Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

Nelleke J.

Nelleke J.

13-02-2012 om 12:41

Hoe vind ik een mediator/advocaat

Dag
ik ben op zoek naar een mediator/advocaat om mijn scheiding te regelen. Wie weet wat de beste manier is om een advocaat te vinden? We zitten in de omgeving van Amsterdam.
Nelleke

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Sancy

Sancy

13-02-2012 om 13:21

Via

de fvas of nmi: http://www.verenigingfas.nl/ of http://www.nmi-mediation.nl/
Daarnaast kun je in de omgeving vragen naar goede of juist slechte ervaringen met advocaat-mediators.

amk

amk

13-02-2012 om 13:23

Ervaringen idd

dat is toch een goede manier om een goede advocaat te vinden.

Vfas

Sancy heeft vziw twee letters omgedraaid, het is de vfas (vereniging familierechtadvocaten en scheidingsbemiddelaars). Dat is de specialistenclub: allemaal advocaat, allemaal verstand van scheidingen en allemaal mediator. En een behoorlijk pittige specialistenopleiding (naast wat een advocaat sowieso al moet kennen en kunnen). Bij de nmi zijn het zo te zien niet allemaal advocaten.

Rondvragen kan inderdaad beslist geen kwaad. Net zoals je voor een loodgieter of tandarts doet

Sterkte ermee

Temet

Sancy

Sancy

13-02-2012 om 19:44

Klopt

Dat klopt Temet, die 2 letters heb ik omgedraaid. En het klopt ook dat je bij nmi niet alleen advocaten staan die mediator zijn, maar je kunt ze er wel op selecteren.

Vraag het anders

Hier!
Succes.

Nelleke

Als ik de vfas-site bekijk en Amsterdam als plaats invoer zie ik zo in de gauwigheid dat er al twee leden zitten bij Advocatenkollektief (ja, alternatieve spelling) Oost. Ik ken de dames niet persoonlijk maar het kantoor staat goed bekend en als je daar betalende klant moet worden halen ze je niet het vel over de oren (kom je in aanmerking voor gefinancierde rechtshulp dan geldt sowieso de eigen bijdrage)

Maar er zijn ongetwijfeld nog veel meer goede advocaten/mediators. Dit kantoor ken ik toevallig (maar de dames, zoals gezegd, dus niet).

Ik zie dat Romée Lubbers ook op de lijst staat, die heeft een vriendin van mij gescheiden en die was goed over haar te spreken. Ze draait al heel lang mee (Mw Lubbers, niet die vriendin )

Groeten,

Temet

amk

amk

14-02-2012 om 14:38

Ander forum

stel de vraag eens bij Ouder alleen.
Het overgrote deel van de bezoekers daar is gescheiden en deze vraag wordt er regelmatig gesteld.

Tigerfeet

Tigerfeet

14-02-2012 om 19:46

Prijsafspraak

Wij hadden van te voren een prijsafspraak gemaakt, en op zich zijn wij goed geholpen
tigerfeet

Hombre

Hombre, dat is zoals je gezien hebt de site van de Orde en daar staan gewoon alle nederlandse advocaten op. Dat zijn er 10.000, van wie weliswaar een groot deel aan de Zuidas onbegrijpelijke financiële dingen zitten te doen maar dan blijven er nog een paar duizend over - van wie een fors aantal in en rond Amsterdam - waarbij de site geen enkel onderscheid maakt naar kwaliteit of achtergrond. De specialisaties die worden vermeld zijn de specialisaties die de advocaat zelf opgegeven heeft (al mag je er meen ik niet meer dan 3 opgeven).

Door een vfas-lid te nemen weet je in elk geval dat deze persoon zich zeer duidelijk op familierecht/echtscheidingen heeft toegelegd en een degelijke opleiding op het gebied van mediation heeft gehad.

Voor de goede orde, ik heb geen enkele band met die club. Maar ik heb er eens een presentatie over bijgewoond en was wel onder de indruk moet ik zeggen. Je krijgt dat lidmaatschap niet bij een pak cornflakes.

Groeten,

Temet

Hombre

Hombre

15-02-2012 om 12:12

Temet

Mooi hoor, maar bij een vraag 'hoe vind ik een advocaat' mag die lijst m.i. niet onvermeld blijven. Daar staan ze i.i.g. allemaal en wie weet is er wel een zuidasser nodig om de ingewikkelde financiele beleggingen van Nelleke's partner te ontwarren

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.