Buitenland Buitenland

Buitenland

Anoniem

Anoniem

11-12-2018 om 01:59

Naar Nederland vanuit Suriname

Lieve mensen,
Ik heb een vriend van 15 jaar die heel ziin leven al in Nederland heeft gewoond. Zijn moeder is Surinaamse en wilde terug, dus heeft zij haar drie kinderen meegenomen naar Suriname.
Mijn vriend mag daar niet naar school, word emotioneel mishandeld, hij mag niet werken, krijgt bijna geen eten, zijn moeder heeft elke keer een andere man.
Nu heeft hij contact opgenomen met de Nederlandse ambassade maar dat duurt allemaal veelte lang. Hij heeft een Nederlands paspoort maar heeft in Suriname een visum tot eind december. Hij is weggelopen van zijn moeder, en ,ziT nu momenteel in een huis zonder stroom. In een huis van een ex van zij moeder, ik wil hem heel graag helpen om terug te komen naar Nederland maar ik weet niet hoe ik dit moet doen. Heeft iemand tips?? Of ervaring van hiermee? Wilt u dit dan alstublieft met mij delen en mij en mijn vriend dan helpen!
Liefs

Eigen advocaat

https://www.svma.nl/nl/voor-clienten/faq/prodeozaken/

Werk zo goed mogelijk samen met de ambassade. Maar wat nodig is is vooral dat deze jongen een familielid heeft, bijvoorbeeld is zijn vader in Nederland?, of een volwassen iemand van school die hem wil helpen, waar hij kan verblijven, of die verblijf in Nederland voor hem kan regelen. En die zich op de hoogte stelt van de gang van zaken bij de ambassade.

Verder heeft hij recht op kosteloze rechtsbijstand van een gespecialiseerde advocaat.
Je kunt zelf contact opnemen en je op de hoogte stellen. Leg je situatie goed uit. Zorg dat je alles gegevens van deze jongen, en van jezelf bij de hand hebt.
Heb je gegevens van zijn paspoort, een kopie of nummer? Eventueel andere identiteitskaartjes als een ID, een ziekenfondskaart een schoolkaart.

Waar is deze jongen te bereiken. Email, telefoonnummer.

Ik wens je veel succes. Helemaal eens dat het bij voorkeur geregeld is voor zijn visum verloopt. Dat is vooral een dingetje waar advocaten wat mee kunnen.

Anoniem

Anoniem

12-12-2018 om 14:24

Danku!

Heel erg bedankt voor uw reactie!
Ik ga er gelijk mee aan de slag, helaas heeft hij geen familie voor de rest in Nederland.
En ik weet niet hoe hij zit met school, maar dat zal ik wel navragen.
Zijn vader heeft hij nooit gekend, dus dat is helaas ook een dood spoor..
Maar ik ga sowieso even hun bellen!

Kinderrechtswinkel

https://kjrw.eu/

Geen idee waarom mijn bericht over de kinderrechtswinkel ineens niet meer te zien is.

Dat is ook nog een mogelijkheid om mee te beginnen.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden