Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Karin vd A

Karin vd A

01-07-2010 om 23:59

4-jarige met blaasontsteking

Hoi,
Onze dochter van 4,5 heeft sinds half februari blaasontsteking. Het duurde 2 maanden (!) voor we erachter kwamen want ze reageerde steeds negatief op de test en zelfs op bloedonderzoek, we dachten dat het spanning was (nieuwe juffen, hond dood) maar na een kweek bleek ze blaasontsteking te hebben. Inmiddels zijn we met het 3e kuurtje bezig(als deze niet aanslaat krijgt ze zonder testen meteen weer een andere) en lopen we bij de kinderarts. Ze heeft een echo van blaas en nieren gehad en daaruit bleek dat haar linkernier wat vergroot is. Nu krijgt ze 15 juli een katheter onderzoek. Ze zeggen dat het ws niets is maar dat ze dat zeker willen weten. Ik vind het zo vreselijk voor haar. Heeft iemand ervaring met zo'n onderzoek? Kunnen ze dat goed verdoven of niet?
groetjes, Karin

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
evy

evy

02-07-2010 om 17:20

Ons verhaal

Het lijkt erg op het verhaal van onze dochter. Keer op keer blaasontsteking. Zij was toen 7 jaar.
Het onderzoek met de katheter was bij haar zonder verdoving ik weet niet of dat standaard is. Wij werden goed begeleid door het ziekenhuis en onze dochter kreeg van te voren een uitgebreide uitleg met plaatjes en materialen. Zij bleef erg rustig en vertelde later dat wanneer de katheter erin gaat en ze de schaamlipjes naar buiten duwen, dat dat het enige was dat pijn deed.
Uiteindelijk bleek ze een reflux te hebben. Na veel oefeningen en een jaar lang elke avond een antibioticapil was het probleem opgelost en de reflux verdwenen.
Het gaat nu goed met haar.

Succes Evy

Karin vd A

Karin vd A

05-07-2010 om 20:45

Evy

Bedankt voor je reactie.
Hopelijk valt het voor Eva ook mee en hebben we snel duidelijkheid.
Ze zit nu aan het 3e antibiotica kuurtje en ook deze lijkt niet te helpen, maar we hebben nog een paar dagen dus hopelijk roep ik te vroeg. Ik zal eens gaan googelen op refux!
Karin

Ook ervaring

Beste Karin,

ook onze dochter heeft al jaren problemen met haar blaas.

Het onderzoek met het katheter was voor haar erg pijnlijk maar de reden daarvoor werd pas later duidelijk. Ze had een nauwe plasbuis en zo'n katheter doet dan erg veel pijn. Uit dat onderzoek bleek dat ze reflux had ( urine stroomt terug naar de nieren) omdat ze zo hard moest persen om de urine eruit te krijgen ( omdat die plasbuis dus zo nauw was)

Uiteindelijk had ik genoeg van de "hulp" die we in het plaatselijke ziekenhuis kregen (we liepen toen al ruim een jaar bij een kinderarts maar ze bleef de ene blaasontsteking na de andere krijgen) dat ik zelf een afspraak in een academisch ziekenhuis heb gemaakt bij de afdeling kinderurologie. De specialist daar had meteen door dat er meer aan de hand was. Hij heeft haar aan haar nauwe plasbuis geopereerd ( ook pijnlijk...) maar nog steeds waren de problemen niet voorbij. We zijn uiteindelijk in het Wilhelimina ziekenhuis in Utrecht terecht gekomen, bij dé specialist op dit gebied in Nederland. Bij die arts is ze nu al ruim een half jaar onder controle ( ze is nu 6 1/2 en het begon allemaal toen ze 3 was) en het gaat eindelijk beter. Wat we nu doen:

- Iedere dag antibiotica, de ene dag de ene soort, de andere dag de andere soort

- Iedere dag heel veel drinken ( is heel belangrijk!!!) Ze heeft een grote drinkbeker op haar tafel staan op school en die moet op, naast haar andere dranken. Ze drinkt nu bijna 2 liter op een dag.

- Goed zitten op de wc: rechtop, voeten op een bankje, puffen bij het plassen, niet persen.

- Zodra ze moet plassen, een plek zoeken waar dat kan, of dat nou een boom is of een struik, ze MOET direct plassen.

- geen badschuim oid in het badwater, 's ochtends en 's avonds altijd goed met een washandje wassen ( alleen water) van voor naar achter.

