Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Pliesje

Pliesje

14-05-2012 om 10:25

Alsmaar buikpijn

Ik heb al jaren regelmatig last van buikpijn en diarree. Ik dacht dat veel mensen daar wel eens last van hadden, maar als ik mijn partner hoor is het niet normaal. Van de 7 dagen per week heb ik er zo 3 met diarree en buikpijn. Als ik 's morgens wakker wordt heb ik ook vaak erge buikpijn. Hij vind dat ik naar de dokter moet. Maar eigenlijk heb ik er niet zo'n erge last van. Ik heb wel eens vaker veel ernstigere klachten gehad op andere gebieden die volkomen onschuldig bleken te zijn.
Nu zegt mijn partner dat hij echt nooit diarree heeft. Nou ja, 1x per jaar als ie echt ziek is.
Ik heb de buikpijn in rustige en stressvolle periodes. Het gaat overal doorheen. Het komt en het gaat en ik zie geen link met eten e.d. Wat zouden jullie doen?

Pliesje

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Wel naar de dokter

Ik zou naar de dokter gaan met deze frequentie van buikpijn en diarree. Ik heb zelf nog niet eens 1x per jaar last van diarree, het is zeker al een paar jaar geleden. Meer dan de helft van de ochtenden met buikpijn wakker worden lijkt me zeker reden om naar de huisarts te gaan, al is het maar om dingen uit te sluiten.

Isabella

Isabella

14-05-2012 om 10:53

Pds

Klinkt als het prikkelbare darmsyndroom. Volgens mij hebben best veel mensen daar last van maar normaal is het natuurlijk niet. Dus toch een keertje naar de huisarts lijkt me.

mix

mix

14-05-2012 om 11:00

Dacht ik ook aan

pds, maar een keer naar de dokter gaan met een evt onderzoek en te horen dat het niets ernstigs, doch enkel lastigs is, lijkt mij ook geruststellend. Beter zo dan te horen dat je al veel eerder had moeten komen.
Ik heb het in aanvallen, soms 3 keer per week, soms eens in de paar weken.
Soms met diarree, soms met verstopping, meestal met vooral heel veel lucht en dat is bijzonder pijnlijk.
De aanvallen gaan meestal weg na een nacht slapen. Meestal duurt een aanval 18-24 uur, een enkele keer 48 uur en dan krijg ik soms de volgende er overheen.

Isabella

Isabella

14-05-2012 om 13:54

Mix

Ik heb goede ervaringen met Iberogast druppels. Te koop bij de drogist. Wel duur maar misschien iets voor jou?

amk

amk

14-05-2012 om 14:09

Eerst naar de ha

die zal je vrijwel zeker doorverwijzen naar een specialist, dit patroon is niet normaal en kan ook wijzen op iets dat chronisch is maar behandelbaar, zoals colitus ulcerosa.
Langdurige diaree en buikpijn klachten zijn altijd reden om verder te onderzoeken.

mix

mix

14-05-2012 om 14:44

Isabella ot

ik zal eens kijken of dat mag, ik mag veel kruidendranken niet hebben ivm het slikken van antidepressiva, dank je voor de tip in elk geval

Primavera

Primavera

15-05-2012 om 06:42

Huisarts

Ik zou eerst naar de huisarts gaan. Stel dat het iets als coeliackie is.
Verder had ik vroeger ook heel vaak aanvallen van buikpijn en diarree of juist verstopping. Sinds ik van land veranderd ben en daarmee mijn eetgewoontes drastisch omgegooid heb is de frequentie teruggebracht tot hoogstens een paar keer per jaar.
De grote boosdoeners bij mij waren grof volkoren produkten en zoetstoffen. Normaal gezien worden deze altijd als gezondere alternatieven, maar mijn darmen reageren daar dus zeer pijnlijk op en dat leek me toch minder gezond.

Puck

Puck

15-05-2012 om 10:58

Mix (o.t.)

