Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

skinnymom

skinnymom

05-02-2010 om 11:37

Afvallen??? nee! niet nog meer!

hierboven staat een draadje voor mensen die willen afvallen, maar ik zit juist met het punt dat ik moet aankomen (61,4 kg bij 1.88m)..

ik heb een druk leven, met een kind van 5 en een drukke baan, gezellig sociaal leven, ik eet wel RUIM voldoende...maar ik blijf afvallen

zijn er hier meer mensen met dit "probleem"???

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Polly Shearman

Polly Shearman

05-02-2010 om 12:29

Zeg me eerst maar eens wat je eet

want wat jij ruim voldoende vind, hoeft dat niet te zijn.
En anders zou ik naar de huisarts gaan, want als je echt voldoende eet en toch afvalt is er misschiet iets anders aan de hand.

skinnymom

skinnymom

05-02-2010 om 12:40

Polly

Mijn eet-patroon:
07.30: 6 bruine boterhammen met kaas en zoet beleg+ 1 stuks fruit
09.30: 4 bruine boterhammen met ragout, of gebakken/gekookt ei
12.15: 6 bruine boterhammen met kaas en zoet beleg+ 0,5 ltr pudding+ 1 stuks fruit
15.30: kom soep (echte soep, geen cup-a-ofzo) met een kaasbroodje/saucijzenbroodje oid
18.00: warm eten, meestal 2 porties+ pudding 0,5 ltr+ 2 stuks fruit
22.00: warme snack (halve rookworst, bittergarnituur, frikandellen)
verder tussendoor gemiddeld een rol tarwebiscuitjes, 3 of 4 mueslirepen/sultana's, een zak chips/nootjes en her en der snoep...

ha kan niks vinden, schildklier werkt normaal, lintworm is niet aanwezig, en diabetes is het ook niet... hij blijft het op stress gooien, wat het naar mijn idee niet is.

Mirage

Mirage

05-02-2010 om 12:50

Skinnymom

Jeee, wat veel zeg. Ik adviseer je toch eens naar een diëtiste oid te gaan. Want behalve dat het raar is dat je met dit dieet niet aankomt, is het enorm ongezond.

skinnymom

skinnymom

05-02-2010 om 12:51

Hoezo ongezond?

zolang ik de ingredienten gewoon verbruik/verbrand is er toch niks mis met bruin brood,fruit, kaas en vlees?

skinnymom

skinnymom

05-02-2010 om 12:55

Zeker wel

ik ga niet met tegenzin zitten eten, dat kan en wil ik echt niet.

skinnymom

skinnymom

05-02-2010 om 12:58

Oeps..

en toen drukte ik al op verzenden..

voor mijn werk loop en sta ik veel, en draag ik best veel zware spullen, maar ik vind het ook wel heel erg leuk.
en natuurlijk vraagt een jong kind ook aardig wat aandacht en energie

Puck

Puck

05-02-2010 om 13:06

Belachelijke hoeveelheden

Ik kan eerlijk gezegd niet geloven dat dit is serieuze posting is, want dit zijn absurde hoeveelheden en voor een normaal gezond mens is het onmogelijk dat je daarmee afvalt. Als dit echt waar is dan zou ik maar heel snel een specialist raadplegen want het is inderdaad niet gezond.

skinnymom

skinnymom

05-02-2010 om 13:19

Dit zijn

helaas voor mij normale hoeveelheden
als ik weet dat ik 's avonds een etentje met vrienden/kenissen heb, eet ik van te voren iets extra's, zodat ik me geen varken voel in een restaurant...
en skinnymom is (hopelijk)maar een tijdelijke nick, ik draai hier al langer mee. (heb wel eens spullen bij jouw zus dr werk opgehaald volgens mij...)

Puck

Puck

05-02-2010 om 14:28

Skinnymom

Oke, ik denk dat ik weet achter welke nick ik je beter ken (waren spullen voor je kind toch? en je heet hetzelfde als mijn zus?), maar dan blijf ik erbij dat het echt geen normale hoeveelheden zijn voor iemand van jouw lengte en gewicht. Dat kan echt niet van alleen stress komen dat je zoveel afvalt en blijft afvallen, ik zou toch zeker verder laten kijken dan je huisarts. Je hebt een bmi van 18, dat is dus gewoon te weinig. Ondergewicht is ook ongezond, misschien kan dan als je echt gezond blijkt te zijn een dietiste je toch ook verder helpen.

