Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Carolien

Carolien

22-11-2012 om 11:19

Ademtest om bacterie op te snorren......brrr

Ik krijg binnenkort een ademtest in het ziekenhuis. Ik heb veel last van een opgeblazen buik en de internist wil nu verder kijken wat het zou kunnen zijn, lactose intolerantie, gist, bacterie etc. Ik moet nuchter komen en krijg dan een drankje te drinken. En daar zie ik heel erg tegen op. Wie kan mij vertellen hoe vies het is, hoe veel het is of dat het wel meevalt. Ik krijg veel liever prikken dan dat ik iets moet drinken. Dat komt door een kleine traumaatje van vroeger. Wie heeft ervaring met deze test en kan mij meer vertellen. Boekje uit ziekenhuis is maar heel summier.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
amk

amk

22-11-2012 om 11:37

Lactose test?

Als dit de lactose test is smaakt het naar melk. Alleen dan melk met een bekende hoeveelheid lactose. Maar dat maakt voor jou niet uit.

Bacterieen worden met een kweek gedaan en niet met een ademtest. Daar krijg je ook geen drankje voor maar wordt ontlasting, bloed, urine oid op kweek gezet. Hetzelfde voor gisten en schimmels.

ishtar

ishtar

22-11-2012 om 12:23

Wat vies is,

is uiteraard voor iedereen anders.
Mijn zoon, die dingen die hij vies vindt écht weigert, heeft zonder problemen die lactose-intolerantietest ondergaan. Je krijgt een paar keer wat te drinken en moet een aantal keer ergens in blazen.
Neem in ieder geval wat mee om achteraf te eten, want je wordt er wel flauw van. Van het niet mogen eten dan, want die test duurt wel een tijd.

Helicobacter ook met ademtest

geen ervaring mee, wel een link http://www.gastrolab.nl/diagnostiek/helicobacter-ademtest-artseninfo.html

zoals ik het lees krijg je jus 'd orange en dan een dosis spul, maar er staat niet bij hoeveel..

PS wat ik, uit ervaring, wel weet is dat als je van iets al bij voorbaat een probleem maakt, dat het dan vaak ook een probleem is/wordt, misschien kun je toch proberen wat ´relaxter´ om te gaan met zulke dingen? Dat scheelt je vast (ook voor andere dingen in het leven..)

Hoeft niet

Ik heb een lactose intollerantie test gehad door een bloed-gen-test. Veel nauwkeuriger, en ik hoefde alleen bloed te laten prikken!

Succes met de zoektocht. Het heeft mij de gehele zomer beziggehouden.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Evt neus dichthouden

als je drinkt en pas loslaten als t op is, scheelt echt veel.

Kari1

Kari1

23-11-2012 om 08:31

als er gezocht wordt naar fructose-intolerantie wordt het waarschinlijk een zoet drankje.
Het is wel een goed plan om bij de test gewoon te vertellen van je probleem met gedwongen moeten drinken. Als je net als hier uitlegt dat dat een dingetje uit je verleden is, dan zal niemand daar gek van opkijken en zal men alles doen om je je eigen tempo te laten bepalen.
Dorry, ben je niet in de war met een coeliakie-bloedtest?
Kari

rosa

rosa

23-11-2012 om 17:48

Helicobacter?

voor de 'maagzuurbacterie' Helicobacter is er ook een ademtest. Daarvoor moet je een gewoon glaasje sinaasappelsap drinken, en daarna een glaasje met iets dat nergens naar smaakt. Vooraf en erna blazen. Stelt niet zo veel voor.
Succes!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.