Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

Wat kost zoiets (echtscheiding)

Zelf gelukkig getrouwd hoor, maar in mijn naaste omgeving is iemand in andere omstandigheden.

Ik lees hier vaak over mensen die op een koopje getrouwd zijn, gratis op maandagochtend en zo.

Maar scheiden - is dat per definitie duur? Het stel heeft geen kinderen en is op huwelijkse voorwaarden getrouwd.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
amk

amk

21-09-2011 om 20:56

Goedkoop = duurkoop

in scheidingsland vaak wel. Wij hadden geen extreem dure scheiding maar wel een waarin geinvesteerd is. En dat heeft ons geld bespaard. Wij hebben 1 advocaat gehad, die tevens mediator was en een toekomstbestendig convenant heeft bewerkstelligd.
5 jaar later hebben wij het dus bij die ene zaak gehouden en verder geen noemenswaardige akkefietjes met elkaar gehad.

Een slecht convenant zorgt ervoor dat je steeds tegenelkaar blijft vechten en dat kost uiteindelijk meer.

Snuggle's

Snuggle's

21-09-2011 om 22:50

Per mail

Als je het eens bent en zelf afspraken kan maken met elkaar kan je per mail scheiden. Je hoeft dan maar 1 x op kantoor te komen ivm identificatie. De rest van het contact loopt allemaal per mail. Heel goedkoop, maar je moet wel zeker weten dat je goede afspraken kan maken samen.

Snuggle's

Muizemeis

Muizemeis

21-09-2011 om 22:57

Van te voren bedrag afspreken

Bij ons heeft de advocaat gezegd dat het rond de 500 euro zou gaan kosten, dat is inclusief allimentatieberekening. Het werd uiteidelijk 550 euro, wij hebben op zich een heel goed ouderschapsplan.......... alleen een ex die zich er niet aan houdt/hield.
Ookal is degene nu nog on speaking terms dat kan wel veranderen, dus leg zoveel mogelijk vast.
muizemeis

Tinus_p

Tinus_p

22-09-2011 om 10:22

Hangt van twee dingen af

1. De hoeveelhei ruzie -bij een vechstscheiding kunnen advocatakosten etc moeiteloos oplopen tot 10-20000 euro.
2. Of je een goedkope advocaat vindt en je geen oor laat aannaaien door mediators die net zolang bemiddelen totdat hun portemonnee weer voldoende bijgevuld is (ik ben op dit gebied vrij cynisch en vindt dat advocaten aan dezelfde normen moeten voldoen als medisch specialisten, dus een dbc voor scheidingen, en/of met een uurtarief dat vergelijkbaar is met dat van een huisarts, dat vziw eenderde lager is, ook het afschaffen van de procureeustelling kan veel schelen).

Wilgenkatje-

Wilgenkatje-

22-09-2011 om 14:01 Topicstarter

Dat is alvast wat

had nooit gedacht dat ik me ooit in echtscheidingszaken zou verdiepen. Zo zie je maar, een mens is nooit te oud om te leren.

In elk geval zal de eerste stap een mediator moeten zijn die goed in beeld krijgt wie wat wil, na vertrek. Hoe vind je een goede mediator? Ik heb begrepen dat dat een 'vrij beroep' is?

Nou ja, de klap is nog niet gevallen, maar ik ben blij alvast iets te weten van jullie.

Sancy

Sancy

22-09-2011 om 14:17

Mediator

Een mediator kun je vinden bij http://www.nmi-mediation.nl/ waar je ook kunt aangeven dat je zoekt naar een mediator-advocaat (of via http://www.verenigingfas.nl/ waar ook scheidingsmediatoren-advocaten bij aangesloten zijn.
Of je vraagt rond in je omgeving wie goede ervaringen heeft. Ga in ieder geval voor een mediator die aangesloten is bij een organisatie die een klachtenprocedure heeft.

Bromvlieg

In elk geval doe je er in zo'n zaak goed aan een mediator te nemen die ook advocaat is, want een advocaat is hoe dan ook nodig om de procedurele kant te regelen. Neem je een mediator die ook psycholoog is en van juristerij geen sjoege heeft, dan loop je het risico dat de advocaat die je t.z.t dan benadert om de zaak af te kaarten allerlei afspraken moet gaan wijzigen omdat het juridisch niet handig is, en dan ben je duurder uit.

Groeten,

Temet

Wilgenkatje-

Wilgenkatje-

22-09-2011 om 20:17 Topicstarter

Mediator plus advocaat ineen

dat lijkt me inderdaad wijs. De ene helft van het stel ziet een psycholoog sowieso niet zo zitten. Net zomin als praten. Denkt dat het allemaal vanzelf wel weer overwaait.
Owowow wat moet je kinderen veel meegeven / laten ontwikkelen richting volwassenheid

Echtscheidingstotaalpakket

Wij maakten gebruik van het (schrik niet) "echtscheidingstotaalpakket" dat een psycholoog / mediator hier in de buurt aanbiedt.

Voor € 975 ex BTW hadden wij 3 gesprekken waarin convenant, ouderschapsplan en gehele financiële afwikkeling (koophuis, inboedel, bedrijf, huwelijkse voorwaarden, levensverzekering etc).

Er kwamen alleen nog rechtbankkosten ed bij (dat viel geloof ik wel mee).

We zijn inmiddels 2 jaar verder en hebben nog nooit gedoe gehad.

Nu hadden wij al samen besloten het elkaar niet moeilijk te maken en het belang van onze kinderen als uitgangspunt te nemen, wat natuurlijk heel veel scheelt.

Onze scheiding was een heel stuk goedkoper dan onze bruiloft in ieder geval

"onze" mediator / psycholoog (zie hierboven) heeft enkele jaren een rechtenstudie gevolgd, wat allicht scheelt in dit soort kwesties.

Duo

Duo

23-09-2011 om 12:18

Twee keer

Mijn eerste scheiding kostte 1000 euro. We hadden zelf al in grote lijnen duidelijk hoe we het wilde regelen en hebben drie gesprekken met de advocaat gehad. De relatietherapie voorafgaand aan de scheiding hebben we apart betaald en was weggegooid geld Mijn tweede scheiding (recentelijk) kostte 500 euro. We hebben zelf het convenant opgesteld (geen kinderen samen) en dat geprint en ondertekend naar de advocaat gestuurd. Daar zijn we een keer een half uur geweest om ons te legitimeren en de akte van berusting te tekenen. Snel verdiend voor die man ;-(

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.