Sinds we dit doen heeft ze geen blaasontsteking meer, ruim een half jaar. Daarvoor had ze iedere maand blaasontsteking, ik weet niet hoe veel ze er heeft gehad.

Ik heb van die stickjes thuis, zodra ik een vermoeden heb, stick ik haar urine, en bij twijfel zetten we het op kweek. Er was een tijd dat het iedere maand op kweek ging.

Succes ermee, ik weet hoe vervelend dit is. Het onderzoek is niet leuk, maar als je dochter weet wat er gaat gebeuren en als ze zich goed kan ontspannen, moet het goed gaan.

Als je nog vragen hebt, hoor ik het wel.

groetjes,
Doro

evy

evy

06-07-2010 om 10:21

Doro

Beste Doro,
Wij gaan over 2 weken op vakantie maar dan gaat ze ook altijd weer aan de antibiotica. Ik mocht geen stickjes van de huisarts en ik heb ze zelf toen bij de apotheek besteld maar dat waren de verkeerde. Hoe heten die van jouw?
Mijn dochter is nu 13 en heeft nu zo'n 3 jaar geleden de laatste blaasontsteking gehad. Ook wij hebben eerst lopen sukkelen en bij ons ging het pas goed nadat we op de poep en plas poli terecht kwamen in Amersfoort.
Toch blijft het moeilijk omdat ze nu in de brugklas de toiletten vies vindt en dus bijna niet op school naar de wc gaat. Ik kan praten wat ik wil maar ik heb er geen invloed meer op. Door 2 keer nierbekken ontsteking en vele blaasontstekingen doet 1 nier het nog voor 30% de andere is goed. Het gebeurde onder onze ogen maar ik had het niet in de gaten. Mijn dochter had blaasontsteking zonder klachten. Uiteindelijk wordt het dan nierbekkenontsteking en krijg je koorts, zo kwamen we erachter. Ik weet nu dat als ze 's nachts gaat plassen tussen 1.00-3.00 uur ze blaasontsteking heeft. Dat is de enige aanwijzing.
Groet Evy

Stickjes

Hoi Evy,

Wat een onzin he, dat je de stickjes niet zelf mag kopen van de HA.

Ik heb de MEDI-TEST COMBI 9. Ik koop ze hier:

http://www.vermeulen-medical.nl/webshop/shop/120/30940

je moet dan kijken naar het nitrit gehalte, Als dat rose verkleurt ( ook al is het maar een beetje) dan is het mis.

Er zitten 50 stickjes in, scheelt de maatschappij toch een hoop geld nietwaar, ik hoef nu niet zo vaak naar de HA. Ze kosten 17,70 excl. verzendkosten.

Wat ontzettend vervelend ( zacht uitgedrukt) dat het bij je dochter zover is gekomen. Dat is inderdaad mijn grote angst, dat haar nieren schade oplopen. Mijn dochter heeft gelukkig nooit koorts gehad bij de blaasontstekingen.

Zou het je dochter helpen als je haar een setje wc schoonmaak dingen mee geeft. Zo'n spray voor de bril en zo'n papier wat je eroverheen kunt leggen?

Veel sterkte.

Doro

evy

evy

07-07-2010 om 20:38

Doro

Beste Doro, ik ben heel blij met de stickjes. De huisarts wilde het liever in eigen hand houden. Ik heb geleerd dat blaasontsteking en koorts nierbekkenonsteking is
Helaas konden we het niet voorkomen. Maar zoals gezegd gaat het nu goed. We nemen wel elke vakantie antibiotica mee en dan neemt ze elke avond een pil zodat we geen gedoe hebben in de vakantie.
Normaal zit ze niet meer aan de antibiotica.
Dat met die doekjes vind ik een goed idee maar ik heb het met haar er nog niet over gehad. Ik denk dat zij alleen iets wil als verder niemand het merkt en dat wordt denk ik lastig.
Dank voor je reactie.
Groet Evy

Karin vd A

Karin vd A

11-07-2010 om 11:18

Plaspoli

Hoi,
Eva heeft ondertussen een blaasonderzoek gehad (was een plekje vrijgekomen) en dat is gelukkig goed verlopen. We kregen meteen te horen dat alles er goed uitzag. Urine is nu ook schoon, dus de 3e kuur is gelukkig aangeslagen. Omdat de klachten niet over zijn krijgen we volgende week een oproep voor de plaspoli. Donderdag nog een onderzoek van haar nieren, ik ben blij als ze dat straks achter de rug heeft. Succes met jullie dochters!
Karin

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.