Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

ongerust

ongerust

26-11-2012 om 14:38

Bloeden, alweer

In oktober vorig jaar heb ik een lisexicie ondergaan. Dat is het pellen van de baarmoedermond. Alle uitslagen waren erna goed. Onrustige cellen zijn nooit gevonden (ook niet met uitstrijkje). Ingreep was enkel om het ongewenste bloedverlies te stoppen. Hierna was ik tot voor kort van de ellende af. Nu verlies ik toch weer bloed. Na het vrijen, maar ook na opwinding. Ook doet opgewonden zijn al pijn en heb ik continue een vaag krampgevoel. Ik slik de pil. En heb op aanraden van de gynaecoloog ook geen stopweek meer. Ik menstrueer namelijk erg hevig.
Natuurlijk heb ik een afspraak bij de huisarts gemaakt. Kan vrijdag "al" terecht. Maar ik ben dus echt erg ongerust, al weet ik niet precies waarom. Ook ben ik bang om niet serieus genomen te worden, en dat ik dus voor niks ga.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Serieus

Ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt, want dit is natuurlijk niet fijn. Het lijkt me ook dat een huisarts tussentijds bloedverlies niet zomaar zal wegwuiven, zeker niet als je al een voorgeschiedenis hebt met een lisecxisie.

Kan het feit dat je geen stopweek inlast misschien leiden tot je klachten? Dat het om doorbraakbloedingen gaat? Sterkte in ieder geval voor de dagen die je nog moet wachten tot vrijdag.

Chris

MariaV

MariaV

27-11-2012 om 15:18

Ideetjes

Hebben je artsen al gekeken of je bloed wel goed stolt? Een andere gedacht is dat er ook mensen zijn die heel snel een bloedneus hebben. Zoiets kan ook bij je baarmoedermond, het schijnt vergelijkbaar weefsel te zijn. In dat geval is het lastig, maar niet ernstig.
Sterkte, het lijkt me heel vervelend, zowel je klachten als de onzekerheid!

MariaV

MariaV

29-11-2012 om 10:16

Denk het niet

Juist vanwege het bloed na opwinding dacht ik aan de analogie met een bloedneus. Bij opwinding raakt je vaginawand meer doorbloed. Heb je daar al zwakke bloedvaatjes, en gaan die ook nog eens uitzetten, dan heb je sneller een "uitbraak". Misschien heb je dit van nature, misschien is er ook sprake een infectie van het een of ander (pijn) waardoor je huid aangetast is. Heb je het idee dat je huid/slijnvliezen daar aangetast/geïrriteerd/verzwakt zijn eigenlijk? Zo ja, weet de gyn dat? Heeft hij je uitgebreid getest op soa's en diverse schimmels/bacteriën (en dat zijn er al snel een 30-tal, als het grondig gaat)?
Ik heb vrij veel ervaring met schimmel in het verleden. Dan heb je vooral jeuk en witte, brokkelige afscheiding. Soms pijn (soms ook in de darmen) maar meestal niet. Bloed alleen als het heel, heel ernstig is. Het is echt wel herkenbaar als abnormaal, zeker door een gyn. Daar zou ik nu echt niet aan denken.
Ik zou zelf inzetten op een second opinion, denk ik.

MariaV

MariaV

03-12-2012 om 10:02

Goed

Goed dat je gegaan bent. Nu kan het hopelijk aangepakt worden. Sterkte!
Maria

Je bent er op tijd bij

Ik weet niet of dit je geruststelt of juist niet. Ik had hetzelfde en de gyn vond het er al direct verdacht uitzien. Na 1 dag was de uitslag er: kwaadaardige cellen. Het was een minieme doch agressieve tumor die met een conisatie is verwijderd. Een paar maanden later is mijn hele baarmoeder en wat lymfeklieren weggehaald en onderzocht. Alles was schoon gelukkig. Het is nu 5 jaar geleden en ben helemaal genezen verklaard.

Sterkte en even een vette knuffel,
Fély

Lieve ongerust

Dat was absoluut niet mijn bedoeling je te laten schrikken. Ik kreeg de volgende dag al uitslag omdat het niet goed was, dus voor jou misschien een geruststelling. Al was het bij mij het ergste aan de hand, het is allemaal heel snel goed gekomen.

Nog even aan alle dames: sla geen uitstrijkje over! Hier in Duitsland wordt dit jaarlijks gedaan, maar omdat in Nederland het elke zoveel jaar wordt gedaan, dacht ik dat het zo'n vaart niet liep en heb een paar jaar overgeslagen. Ik had ook geen klachten. Pas toen ik na het vrijen heftig begon te bloeden ben ik direct naar de gynaecoloog gegaan en werd baarmoederhalskanker geconstateerd. Dus geen onrustige cellen, die hadden zich al gemuteerd tot een kwaadaardige tumor. Ik had het geluk dat deze nog maar heel miniem was zich aan de buitenkant van mijn cervix bevond en daardoor de heftige bloeding veroorzaakte.

Fély

Niet

per defenitie maar zo snel ze weten dat het niet goed is wordt het vaak wel doorgegeven. Als het niet goed zie je ook vaak dat de arts zelf al even contact zoekt met de patient. Zo kwam de huisarts bij mijn zus aan huis om te vertellen dat ze borstkanker had (op zaterdag, terwijl ze dinsdag pas kon bellen voor de uitslag). Maar goed, nogmaals dat is niet per defenitie zo ligt ook aan de arts in het ziekenhuis en je eigen huisarts.

Snel

Ja, de dokter zag meteen dat er iets niet goed was. En de volgende dag moest ik meteen naar zijn praktijk komen. Toen wist ik het eigenlijk al.

elsje78

elsje78

09-12-2012 om 11:18

Hoe ging het?

Ik had meegelezen en was benieuwd of je al een uitslag had?

groetjes

Fijn!

Dus je bent wel opgelucht. Nu maar eens goed laten onderzoeken waarom je bloedingen zo heftig zijn. Hou ons op de hoogte.

Liefs,
Fély

amk

amk

11-12-2012 om 10:57

Zorgen

zorgen zijn een energie-slurper, bloedverlies ook. Tel ze op en waarschijnlijk heb je je verklaring al.

Moe

Allereerst fijn dat de poliep direct verwijderd kon worden, ik hoop dat die uitslag ook positief verloopt.

Maar het moe zijn is geen wonder. Je maakt je zorgen en dat is heel begrijpelijk. Maar je geeft aan steeds bloedverlies te hebben. Hierdoor kun je ook erg moe worden. Ik ben in een half jaar tijd 2x geopereerd aan me baarmoeder en de 2e keer bleef ik erg lang bloedverlies houden. Hierdoor was ik ook ontzettend moe. Uiteindelijk heeft de gyn me tabletjes voorgeschreven om het bloeden te stoppen. Dat leek in het begin ook niet te lukken, maar uiteindelijk is het toch gestopt. ik moest bijv 7 dagen een tabletje nemen en de 9e dag stopte het bloeden.

Daarna had me lichaam gewoon weer tijd nodig om te herstellen en binnen 2 weken voelde ik me weer redelijk fit.

amk

amk

12-12-2012 om 11:52

Miroy (ot)

hoe is het nu met jou?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.