Absurd

skinnymom, weet je huisarts wat jij per dag verstouwt? Heeft hij dit lijstje wel eens gezien?

Ik ben zelf ook van het type dat erg veel energie verbrandt (zit ooknooit stil) en eerder afvalt dan aankomt. En mensen kijken soms ook wel verbaasd als ze zien dat ik ondanks mijn vrij tengere postuur flinke borden eten wegwerk, en me nooit eens inhoud bij een feestje qua taart of franse kaas.

Maar wat jij eet vind ik echt niet normaal. Alleen al 16 boterhammen voor ontbijt/lunch. En dat terwijl je 61 kg weegt. (da's maar een kilo of 2,3 meer dan ik, maar goed, ik ben geen 188, maar 170 lang) Dat is niet normaal.

En dan val je ook nog eens af zeg je? Dus dit is niet je 'stabiele' gewicht? Wat was dat dan wel? En sinds wanneer is er iets veranderd? Ik zou als de wiedeweerga een verwijzing vragen naar een internist of zo. Want wie zegt dat het nu ophoudt? Je kunt toch niet zo door blijven eten en over een paar maanden 55 kg wegen?

Ik neem overigens aan dat je geen eetstoornis hebt of zio. Dat je alles wat je naar binnen werkt ook binnen houdt zeg maar.

Jeetje. Ik kan me echt niet voorstellen dat je huisarts je onder het mom van 'rustig aan een beetje' gewoon weer naar huis stuurt...

Ingrid

skinnymom

skinnymom

05-02-2010 om 14:51

Puck en ingridt

@Puck: ja die ja

@IngridT: de veranderingen zijn begonnen in mijn zwangerschap, ik ben toen behoorlijk aangekomen (meer dan gemiddeld), en direct na de bevalling begonnen met afvallen (gaf borstvoeding). voor mijn zwangerschap lag mijn gewicht rond de 63 kilo en was stabiel, sindsdien schommelt het tussen de 58 en 68 kilo(=alleen 's winters als t rustiger is op werk)

mirage

mirage

05-02-2010 om 16:39

Ongezond

De bruine boterhammen met kaas en het fruit is natuurlijk het probleem niet, maar wat dat je van een liter! pudding op een dag? Ragout is meestal enorm zout, staat bij mij op de 'af en toe lijst' in ieder geval. Dan nog dagelijks kaasbroodje/saucijzenbroodje en dan elke avond! een warme snack (halve rookworst, bittergarnituur, frikandellen).

skinnymom

skinnymom

05-02-2010 om 17:02

De ragout en dergelijke..

is ook niet elke dag, maar meer om aan te geven dat ik op die momenten brood met iets warms eet, en bij de soep is het ook niet altijd een kaasbroodje, maar soms ook gewoon een afgebakken pistoletje met niks...

Rafelkap

Rafelkap

05-02-2010 om 18:57

16 bruine boterhammen

op een dag?! Ik eet er 3 ('s ochtends 1, 's middags 2). Ok, misschien niet veel, maar voor mij voldoende (normaal gewicht). Ik zou bij de huisarts toch aandringen op nader onderzoek. Heb je dit lijstje ook aan de huisarts laten zien?

amk

amk

05-02-2010 om 19:45

Bruin brood, of bruin gekleurd brood

Er is nogal een verschil tussen brood met kleurstof (veel donkerbruinbrood) of grof volkoren brood. Dat laatste vult, dat eerste is veredeld wit brood, en van wit brood eet ik ook rustig een halfje (13 sneetjes) weg bij de lunch.

Je gewicht zit op het randje van gezond. Ik zou toch bij de huisarts meer aandringen want waarschijnlijk baggetaliseer je het probleem zelf toch als je bij hem bent. Ook je manier van kleden kan veel verhullen bij een lage bmi de artsen prikken hier niet altijd door heen.

