Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

lennest

lennest

15-01-2010 om 14:38

Belgische orthopeed?

Ik ben door de orthopeed doorgestuurd naar de St. Maartenskliniek in Nijmegen omdat hij met mijn enkel geen raad meer weet. Ik ben vorig jaar gevallen, heb mijn kuitbeen en enkel gebroken, een zogenaamde Maisonneuve of Weber III-fractuur, met toch meer complicaties dan in eerste instantie is gedacht. Máár de St. Maartenskliniek heeft voor enkels een wachttijd van ongeveer een JAAR! Nu hoor ik van veel kanten: waarom ga je niet naar België, daar kennen ze geen wachttijd. Maar ik ken geen goede orthopeden in België, laat staan een orthopeed die gespecialiseerd is in ingewikkelde enkelproblemen. Hoe kom ik aan zo'n naam? Of heeft iemand ervaring/tips? En dat hoef dus niet persé in België te zijn....

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Kari1

Kari1

15-01-2010 om 22:17

Lennest

Misschien kan je verzekering je verder helpen. Die doen vaak aan wachtlijstbemiddeling en als de wachttijd in Nederland belachelijk lang is dan weten zij vaak goede adressen in het buitenland. Voordeel is dat je dan meteen zeker weet dat ze dat gaan vergoeden.
Pelle, lennest wás al bij een orthopeed en wordt DOOR die orthopeed verder verwezen.
Kari

lennest

lennest

16-01-2010 om 22:19

Ja, kari

Dat is nog een idee, ik ga maandag meteen bellen.
Weet je, het probleem zit 'um er vaak in dat je domweg niemand kent. Ik weet wel dat de St. Maartenskliniek goed is in orthopedie, maar daar blijft het dan bij.
Je moet er toch niet aan denken: een jaar, en als er dan nog een behandeling moet plaatsvinden, jee, dan ben je al snel weer een half jaar verder, vooropgesteld dat zo'n dokter iets voor je kàn doen.

Charlie vo

Charlie vo

20-01-2010 om 18:12

Belgisch ziekenhuis gekend voor orthopedie

Ik kan je UZ Pellenberg in Leuven aanbevelen. Vanuit Nijmegen is dit 2u en 165km rijden. Mijn zoon heeft fibreuze dysplasie en we gaan al jaren bij dr. Ignace Samson. Een paar jaar geleden moest mijn zoon geopereerd worden aan de knieën en alles verliep vlot. Ik kan hem echt aanraden. De wachttijd is geen half jaar in België

Veel succes!

Groetjes

MariaV

MariaV

22-01-2010 om 11:49

Bellen, bellen, bellen

Wij wonen in België. Voor een heel specifiek probleem bij onze dochter hadden wij ook een bijzondere specialist nodig. Wij hebben gewoon gegoogled op "academisch ziekenhuis" in België. Op alle sites de juiste specialisatie opgezocht en de telefoon gepakt. Uitgelegd wat precies het probleem was (met medische termen smijten helpt!), en of ze een specialist kenden die gespecialiseerd was in die specifieke problematiek. De meesten zeiden zoiets van: ik wil er wel naar kijken, maar misschien moet je in ... zijn. Als een bepaald centrum of een bepaalde arts dan een paar keer genoemd wordt door zijn collega's, kun je er wel van uitgaan dat dat een goede is. En daar maak je dan een afspraak. Kost je een dag, maar dan heb je ook wat. Ik heb hier zelden of nooit een wachtlijst van meer dan drie weken. Oh ja, het scheelt ook als je foto's/MRI-beelden op CD kunt opsturen of mailen. Dan kunnen ze alvast kijken.
Succes ermee,
Maria

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.