Home » Forum » Alleen met kerst

Alleen met kerst?

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Lynna
Alleen met kerst?

Wie is er bij jullie ook alleen met kerst?
Het gebeurt mij nu voor het eerst, op eerste kerstdag. Kinderen gaan kerstavond in de loop van de avond naar hun vader en ik krijg ze eerste kerstdag in de loop van de avond weer terug.

Dit soort dingen zijn nu eenmaal zo, als je gaat scheiden.

Maar toch begin ik er nu wel tegenop te zien. Gelukkig moet ik nog op verjaardag, bij familie van mijn ex, heb ik nog iets te doen....

Hoe vullen jullie zo'n kerstdag alleen in?

Temet
Toen ik nog alleen was

... en dat ben ik lang geweest - nodigde ik vrienden uit. Sommigen hadden aanhang, anderen niet. Iedereen wat meenemen en met zijn allen aan tafel, dat idee.
Overigens vond ik een kerstdag alleen nooit echt een probleem: lekker voor de tv (altijd veel fijne films dan) met een hapje en een glas van het een of ander, en tussendoor even een wandeling - zo'n dag komt wel om.

Maar ja, ik heb nooit in de situatie gezeten dat ik kersvers gescheiden was, dat voel je op zo'n dag natuurlijk extra.

Desondanks: die films en dat lekkers (stiekem iets kopen dat eigenlijk wat te duur is en het dan lekker helemaal alleen opeten ;-) )daar moet je toch een eind mee komen zou ik denken.

Sterkte ermee

Temet

amk
In de hoop

dat mijn schoonzusje dat nu net in scheiding ligt met de broer van mijn ex niet meld dat ze bij mij komt.
(Ze is welkom natuurlijk, maar eigenlijk heb ik andere plannen. Maar ik kon ook altijd bij haar terecht tijdens mijn scheiding en daarna.)

Heb ik een Kleine huis op de Prarie marathon gepland op eerste kerstdag. Lekker uitslapen. Stapeltje DVD-s, allemaal lekkere dingen en maar zien tot hoelang ik het volhoudt. Dan komt dochterlief 2e kerstdag weer thuis na een week.

Ik maak er altijd leuke dagen van. Zelfs toen we echt net een paar maanden gescheiden waren. De eerste keer ben ik lekker in mijn eentje in mijn nieuwe flat gaan klussen. Erg therapeutisch laminaat uit je huis slopen.

Vorig jaar ben ik lekker lang gaan hardlopen.

Eigenlijk altijd dingen waar je anders gewoon niet aan toekomt met een ronddralende dreumes/peuter.
Gescheiden zijn is soms echt the best of both worlds.
Ik geloofde Tinus in het begin niet toen hij het meldde, maar nu moet ik toegeven het is waar. Ik ben net terug van een film samen met een aantal mensen die ik ken van een alleenstaande ouder forum.

Het is soms gewoon heerlijk om even niet pedagogisch verantwoord bezig te zijn.

groet,
Angela

Wiesje
En hier

Ook ik ben de eerste kerstdag helemaal alleen, de kinderen gaan kerstavond weg en komen de volgende avond pas weer terug. En elke keer los ik dat op dezelfde manier op, ik ga (moet) 1e kerstdag werken van 7 tot half 4. Kan ik daar de mensen verblijden met *bezoek* zodat zij de dag ook niet helemaal alleen zitten. Haha lekker therapeutisch dus, maar dit jaar voor het laatst.
Volgend jaar wil ik ook eens vrij zijn met de kerst (voor het eerst in 15 jaar).

Karinfe070
Naar een vriendin

Lynna kun je niet naar een vriendin?Is er niemand die het rot vind dat je alleen moet zijn met kerst,ik vind dat zo rot.Zou je haast zelf vragen.......

Lynna
Wat lief

Wat een lieve reactie van je Karinfe070!!!!!

Het is me meegevallen, al vond ik het wel een beetje saai.
Kerstavond hebben we eerst met z'n drieen gegourmet en dat was heel erg gezellig. Daarna bracht ik ze weg naar hun vader en ben ik bij mijn broer en schoonzus een grote bel port gaan drinken. Eerste kerstdag 's morgens uitgeslapen, heb alle kaarsen aangestoken die ik kon vinden, lekker gegeten (maaltijdsalade, tulband en veel kerstbrood) en ik had gelukkig een mooi boek. Ondanks dit was het wel een lange dag. Gelukkig heb ik nog 2 honden en een kat en had ik dus wel aanspraak:-)

Onderwerp gesloten