Home » Forum » Verjaardagskado voor ex

Verjaardagskado voor ex?

31 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Roosje Katoen
Verjaardagskado voor ex?

De vader van mijn zoontje is volgende week jarig. Ik twijfel erover wat ik moet doen, met mijn zoontje een kadootje uitzoeken voor hem en dan meegeven als hij naar zijn vader gaat? Of een kaartje sturen? Of niks?

De relatie tussen mij en ex is zeer oppervlakkig, meer dan gedag zeggen bij het brengen en halen is het niet (behalve gezeur via de mail over de kinderalimentatie van zijn kant). Dus erg enthousiast ben ik er niet over. Mijn zoontje is bijna 4 en weet van niks als ik er niet over begin. Hoe doen jullie het?

ozzieozzie
Natuurlijk wel doen!

natuurlijk moet jij je zoontje helpen een kadootje voor zijn vader te kopen of te maken - hij kan dat zelf nog niet doen, daar is hij nog te jong voor, en (er vanuit gaande dat hij zijn vader een kadootje hoort te geven) als zijn moeder moet jij hem daar dus bij helpen - gewoon, onderdeel van de opvoeding.

amk
Wel doen

zou hij ook gedaan hebben als je wel bij elkaar bent.
Jarig zijn is heel belangrijk als je vier bent. Ik heb zelfs de slingers voor mijn eigen verjaardag meegenomen naar de camping.

Dus ja, wel een kadootje kopen en iets laten maken.

Wij hebben dat zelfs in het convenant opgenomen. We kopen ook nog kadootjes voor moederdag/vaderdag en kerst/sinterklaas voor elkaar. De enige voor wie ik uit mezelf geen kadootjes koop zijn haar bonusmoeder en haar half-zusje. Dat doet ze maar met haar vader. Zou ze het aan mij vragen zou ik het overigens wel doen.

Hilde
Ja hoor

doe ik ook. Mijn ex en ikzelf geven ook wel een cadeautje aan elkaar, maar ook als grapje. Zo gaf ik hem - eerste verjaardag na onze scheiding - een naaisetje (wat garen, spelden, goeie schaar, naalden, ...) Vond-ie erg leuk. En vorige keer een bundeling van handgeschreven recepten die hij altijd lekker vond, in een leuke map gestoken. Was ook een succes.
Zelf kreeg ik een box met diverse schroeven en pluggen (nu ik de klussen zelf moet doen!) en een opgekweekt scheutje van een leuke kamerplant.
Het is voor de kinderen wel fijn om te zien dat we hier zo mee omgaan. Het hoeft niet veel geld te kosten, maar het is de attentie die telt.
Hilde

Terpi
Snijdt voor mij geen hout

Even los van de vraag of ik wel of geen kadootje zou kopen met kind vind ik de opmerking 'zou hij ook gedaan hebben als je wel bij elkaar bent' geen hout snijden. Er zijn een hele berg dingen te noemen die je wel zou doen als je nog bij elkaar was... maar je bent uit elkaar gegaan en had daar vast goede redenen voor. Een van de dingen waar kinderen van gescheiden ouders mee te dealen hebben is dat het nu twee plekken heeft en dat die plekken niet altijd met elkaar verbonden zijn.

Overigens heb ik makkelijk praten, de kinderen maken op school iets voor hun vader wanneer hij jarig is en verder deden wij vroeger ook al nooit aan kadootjes voor verjaardagen dus nu ook niet. Ik heb de kinderen wel een souvenir laten kopen voor hun vader toen we op vakantie waren en ik zou er ook geen moeite mee hebben als ze samen met mij een verjaardagskado zouden willen uitzoeken.
Groet Terpi

Noname
Nee

De kinderen maken iets voor hun vader op school. En dan is het gewoon hopen dat nieuwe partner iets leuks gaat kopen met ze. Ik weet zijn belangstellingen niet meer. punt. We zijn niets voor niets uit elkaar, dus daar hoef ik echt niet meer voor te zorgen.

