Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Ilva

Ilva

16-01-2010 om 22:12

Branderig gevoel, niets te zien

Sinds woensdag heb ik onder mijn armen (oksels en bovenarm aan de binnenkant) en boven aan m'n rug last van een branderig gevoel. Alsof ik te lang in de zon heb gezeten. Echt pijnlijk met kleding erop. Gisteravond kon ik geeneens op m'n rug liggen in bed. Maar het gekke is er is helemaal niets te zien. Heeft iemand van jullie dit al eens gehad? Ik ben geen andere wasmiddelen of deodorant gaan gebruiken, geen andere douchegel. Wat wel veranderd is, is dat ik afgelopen dinsdag m'n mirena heb laten verwisselen. Maar goed, ik had dat ding al 5 jaar en heb hier nog nooit last van gehad. Ik kan me dus niet voorstellen dat het hier iets mee te doen heeft. Verder gebruik ik geen medicijnen. Ik snap er helemaal niets van.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tirza G.

Tirza G.

16-01-2010 om 22:20

Klinkt als

gordelroos.

Tirza

Kari1

Kari1

17-01-2010 om 09:09

Niet helemaal

Branderig gevoel en niets te zien kan idd een begin van gordelroos zijn. Wat daar niet bijhoort is dat je het hebt over armEN en okselS, aan allebei de kanten dus. Het kenemerkende van gordelroos is dat het zich hout bij 1 kant.
http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://www.gordelroos.net/img/herpes_zoster_rug.png&imgrefurl=http://www.gordelroos.net/symptomen.html&usg=__sWvrTIJv4kUV5lknKy5pKv7I2N4=&h=274&w=400&sz=214&hl=nl&start=6&um=1&tbnid=UQ5ffQwYxRbGfM:&tbnh=85&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Ddermatomen%2Barm%26hl%3Dnl%26sa%3DN%26um%3D1
Wat jij beschrijft, en wat toevallig ook op het plaatje staat, zou overeen kunnen komen met dermatoom C8. http://members.home.nl/j.overmars/weblog/dermagroot.jpg
Maar, nogmaals, dan links OF rechts. Dubbelzijdige gordelroos is uiterst zeldzaam.
Kan het uitstralende spierpijn zijn? Heb je iets bijzonders gedaan met je armen, boven je macht gewerkt, flink geschilderd ofzo?
Kari

Kari1

Kari1

17-01-2010 om 09:10

Over de typfouten heenlezen graag... :-s

Ilva

Ilva

17-01-2010 om 10:40

Spierpijn?

Uitstralende spierpijn. Ja, misschien. Ik heb sindskort een begonnen met schoonmaakwerk bij mensen thuis (je moet wat om de crisis door te komen). Ik doe dus wel veel meer dan normaal. Maar het is woensdag begonnen en het is nog niet weg. Vanochtend was de pijn in m'n rug bijna weg maar onder m'n armen voel ik het nog goed. En m'n rug is niet over maar nu wel minder. Dat was gisteren ook maar toen was het 's-avonds weer erger. Ik kijk het denk ik nog even aan en dan maar even naar de huisarts. Dat gordelroos zal ik nog even nakijken maar het is inderdaad aan twee kanten dus dat is misschien niet logisch.

Ilva

Ilva

18-01-2010 om 21:01

Over

Zoals het gekomen is, is het nu ook weer verdwenen. Ik heb nog gebeld met de gyn. om te vragen of het iets met het spiraaltje te maken kon hebben maar ze hadden er nog nooit van gehoord. Ik heb wel nog even met de assistente van de huisarts gebeld. Zij dacht aan een allergische reactie en adviseerde als het weer terug kwam om gelijk een afspraak te maken.
Ik ben blij dat het weer weg is, het was heel erg vervelend en pijnlijk.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.