Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Caroline

Caroline

20-01-2010 om 11:45

Altijd pijn in spieren, vaak ook in zenuwen

FF zeuren.

Ik heb altijd pijn in mijn spieren. Niet in mijn hele lijf maar vooral nek, schouders, onderrug.
Vaak last van pijn bij de aanhechtingen van de spieren.
Regelmatig zenuwpijn (uitstraling) in benen of armen.
Daarbij zijn een deel van mijn spieren bijna altijd gespannen.
Herken je dit?
Is er iets aan te doen?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Vic

Vic

20-01-2010 om 13:09

Ontspannen en sporten

Bij mij worden dezelfde klachten veroorzaakt door een te hoge spierspanning. Ik liep al twee jaar bij een fysiotherapeut, die vrolijk uurtjes bleef declareren, toen ik overstapte naar een manueel therapeut. Die had vrij snel door dat er niets vast zat. De verhoogde spierspanning wordt veroorzaakt door hypermobiliteit. Mijn gewrichten zitten dus juist te los in elkaar en mijn spieren proberen uit alle macht de boel bij elkaar te houden. Ik heb ontspanningsoefeningen gekregen en het advies om te gaan sporten (zwemmen). Van beide komt het niet echt, maar ik heb nu beter door wat ik wel en niet moet doen als de pijn in mijn nek/schouders te erg wordt (even liggen en ontspannen).

Salie

Salie

20-01-2010 om 14:26

Herkenning

Hoi,

Ik herken dit wel. Ik heb hier ook last van. Ben al bij een reumatoloog geweest, mede omdat er bij mij in de familie bechtrew en fibro voorkomt. Bij mij is er niks uitgekomen. Ene keer erger dan andere keer.
Fysio is goed idee denk ik.
Gr. Salie

hondje

hondje

21-01-2010 om 10:43

Eerst naar de huisarts!

Beste Caroline,

Ik zou niet meteen naar de eerste de beste fysio gaan. Misschien is een Cesar of mensendieck-therapeut beter, zij zijn de deskundigen op het gebied van houding spierspanning en chronische pijn. Misschien moeten je klachten door een reumatoloog of andere medisch specialist beoordeeld worden alvorens te gaan therapieen, er kan van alles aan de hand zijn. Dus mijn advies: overleg eerst met je huisarts, hij of zij weet waar je moet zijn en als therapie noodzakelijk is wie een goede therapeut voor jouw klachten is!!
Gr. hondje

Marleen

Marleen

21-01-2010 om 12:21

Wat echt helpt

Hallo Caroline. Ik heb zelf jaren heel erg veel spierklachten gehad, vooral in mijn nek, maar ook in mijn kaken, armen en bovenbenen. Ik heb al heel wat fysio's en manueel therapeuten versleten. Soms hielp het wel, maar het kwam altijd weer terug. Ik gan nu naar een fysio die gespecialiseerd is in het behandelen van triggerpoints. Hij leidt hier ook andere fysio's in op, er komen er dus steeds meer. Een triggerpoint is een soort knoopje in de spier. Als een spier pijnlijk is, of geblesseerd, zet zich dat met name vast in 1 punt in die spier. Die pijn straalt daarna uit naar de rest van de spier, of soms naar hele andere delen van het lichaam. Bij de behandeling zoekt de fysio precies naar dat punt (voel je gelijk, dat is nl. het pijnlijkst) en behandeld alleen dat punt. Heel erg effectief, ik ben o.a van een jarenlange nekblessure afgeholpen. Inmiddels gaat mijn halve familie naar een dergelijke fysio, andere helpen nl. meestal niet. Een overzicht van aanbevolen fysio's die de opleiding hebben gevolgd staat op www.myofascialepijn.nl . Succes! Groetjes, Marleen

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.