Vic
Op school

Ik koop geen cadaeautjes meer voor mijn ex en hij ook niet voor mij. Oudste koopt een cadeautje van haar zakgeld en jongste maakt iets op school. Toen ze nog kleiner waren gaf ik het altijd wel even aan bij juf of leidster als ze iets op school moesten knutselen.

nelly3
Wel en niet meer

Toen mijn ex nog alleen was heb ik wel altijd samen met de kinderen een kleinigheidje gekocht.
Sinds hij hertrouwd is en de jongens ouder regelen ze dit met zijn vrouw.
Wel is het leuk dat sinds hij hertrouwd is ik ook ineens een cadeautje krijg wat ze met de kinderen gekocht heeft en een souveniertje na de vakantie.dit waardeer ik wel
Mijn ex had hier al moeite mee toen we nog getrouwd waren (kocht mijn kado altijd zelf :))
gr Nelly

EsmeePF
Nee

Ik laat hem wel altijd even naar zijn vader bellen als deze jarig is op een dag dat mijn zoon niet bij hem is (ex woont aan de andere kant van het land dus even op en neer op verjaardag komt niet voor) maar als hij dan het weekend erna of ervoor bij zijn vader is dan is het niet mijn taak om voor een cadeautje te zorgen. Een tekening ofzo, daartoe moedig ik hem wel aan, maar echt een cadeautje dat regelt hij met zijn "stiefmoeder".

Roosje Katoen
Ok

Ik denk dat ik hem dan zelf iets laat maken en evt nog iets kleins met hem ga uitzoeken.

Ik zelf zit niet te wachten op een kado van mijn ex via mijn zoon, maar ik heb inmiddels een andere relatie en mijn vriend doet dit samen met mijn zoon. En dan nog vind ik het denk ik leuker als hij oud genoeg is en het helemaal zelf kan regelen, maar daar moet ik nog even geduld voor hebben.

esta
Voor 't kind niet voor ex...

In dit geval gaat het niet meer om je ex... is natuurlijk je ex. Ik vind dus dat je moet redeneren vanuit je kind, is het voor hem belangrijk om met een cadeautje naar papa te gaan als die jarig is? Voor mijn kinderen was het wel belangrijk, dus heb ik zolang dat nodig was samen met hun cadeautjes gekocht voor papa. Inmiddels regelen ze dat zelf. (wel had ik dan hier het probleem dat kinderen ermee zaten hoe aan een cadeautje voor mij te komen als ik jarig was.. dus ook dat heb ik zelf geregeld d.m.v. een vriendin o.i.d die met hun ging winkelen als ik bijna jarig was).

amk
Idd redeneren vanuit je kind

daarom schreef ik ook als je bij elkaar bent zou je dat ook doen.
Ja, er is veel anders als je gescheiden bent, maar dingen die hetzelfde kunnen blijven is voor kinderen wel zo prettig.

Stoepkrijt
Hier

Mijn ex doet nooit wat als ik jarig ben. Dat deed ie trouwens ook niet toen we nog samen waren.
Ik heb een stapel houten Ikea lijstjes gekocht en laat dochter er elk jaar eentje versieren. Ik zorg dan voor een recente foto voor erin. De bedoeling was dat ex dan een soort overzicht van dochters leven zou krijgen voor zijn verjaardag (en lekker voordelig voor mij). Maar volgens dochter zijn die foto's een week na zijn verjaardag nergens meer te bekennen en blijven ze ook spoorloos. Wat hij ermee doet moet hij zelf maar uitzoeken. Dochter heeft een cadeautje en het kost mij hooguit twee euro. Wat mij betreft is dat nog teveel als je het afzet tegen de duizenden euro's achterstallige kinderalimentatie die ik nog van hem krijg, ik doe het echt alleen voor dochter.

Roosje Katoen
Afloop

Uiteindelijk hebben we samen een tekening gemaakt en die mooi ingepakt. Met lekker veel confetti zodat het een feestelijk zooitje wordt bij ex ;-) Omdat zoontje uit logeren was bij oma hadden we geen tijd meer om samen een kadootje uit te zoeken, dat doen we volgend jaar dan wel.

