Buitenland Buitenland

Buitenland

toetske

toetske

13-02-2009 om 14:34

Wereldschool of edufax?

Ik heb gezocht in het archief, maar vindt niet wat ik zoek :) dus ik vraag het maar.
We gaan 3 jaar naar Nieuw-Zeeland, en natuurlijk moeten de kinderen de Nederlandse taal bijhouden (ik zie nu al op tegen het huiswerk en zo, maar goed!).
De oudste zit nu in groep 8 en zal over 3 jaar hopenlijk in eind Havo3/begin Havo4 terecht komen. De jongste zit nu in groep 5, en zal waarschijnlijk eind groep 8/begin brugklas terechtkomen (als ze niet blijven zitten).
Kortom, spelling, werkwoorden, zinsbouw, allemaal hartstikke belangrijk, en moeten gewoon geleerd worden. Bij de oudste zal er misschien ook sprake moeten zijn van een leeslijst???
Wie heeft ervaring met wereldschool of edufax, en kan mij vertellen in hoeverre het voor deze leeftijden aansluit bij het normale lesprogramma in nederland?
Tijdschriften, tv, internet-nederlands is natuurlijk evident dat we dat blijven doen, maar het gaat mij specifiek om de aansluiting op de school.
Alvast bedankt!

MJ

MJ

13-02-2009 om 18:30

Toetske

Hoi Toetske,

Volgens mij volgen zowel Edufax als de Wereldschool allebei het programma dat de kinderen in Nederland op school zouden hebben en het zou dus even goed moeten aansluiten.
Wij hebben voor de Wereldschool gekozen voornamelijk omdat je daar ook het IB-programma kan volgen, maar ook omdat je bij de wereldschool zelf het niveau kan bepalen, dat kan bij Edufax niet als je kinderen, naar ik meen, een half jaar of meer geen Nederlands hebben gehad. Edufax wil dat je rapporten etc. opstuurt. Voor jou geen probleem lijkt mij, maar mijn kinderen hadden twee jaar geen Nederlands gedaan toen ze eraan begonnen.
Verder geldt voor zowel Edufax als de Wereldschool dat leerlingen in het VO zelfstandig kunnen werken. Mijn oudste (3 VO) heeft inderdaad geen hulp nodig, maar mijn middelste (brugklas) heeft soms wat moeite met de organisatie.
Eerlijk gezegd geloof ik niet dat de lespakketten veel uiteenlopen. Zowel het aantal huiswerk uren dat je eraan moet besteden als de kosten zijn dacht ik min of meer gelijk.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groeten, MJ

brenda-34

brenda-34

13-02-2009 om 21:07

Meer vragen

Fijn om te horen dat het zelfstandig werken is in het VO :) Hopenlijk lukt het om het op de lokale school plaats te laten vinden ipv de language keuzevakken die er zijn. Dat scheelt mij thuis dan alweer het ongewild politieagentje spelen, en de kinderen scheelt het vrije tijd.
Ik neem aan dat het IB-traject wel anders is dan het reguliere programma. Ik hoop dat er dus nog andere ervaringsdeskundigen melden. De verandering naar online bij Edufax doet me afvragen of het allemaal wel zonder hindernissen zal verlopen. Maar dat ze CITO toetsen afnemen is toch wel weer handig voor bij terugkeer in Nederland.
Aan rapporten had ik nog niet gedacht. Moet ik het schooldossier van mijn kinderen opvragen? Is dat handig ergens voor?

MJ

MJ

14-02-2009 om 10:18

Paar antwoorden

Voorlopig volgen mijn kinderen nog gewoon het Nederlandse systeem: Middelste doet 1 havo/vwo, Oudste 3 vwo (na de tweede klas kies je voor havo dan wel vwo). Het IB-traject kan in plaatst van de laatste twee jaar van het vwo gedaan worden, het is dan gewoon een eindexamen vak op school.
Bij Edufax wordt het instapniveau door hen bepaald. Ze willen dat je het onderwijskundig rapport, leerlingvolgsysteemgegevens en het meest recente schoolrapport opstuurt. Als je dat niet hebt (in ons geval) worden er toetsen afgenomen. Bij de Wereldschool krijg je het pakket waar je om vraagt. Ook al hadden ze twee jaar Nederlands gemist, ik wilde toch dat mijn kinderen op het niveau voor hun leeftijd zouden beginnen, al was het maar omdat ze anders met het IB-examen niet uitkomen. Ze zullen best wat achterlopen als het om spelling, gramatica en woordenschat gaat, maar er is ook veel overlap met het engels dat ze op school krijgen. Tot nu toe, ze zijn dit jaar begonnen, levert het geen problemen op.

Stichting nob

Neem even contact op met de stichting NOB, die kunnen je info geven over de verschillende mogelijkheden.

In Auckland en Wellington zijn ook NTC-scholen, wellicht kan dat je wat werk schelen.

mirreke

mirreke

16-02-2009 om 21:41

Je hebt ook koeienletters

www.koeienletters.com. Zij bieden ook nl les aan, tegen veel vriendelijker prijzen. Je kunt je mailen en om info vragen. Ik ken het zelf niet, ben aan het overdenken.

Redactie Ouders Online

Redactie Ouders Online

14-03-2017 om 14:00

Edufax

We ontvingen een verzoek van het bedrijf Edufax, om de bovenstaande discussie in zijn geheel te verwijderen. Omdat de informatie over hen niet meer geheel actueel is.

Aangezien we een grote fan zijn van de Archiefwet 1995 (de onvolprezen vervanger van de Archiefwet 1962), konden we natuurlijk niet voldoen aan dit verzoek.

Maar wij zijn ook de beroerdste niet, dus hierbij de melding dat de bovenstaande informatie over Edufax niet meer geheel actueel is.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.