Home » Forum » 2x beugel

2x beugel

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Monni
2x beugel

Gisteren bij de tandarts te horen gekregen dat allebei mijn kinderen een beugel moet. Hoe zit dat nu met de zorgverzekering? Qua tijd van het jaar wel gunstig denk ik, ik kan nu overstappen naar de gunstigste verzekering voor mij. Of werkt dat zo niet?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

bibi63
Zorg en zekerheid

Bij zorg en zekerheid krijg je een vergoeding van max 2.000 over de gehele behandelperiode (was t/m 2012 zelfs 2.300). Dat past meestal wel redelijk binnen de begroting. Je moet dan wel de AV Gezzin afsluiten, maar dat hoeft maar 1 ouder. De ander kan rustig zonder AV of een andere AV. Je kunt daarnaast (klein voordeeltje) binnen die AV Gezzin 50,00 per jaar declareren voor de sportvereniging van je kind. Verder heb je nog wat korting op zwembaden, uitjes en dat soort zaken. Wel meestal binnen de regio Leiden.
Mijn dochter is sinds kort beugelloos. Geen cent betaald (behalve de AV van mij natuurlijk, maar dat totaalbedrag is een stuk lager dan de vergoeding voor de beugel). Ik stap dit jaar weer over, omdat we de beugelkosten voorbij zijn. Overigens was ik verder best tevreden in het algemeen over Z&Z.

Monni
Ziet er goed uit

Ik vind die zorg en zekerheid verzekering er goed uitzien. De verzekering die ik nu heb vergoed 80% tot max ?1750. De vergoeding is toch wel per kind?
Zou ik zo over kunnen overstappen ook al weet ik nu dat 2 kinderen een beugel moeten?

Elisa Gemani
Zorg en zekerheid

Ik zit al minstens 12 jaar bij Zorg en Zekerheid en vind het een prima verzekering voor een gunstige prijs. Beugelkosten voor zoon worden geheel vergoed, tandarts, fysio, psych(olog)ische hulp en een groot deel van de ADHD-medicatie voor zoon. Nota's gaan rechtstreeks naar Z&Z dus heb nog vrijwel nooit een nota zelf hoeven te betalen. Goede klantenservice en veel aantrekkelijke voordeeltjes/acties/kortingen.
Ben ooit weleens overgestapt naar CZ of Menzis (weet het niet meer precies) maar ging snel weer terug naar Z&Z;-)

bibi63
Monni

Uiteraard is het per kind.
Verder doen ze niet moeilijk: dus er wordt niet gevraagd of er 'zorgkosten' te verwachten zijn (zoals bijv. beugel). Ook doen ze niet moeilijk (vragen er ook niet naar) of je al e.e.a. vergoed hebt gekregen voor beugel. Onze dochter begon ergens eind van enig jaar met haar beugel. Wij zaten toen bij een andere verz., die maar max 1.000 uitkeerde. In die paar maanden hebben we natuurlijk al het e.e.a. vergoed gekregen van die vorige verzekering. Maar Z&Z heeft dat er niet afgetrokken.
Gr. Bibi

Monni
Zoektocht

Ik had vanavond eindelijk tijd om eens wat uitgebreider te zoeken. Ik vind z&z een goede keuze voor mij. Wel raar dat hij bij geen enkele vergelijksite bekend is lijkt het wel. Verder ook best lastig zoeken naar 100% vergoeding voor orthodontie.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

*Rymcke*
Collectief

Informeer eens of via werk partner of jij zelf geen collectieve verzekering mogelijk is. Meestal wordt ortho dan 100 % gedekt gedurende hele behandeltijd. Hier zoon van 13 tot en met zijn 19e (sinds 2 maanden beugel eruit, eindelijk) beugel gehad, geen cent gekocht. Evenals voor onze tweede van 13 tot en met 17e. Dus lang gedragen, brackets, buitenbeugel, plaat, alles dus. Wij zijn bij CZ.
Gr rymcke

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.