Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

*bloempje

*bloempje

25-06-2010 om 14:00

Bloedonderzoek bij voedselallergie

Hoi,

Volgens mij heeft mijn zoontje een allergie of intolerantie voor melk. Hij is 5 en poept nog dagelijk een paar keer in zijn broek. Soms komt er alleen maar water uit en meestal een beetje vla-achtig.
We zijn een tijdje geleden gestopt met melk geven en sindsdien gaat het eigenlijk wat beter. Nog niet heel erg, maar wel beter.

Nu ben ik toch maar naar de dokter geweest en er is bloed bij hem geprikt. We hebben hem daarvoor weer melk gegeven en meteen gaat het weer helemaal mis. Moet soms 6 x per dag een schone broek geven. Als hij een windje laat is zijn broek nat (en het is echt geen plas, dat gaat goed).
Nu komt er uit die bloedtest niets. Ik snap er niets van. Ik baal echt, want ik geloof gewoon echt dat het dat is. Nu ga ik een nieuwe afspraak maken met de huisarts.

Heeft iemand hier ervaring mee? Zijn er andere manieren om hem te testen.

Ben er gewoon verdrietig van, want ik vind het voor hem zo zielig?

Help me

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Guinevere

Guinevere

25-06-2010 om 23:40

Bloedonderzoek

Wat mij nog bijstaat van bloedonderzoek om achter een allergie te komen, is dat je daar lang niet alles uit kunt halen. Negatief hoeft dus niet te betekenen dat de allergie niet bestaat. Eliminatie/provocatie is ook een gangbare manier van testen.
Probeer idd eens om álle melkproducten uit de voeding weg te laten, dus ook de verborgen melk (in boter, koekjes, ontbijtproducten, brood...).
Verder heb ik hier ook goede verhalen gelezen over het weglaten van alles dat met pinda's te maken heeft. Dus geen pindakaas, arachide olie etc. You never know (en zie archief).

ayla

ayla

26-06-2010 om 09:00

Lactose intolerantie

Lactose intolerantie kun je naar mijn weten niet meten met een bloedtest. Dit moet je doen met een waterstofademtest. Dan heeft die bloedtest die gedaan is weinig nut. Heb je trouwens ook al eens gedacht een coeliakie (glutenintolerantie). Dit kan bij kinderen wel met vrij grote zekerheid getest worden via het bloed.

ayla

ayla

26-06-2010 om 09:02

Obstipatie

Heb je trouwens ook al nagedacht over chronische obstipatie en dat hij als gevolg daarvan overloopdiarree heeft. Dan zouden laxeermiddelen kunnen helpen.

Bastet

Bastet

27-06-2010 om 07:32

Daarbij....

Mijn oudste krijgt juist obstipatieklachten van melk,en hij heeft ook last van zijn darmen als hij melk drinkt.Je kunt ook overgevoelig reageren,intolerant reageren op voeding,en dat is niet in testen te vangen.
Bastet

ishtar

ishtar

28-06-2010 om 09:29

Oudste

mist een vetsplitsend co-enzym. Dat heeft ook hele dunne poep als gevolg. Het heeft jaren geduurd voor men erachter was. Plus dat hij lactose-'gevoelig' is, wat weer niet duidelijk uit de ademtest kwam. ((onbehandelde)melk en melkproducten zijn teveel, lactose in brood/koekjes ed kan hij wel hebben)
Als jij 'zeker weet' dat er wat is, en je huisarts kan het niet vinden, laat je dan doorverwijzen naar een kinder-gastro-enteroloog.
Overloopdiarree zijn kleine beetjes, als het meerdere keren per dag veel is, kun je er van uit gaan dat het geen overloopdiarree is

Tft test en verwijzing

Hallo Bloempje,

Ik herken je wanhoop volledig. Maar hou vol met uitzoeken wat precies in de voeding voor je zoontje misgaat. Zoals anderen je al aanraden, vraag je huisarts om een verwijzing naar een kinderarts die gespecialiseerd is in maag/lever/darmen. Als de wachttijd heel lang is, vraag dan je huisarts of hij alvast een TFT-test wil laten doen. 3 dagen ontlasting van je zoontje in een buisje en naar een lab brengen.
Het zou kunnen dat je zoontje een parasiet of iets dergelijks heeft waardoor zijn darmen van slag zijn.

Als je naast de melk, ook de toetjes en inderdaad alle verborgen melk weglaat, is het dan helemaal over?
Een kinderarts kan je doorverwijzen naar een dietiste die ervaring heeft met eliminatie/provocatie. Als je huisarts goede ervaring heeft met een dietiste kan hij je ook direct doorverwijzen, maar sla de TFT test niet over.

Geef je je zoontje appelsap? Als dat zo is, zou je kunnen kijken of het beter gaat als hij dat niet meer drinkt...

Heel veel sterkte!

*bloempje

*bloempje

29-06-2010 om 10:11

Arts

Bedankt voor de reacties. Ben inmiddels weer naar de HA geweest en doorverwezen naar een dietiste. Ik ga nu eerst proberen alle melkprodukten te weren. Als dit niet werkt, ga ik verder zoeken.

Soms denk ik ook wel eens dat het overloopdiaree is? Hij heeft wel eens dat hij heel hard moet persen en er dan een harde drol uitkomt. Daarna volgt meerdere keren diaree. Maar kan dit elke dag terugkomen dan?

Kari1

Kari1

29-06-2010 om 10:46

Andersom

Beginnen jullie niet aan de verkeerde kant? Er wordt door jou verondersteld dat de klachten komen door een allergie voor melk. De HA gaat daar in mee doet een bloedonderzoek (wat overigens geen allergie kan aantonen, maar sensibilisatie en dat is iets anders). Vervolgens gaat een diëtist een melkvrij dieet opstellen.
De klachten kúnnen te maken hebben met een allergie voor melk(eiwit), maar er zijn nog veel andere mogelijkheden. Zoals hier al genoemd: lactoseintolerantie, parasiet, enzymstoornis, andere voedselovergevoeligheid, soort peuterdiarre (die van de 4 v's) en nog veel meer. Het lijkt me dus zinvoller om éérst een goede diagnose te stellen en dus uitgebreider onderzoek te doen.
Of een bepaald soort voedsel er mee te maken heeft (ook al is het geen allergie maar een ander soort overgevoeligheid) kan overigens itt wat hier is gezegd wel getest worden. Daarvoor kan een dubbelblinde eliminatie-provocatie-eliminatie gebruikt worden.
Kari

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.