Ik heb veel baat gehad bij het gebruik van probiotica. Bij reformwinkels en drogisterijen te krijgen als capsules, maar je kan ook een tijdje probioticadrankjes uit de supermarkt proberen.

mix

mix

15-05-2012 om 13:17

Puck ot

dank je, ik ben eens gaan zoeken en vond een artikel, het beslaat 2 pagina's dus je kunt nog op volgende klikken

http://www.darmgezondheid.nl/professionals/artikelen/pds/hersen_darm_as_mogelijkheid_behandeling_pds_met_probiotica.html?subpage=1

mix

mix

15-05-2012 om 13:18

Oeps ik was nog niet klaar

is het de bedoeling dat je het gaat slikken voor een aanval of gewoon aldoor en zo hopelijk aanvallen te voorkomen?

Puck

Puck

15-05-2012 om 14:23

Mix (ot)

Ik heb het toen een lange periode (paar jaar) gewoon dagelijks gebruikt en of het placebo effect is of niet: ik had veel minder klachten. Tussendoor een keer een tijd gestopt (gewoon luiigheid om die probiotica te kopen) en ik had het idee dat de klachten toen weer terug kwamen. De laatste jaren gebruik ik niets meer en heb ik nog maar zelden een aanval (4, 6x per jaar). Als ik bij een aanval dan gewoon lekker op bed of de bank ga liggen en me probeer te ontspannen (oefeningen) dan is het meestal binnen een uur weer zover gezakt dat ik weer door kan gaan. Blijft dan nog wel een paar dagen nazeuren, maar niet echt zo veel dat ik er door belemmerd word. En dat is heerlijk als je vanaf puber bijna wekelijks een aanval hebt gehad.

mix

mix

15-05-2012 om 14:57

Puck ot en uiteraard ontopic

Oke, dat is de moeite van het proberen waard. Het kan bij mij voorkomen dat ik 3 aanvallen in de week heb, dan overlapt het, of zo eens in de 6 weken. Als baby en kleuter af al last en in de pubertijd nergens last van.
Twee aandoeningen waarbij pds vaak een onderdeel van is.
Ik ga het eens proberen, dank je

mix

mix

15-05-2012 om 15:01

Vergeet ik mn ontopic

ik hoop dat Pliesje, zoals ik al zei, uiteraard eerst een arts bezoekt voordat ze adviezen overneemt En het was niet mijn bedoeling om je draadje over te nemen

mix

mix

15-05-2012 om 22:27

Lezer

dat kreeg ik ook in de gaten Bij mij is er niets anders aan de hand, hopelijk bij Pliesje ook niet, maar dat is aan de arts

Puck

Puck

16-05-2012 om 09:34

Helemaal gelijk lezer

Mijn ervaringen met probiotica waren ook in eerste instantie voor Mix bedoeld. PDS is een soort uitsluit-aandoening: er worden allerlei onderzoeker gedaan naar andere aandoeningen en als daar allemaal niets uitkomt dan "zal het wel PDS zijn". Als je zover bent kun je gaan uitproberen wat bij jou een goed effect heeft. Vaak werkt stress reduceren goed (maar ja, hoe doe je dat), veranderingen in levensstijl en eetgewoontes kunnen ook helpen en probiotica kan ook helpen.

Fianna

Fianna

16-05-2012 om 12:40

Ik ook maar

niet zo vaak als jij Pliesje, maar wel vaker dan gemiddeld denk ik. Zo lang als ik me kan herinneren, ook als kind dus. Toevallig net weer een periode achter de rug met veel buikpijn en diarree. Bij mij kan het dan wel weer weken goed gaan. Ben vroeger ooit naar de dokter geweest: spastische darm was de diagnose.

Melk

Ik zou zeker even je klachten met je huisarts bespreken. Ik had vroeger ook altijd buikpijn, bij mij was de oorzaak een lactoseintolerantie. Probeer eens een week geen melkproducten te gebruiken. Sterkte!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.