Die houten lijstjes vind ik wel een goed idee voor volgend jaar, die onthoud ik!

Roosje Katoen
Pff

Komt zoon net thuis, blijkt zijn vader het pakje niet eens uitgepakt te hebben. Dat doet hij morgen als hij echt jarig is.

ozzieozzie
Ouch!

daar zit je dan met je goede gedrag ;)
wat zei je zoon er over?

Hilde
Ach

wat stom! Hoe kan je dit nu toch maken voor je zoon om het pakje nog niet uit te pakken?
Maar het verwondert me niet, mijn ex kon vroeger ook een cadeau een hele dag op de kast laten staan. Vond-ie blijkbaar stoer ofzo. Flauw, flauw, flauw!

amk
Ei

wat een ei zeg, je snapt toch dat dat voor een 4 jarige heel belangrijk is een kadootje en verjaardagen.
Daar hoef je niet eens gescheiden voor te zijn, wat een hork zeg.

Hilde
Roosje katoen

Hoe reageerde je zoontje op het feit dat zijn papa het pakje nog niet had opengemaakt?

Roosje Katoen
Teleurgesteld

Zo reageerde mijn zoontje. Het liefst had hij het kadootje gelijk gegeven toen hij opgehaald werd. HIj was heel enthousiast en riep de hele tijd 'kadootje, kadootje!'.

Gister was ex echt jarig en mijn zoontje wilde hem niet bellen om hem te feliciteren, ook niet nadat ik het een paar keer had gevraagd. Ex heeft hem ook niet gebeld (nog nooit trouwens).

Geloof niet dat er sprake was van een goede bedoeling bij ex eerlijk gezegd. Vind het gewoon een lompe actie en sneu voor mijn zoontje.

Hilde
Is wel duidelijk

dat ex geen goede bedoelingen had. Anders zou die toch op de verjaardag zelf even gebeld hebben om alsnog te bedanken voor het kado?
Het feit dat je zoontje ook niet wilde bellen op de verjaardag, is veelzeggend.
Ojee, ojee, hier is wel iets kapotgemaakt. Snappen sommige vaders dat nu niet? Met alle respect voor de vaders die hier wél rekening mee houden - en die zijn er zeker ook - maar dit doet me pijn om te lezen. Jammer genoeg is mijn ex ook zo'n vader, die dan ook nog onderscheid gaat maken tussen kind 1 en 2....

Hilde
Het kan natuurlijk best

dat ik de dingen nogal gekleurd zie door mijn eigen ervaringen met ex. We kunnen wel redelijke afspraken maken, maar af en toe kan hij toch behoorlijk asociaal, of beter, niet-empathisch uit de hoek komen. Mijn kinderen vinden dit niet fijn, maar ze zijn ook al een stuk ouder.
Maar sowieso snap ik niet dat een vader niet wat volwassener kan reageren en zich wat meer in het kind kan verplaatsen.

Stoepkrijt
Andersom ook

Mijn ex koopt voor de verjaardag van zijn stiefzoontje een Wii en dochter kreeg voor haar 11e verjaardag een plastic barbiepaardje (ze speelt allang niet meer met Barbies). Dus een houten fotolijstje met een recente foto is echt het uiterste dat ik nog voor elkaar krijg.

Roosje Katoen
Kapot gemaakt

Ik denk dat dat wel meevalt. Ik kan moeilijk inschatten hoe erg mijn zoontje het vindt maar geloof niet dat hij er verder erg mee zit. Maar eens kijken hoe het de volgende keer gaat bij zijn vader. Maar een groot kado zit er in elk geval niet meer in voor hem ;-)