Fransien

Fransien

06-02-2010 om 20:25

Ook gehad

Deze hoeveelheden at ik ook met gemak toen ik nog borstvoeding gaf en op het koemelkallergie-dieet zat. Toen ben ik bij een dietiste geweest en die zag dat ik net te weinig vet binnenkreeg (in mijn geval, wil niet zeggen dat het bij jou zo is) en daardoor minder efficient verbrandde. Bij mij heeft de dietist geholpen om mijn gewicht stabiel te krijgen, je kunt altijd eens een verwijzing vragen.
Verder kan het zo zijn dat tijdens zwangerschap/borstvoeding je schildklier anders is gaan werken, maar niet zo anders dat het buiten de standaard normale waarden valt, je hebt geen 0-meting... Ik zou gewoon nog eens terug gaan naar de huisarts en tenminste op een verwijzing naar de dietist aandringen en misschien nog een keertje extra schildklier prikken.

Hier ook gehad

Alleen niet door mij, maar door mijn man. Mijn man viel zelfs zoveel af dat hij ook nog extra Fantomalt door zijn drinken/eten moest doen en Nutridrink gebruikte. Nu eindelijk komt hij aan, maar dan zijn we nu ook 10 jaar verder. Ook bij hem geen afwijkingen, behalve dat hij darmproblemen heeft.
Hij eet nu 12 boterhammen, forse warme maaltijd en nog veel extraatjes en groeit nu dus licht.
Er zijn dus echt wel meer mensen die heel fors kunnen eten en daarbij zelfs afvallen.
Ook bij hem is het altijd op stress gegooid.

Brianna F

Brianna F

06-02-2010 om 22:06

Dochter

Weegt 55 kg, is 1.78. Eet ook goed (alleen de hoeveelheden die jij opnoemt is buiten proportie, daar komt ze niet aan) Ze moet oppassen dat ze niet afvalt.
Ze heeft wel pds, vermoeden is dat alles door haar spijsverteringsstelsel vliegt zonder dat daar alle voedingsstoffen uit opgenomen worden.
Misschien bij jou ook zoiets?
Ik zou een verwijskaart voor een internist vragen hoor.

Kari1

Kari1

07-02-2010 om 09:14

Skinnymom

Je probleem bestaat al een aantal jaren te zien aan het al lang gearchiveerde draadje. Is er in de tussenliggende jaren iets veranderd dat je het weer post?
In dat draadje worden verschillende adviezen gegeven. Heb je die allemaal al geprobeerd? Rook je weer/nog? Ben je bij een diëtist geweest om je voeding te laten doorrekenen en adviezen te krijgen (meer vet/eiwit en minder brood b.v.)?
Een keer uitgebreider onderzoek dan uitsluitend naar schildklier of lintworm lijkt me best een keer mogen, er kunnen nog andere lichamelijke zaken aan ten grondslag liggen en als je dat weet heb je een beter idee van een evt. aanpak.
Kari

Een collega

van mij heeft ook ziets. Die is vrij lang en echt heel mager en ze blijft/bleef maar afvallen. Ook geen eetstoornis. Ze moet op een gegeven moment ook van die drankjes met heel veel caloriën drinken, maar ook die hielpen niet. Nu is ze ergens, ik geloof in Rotterdam maar weet dat niet zeker, in het ziekenhuis erecht gekomen voor verdere onderzoeken en het zou mogelijk aan haar hart liggen. Hoe of wat precies weet ik ook niet, maar zoiets zou het ook kunnen zijn. Ik zou in ieder geval bij de huisarts aandringen op verder onderzoek.

groetjes van Charlotte

skinnymom

skinnymom

08-02-2010 om 13:24

Reacties...

bedankt voor alle reacties.

@Kari: in de afgelopen paar jaar (na mijn eerste posting) ben ik compleet binnenstebuiten gekeerd, maar is er niks gevonden waar het aan kan liggen. Ik heb diverse aankom-dieten gekregen en zonder succes gevolgd, maag/darm onderzoeken, div. allergietesten, onderzoeken naar hart/ling/schildklier functie, diabetes en meer (waaronder een sonde direct de maag in om te kijken of de voedingsstoffen dan wel aankwamen!)..
vandaar dat ik nu ook eigenlijk niet meer op zoek ben naar oplossingen, maar meer naar lotgenoten. iedereen roept altijd maar "wees blij dat je niet aankomt", maar als je (ongevraagd)je eigen ribben kan tellen is het echt niet leuk meer...
dus..misschien zijn er meer mensen zoals ik???

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.