat ook buiten de deur verzekerd is voor diefstal etc

Juno
Waarschijnlijk iets gevonden.

Ik heb de dell-inspiron-15-(3542-1213) op het oog. Als ik de reviews lees van budgetlaptops is er altijd wel iets dat minder fijn is, maar ik denk dat dit wel een leuk apparaat is.

maan.
apple?

Voor mn dochter duurt t nog n jaar maar die wil hoe dan ook n apple. Misschien ook vanwege de vele problemen met haar windowspc.. maar ze wilde wel kijken wat er vanuit de studie zelf werd geadviseerd.. misschien een tip?

Juno
Apple

Werkt fantastisch en gaat lang mee. Als er wel wat is, is de service bagger. Voor één apple koop je minimaal drie goede windowslaptops. Je kan ook kijken voor tweedehands, ben even de site kwijt maar er wordt veel mee geadverteerd.

Bapoa
Laptop

Heb zelf ook met deze situatie gezeten vorig jaar, Het gaat erom dat je gewoon een goede laptop hebt met alle standaard dingen voorzien.
Ik heb zelf een HP die me prima bevalt.
Meestal is een laptop tussen de 375-600 euro perfect geschikt voor schoolwerk Ik heb een i5 processor (snelheid van de computer) en raad het jullie aan om daar ook naar te kijken!

SusanneHh
Studentenlaptop

Let bij een Chromebook wel op dat niet door alle scholen wordt ondersteund.
Ik twijfel nu zelf erg tussen een Apple of een lichte, maar sterke Windowslaptop van HP ofzo.

Ik zit in het derde jaar van economische opleiding en merk dat bij onderzoek dat je soms best wat data moet verwerken en dus wel een enigszins krachtige laptop nodig heb (minimaal 8 GB intern geheugen).

Verder wacht ik op een leuke aanbieding, vooral in deze tijd gooien ze soms best wat prijzen naar beneden van typische studentenlaptops: https://knibble.nl/laptop

Marie
campusshop

Dochter kreeg van Hbo-opleiding het advies om voor een laptop te kijken bij http://www.campusshop.nl/

Daar kun je opgeven welke opleiding je gaat doen en krijg je opties welke je daarvoor nodig hebt.

Marjoleine64
Zoon op TUE

heeft via de TUE een laptop aangeschaft. Hij heeft hem nog niet (nu introweek), maar is er wel een met hele goede specs. Aangeraden voor de zwaardere technische studies (technische natuurkunde in dit geval), en waarschijnlijk ook zeer geschikt voor gamen. Ook heel duur (totaalbedrag was iets richting 2000 euro dacht ik), maar via de TUE voor een 'normalere' prijs aan te schaffen. Nog steeds 850 Euro, maar de rest hoef je dan niet te betalen als je minimaal 3 jaar blijft studeren. Hij krijgt deze van ons als eindexamenkado.

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.