mamvan joey
Helemaal niks

Ik was laatst voor het eerst jarig na onze scheiding. Mn ex had dus echt helemaal niks geregeld met de kinderen, niet eens een tekening laten maken ofzo. Gelukkig heb ik een lieve moeder die mn kinderen heeft mee genomen naar de stad om even een kleinigheidje uit te zoeken voor hun moeder. Mn ex heeft zelfs niet gebeld op mn verjaardag, dan denk ik echt van jeetje zegt na zoveel jaar huwelijk die datum je dan echt niks???? PPff heel slap van hem. Verder hebben we nog redelijk goed contact, bespreken van alles over de kinderen maar heb hem verder niks te melden.
Ik zou voor zijn verjaardag zeker wat geregeld hebben in de vorm van een tekening of knutselwerkje, nu vind ik dat zijn nieuwe vriendin dit maar moet doen met ze. Voel me er helemaal niet meer verantwoordelijk voor. IK zal haar er tegen die tijd wel even op wijzen maar doe zelf niks.
En inderdaad zoals eerder gezegd, we zijn niet voor niks gescheiden.

Prulletje
Mannen (mars/venus, je weet wel)

Tsja, kadootjes en verjaardagen. Dat zijn nu eenmaal dingen die vrouwen (en kinderen) belangrijk vinden en mannen helemaal niet. In het algemeen dan. Jullie verwachten redelijk onmogelijke dingen van jullie exen. Kadootjes niet uitpakken bijvoorbeeld? Vroeger zou de echtgenoot/mama erop hebben toegezien dat het werd uitgepakt. Nu niet, en uit zichzelf doet hij het niet. Laat het losssss!
Een uitzondering is de WII versus barbiepaard van Stoepkrijt. Dat is heel erg.

Prulletje

Prulletje
Lara

"het is toch vaak zo dat vaders hun nieuwe vriendin (en haar kinderen) belangrijker vinden dan hun eigen kinderen."
Nee dat denk ik niet. Maar ze zijn dagelijks samen met hun nieuwe vriendin en haar kinderen. En die nieuwe vriendin (is een vrouw!) zorgt er wel voor dat er aan kadootjes en dergelijke wordt gedacht. Niet hijzelf! Een goede nieuwe vriendin zou ervoor zorgen dat er ook aan kadootjes voor de andere kinderen en de exen zou worden gedacht. Maar dat gebeurt niet vaak.

Prulletje

Vic
Confetti

Nog even iets anders... Ik vond het idee van de confetti in het pakje erg grappig. Heel flauw van me, bedacht ik dat het wel leuk zou zijn als de kinderen bij de kerstkaart aan papa heel gezellig een half buisje gouden glitters in de enveloppe leeg gooien. Feestelijk toch?!

Mamaloetje
Ha, ha..erg leuk!

Ja, zo zijn er nog wel een paar goede acties! Die heel bevredigend werken. :) Maar als ze echt uit humeur raken is het weer niet leuk voor de kids die er dan alleen voor staan, zoals ik inschat kunnen somige vaders heel stom reageren!!! Ik vind t zo zielig voor dat ventje met zijn tekening met confetti! Mijn hart breekt bij zo'n verhaal..gaat niet om de grote van het kado, zo'n ventje heeft zijn best gedaan op een tekening speciaal voor zijn vader en vind de confetti natuurlijk ook erg feestelijk!

Groetjes,

laura

Damajo@
Altijd een kadootje

Ik heb altijd voor/met mijn zoon een kadootje voor mijn ex gekocht en daarbij even over mijzelf heengestapt.Als ik geen kind had gehad met hem had ik hem nl.niet pesé meer hoeven te zien. Maar daar hoeft mijn kind niet onder te lijden vind ik.Dus ja: een kadootje kopen, elk jaar weer..

Damajo

Morgana Fata
Kinderen laten kiezen

Van iemand kreeg ik de tip om de kinderen met 5 euro los te laten in een blokker, action oid. En echt dat werkt geweldig. Ze kiezen echt iets wat zij mooi vinden voor hun papa, en papa kan natuurlijk alleen maar in grote dankbaarheid reageren. (en als hij dat niet doet, is het een l*l)
Daarna pakken we het in een zelfgemaakte tekening in, nog wat sliertjes erop en het ziet er helemaal feestelijk uit. Bijna geen omkijken na, en iedereen blij.
Morgana. (die volgend jaar de boel vol confetti gaat stoppen, geweldig)

Onderwerp gesloten