Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Beetje waterpokken of iets anders?

Mijn dochter van bijna 6 had een paar weken terug een stuk of 10 blaas-achtige bultjes op haar lichaam (rood met hier en daar een geel puntje). Geen jeuk, wel een dag of 2 keelpijn en wat hoesten. Toen trokken de blaasjes weg, maar sinds een paar dagen heeft ze er op haar hand één en in haar mond één (maar dat kan ook een aft zijn). Nu heeft haar neefje van 10 mnd vorige week hand- voet- en mondziekte gehad, heeft hij opgelopen op het KDV. En nu vraag ik me af of kinderen een beetje waterpokken of een beetje hand-, voet- en mondziekte kunnen hebben of dat dit altijd echt doorzet.
Ze heeft iig nooit echt overduidelijk waterpokken gehad, maar wel af en toe wat verdachte vlekjes.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Marie

Marie

11-09-2012 om 16:34

Krentenbaard?

Hoi
Kan ook nog krentenbaard zijn natuurlijk.

Iris

Iris

11-09-2012 om 17:15

Pas op.

Pas op als het krentenbaard is, dat is zeer besmettelijk.Naar de dokter die kan het snel zien en als het krentenbaard is krijg je waarschijnlijk een antibioticazalfje.
Toevallig had mijn zoon van 13 ook rare plekjes op zijn bovenbeen die steeds roder en groter werden en opeens had hij meerdere plekjes op zijn benen. Had er ook een beetje koorts van. Naar de dokter en het was krentenbaard, maar dan niet in het gezicht. Goed handen wassen, want hij besmette zichzelf en de rest van de familie kan ook besmet raken, heel vervelend. Had-ie opgelopen op vakantie in Engeland.
Dus ik zou er gewoon mee naar de huisarts gaan.
Succes!

Beetje waterpokken kan wel

Ik heb zelf een beetje waterpokken gehad, dat wil zeggen, ik had gewoon waterpokken maar a) ik was er niet erg ziek van en b) het waren maar heel weinig plekjes.
Omdat ik al 12 was toen ik ze kreeg dachten we niet aan waterpokken en gingen naar de huisarts, vandaar dat ik zeker weet dat het wel waterpokken waren.

Groeten,

Temet

Tango

Tango

11-09-2012 om 21:41

Beetje waterpokken

Heeft mijn dochter ook gehad. Zoon had toen echt de waterpokken, opgelopen in het gastgezin waar hij kwam. Dochter kreeg enkele plekjes, stuk of 5, meer niet. Daarna gelukkig nooit meer de waterpokken gekregen. Maar als ze mogelijkheid zich aandient laat ik haar wel inenten, want de waterpokken krijgen op volwassen leeftijd is helemaal vervelend.
Hier op school heerst overigens zowel waterpokken als krentebaard. Zou dus inderdaad maar even langs de huisarts gaan als je het zeker wilt weten.

Mamvantwee

Mamvantwee

12-09-2012 om 09:15

Ik win

Ik had 1 waterpok toen ik een jaar was. Mijn zoontje had twee waterpokken toen hij drie maanden was. Mijn dochter zat hè-le-maal onder toen ze twee was.

groet, Mamvantwee

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.