Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

Elisa

Elisa

20-05-2010 om 12:18

(Financiële) voordelen voor gescheiden moeder?

Ik ben nu gescheiden en vroeg me af waar ik nu allemaal recht op heb, qua voordelen? Wie kan me adviseren. Moet ik dan bij de belasting zijn? Krijg ik nog kortingen voor de kinderen ergens op? Alle tips zijn welkom.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Morgana Fata

Morgana Fata

20-05-2010 om 12:35

Tja

Dat ligt natuurlijk helemaal aan je situatie. Werk je bijvoorbeeld? Dan kan je al weer meer heffingskortingen krijgen. Kijk eens op:
http://www.belastingdienst.nl/particulier/aangifte2009/heffingskortingen/heffingskortingen.html#P4_0
voor de heffingskortingen.
En op: http://www.toeslagen.nl/reken/toeslagen/
voor een proefberekening van de toeslagen.
Als je voor 1 juli duurzaam gescheiden leeft, mag je jezelf aanmerken als alleenstaand, dus zonder toeslag partner.

Vic

Vic

20-05-2010 om 12:43

Toeslagen gaan per maand

Voor je heffingskortingen wordt inderdaad gekeken of je langer dan een half jaar alleenstaand bent, maar voor de toeslagen niet. Als je per 1 mei alleenstaand bent, wordt vanaf die datum niet meer gekeken naar het inkomen van je toeslagpartner.

Elisa

Ik heb een tijd geleden een draadje hier gehad over wat je er bovenop je inkomen ongeveer bijkrijgt aan belastingkorting en toeslagen. Dat bleek algauw om ettelijke honderden euro's te gaan. Ik weet niet of en zo ja hoeveel jij verdient, het draadje was voor een vriendin waarvan dat wel bekend was. Maar misschien heb je er wat aan:
http://www.ouders.nl/cgi-bin/TMMforum/FRshowpost.cgi?sinds=99&template=4&actueel=0&usrkey=18608738326990241672&archief=1&zoek=alimentatie&thread=154988&forumsel=25&forum=25&post=2506056

Tips voor de smalle beurs

Ik verwijs maar weer eens naar het handige boekje 'tips voor de smalle beurs', waarin allerhande tips staan, zowel over belastingen en uitkeringen als over gemeentelijke regelingen. Het is wel gericht op Amsterdam, dus wie daar niet woont heeft aan de gemeenteinfo niets, maar de algemene info is voor iedereen nuttig. www.amsterdam.nl/tipsvoordesmallebeurs

Bij een Bureau Sociaal Raadslieden hebben ze trouwens ook vaak veel informatie.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.