Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Bril met prismaglazen en heel snelle achteruitgang van het oog

Hallo,

Ik ben benieuwd wie ook het volgende heeft meegemaakt en of er nu verbetering is.

Ik heb al ruim 10 jaar erg veel hoofdpijn en migraine. Afgelopen december heb ik een bril laten maken bij een optometrist. Een bril met prismaglazen tegen de hoofdpijn. Ik zou slecht diepte zien, geen samenwerking hebben tussen beide ogen. Zelf heb ik dit niet zo ervaren. Ik kan prima zien zonder bril, alleen die verschrikkelijke hoofdpijn. Daar wil ik vanaf.

Nu ben ik een paar weken geleden weer op controle geweest en toen bleek dat mijn ogen heel erg sterk achteruit waren gegaan. Ik merk dat ook want de hoofdpijn neemt weer toe. Terwijl die eerst zo goed als weg was.

Ik heb nu een verwijzing van de ha naar de oogarts zodat hij kan kijken wat er aan de hand is. Wie herkent dit of heeft dit ook meegemaakt en wat zou een oplossing kunnen zijn. Want ik heb geen zin om de rest van mijn leven met hoofdpijn door het leven te gaan. Ben nog maar 31.

Ik hoop op herkenbare reacties.

Dumbledore

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Ik herken het! en lang verhaal

Beste Dumbledore,

Mijn zoon van bijna 11 jaar heeft al JAREN hoofdpijn, migraine etc.

Via de huisarts zijn we bij de oogarts terecht gekomen die ons na onderzoek wegstuurde met de boodschap: zijn ogen zijn goed, zicht is goed, kleine cilinder maar niet dusdanig dat er een bril nodig is. Conclusie: hoofdpijn komt waarschijnlijk door hooikoorts en allergie voor huisdieren??? Oke: dat kan, cavia's de deur uit. Maar hoofdpijn bleef.

Terug naar de huisarts... Hmmm verwijzing naar de fysiotherapeut! Vol goede moed begonnen en meteen door fysiotherapeut doorverwezen naar de Manueel therapeut. Volgens deze meneer zou hij onze zoon meteen "even" van de hoofdpijn afhelpen. 13 sessies verder heb ik de moed maar opgegeven... Heb 'm vriendelijk bedankt en zijn maar gestopt.

De hoofdpijn blijft en we zijn geen milimeter opgeschoten..wat nu!!! Hoppa naar de kinderarts in het ziekenhuis.

De kinderarts onderzoekt maar kan niets vinden, na een aantal bezoeken en het zoveelste tikje met het hamertje op zijn knie begin ik pissig te worden. Hallo, hij heeft hoofdpijn en geen zere knie. Meteen word ik bestempeld als overbezorgde moeder en de hoofdpijn zou echt psychisch zijn.

Wat moet ik in hemelsnaam doen.. Mijn kind weet inmiddels niet meer wat het is om geen hoofdpijn te hebben. Na een uurtje computeren ligt hij groen/geel op de bank en moet er een ibuprofen genomen worden. (mag pas vanaf 12 jaar maar het is het enige wat werkt)

We nemen even rust van oogartsen/ziekenhuizen/manueel therapeuten... maar tja.. mijn kind heeft pijn... Computeren gaat bijna niet, Nintendo DS spelen..hij wil zo graag maar komt er bijna kotsend vandaan.

Second opinion aangevraagd in een ander ziekenhuis en een andere oogarts. Oogarts constateert weer dezelfde cilinder maar ook dat hij gewoon goed ziet. Dus toch maar een bril proberen voor een half jaar! Vol goede moed aan de bril, maar helpt ook nul komma nul. Bij de eerstvolgende controle geef ik aan dat hij de bril niet opheeft omdat het gewoon niet werkt voor zijn hoofdpijn, waarop de arts zegt op boze toon: Luister eens, Zoon, als jij hoofdpijn wil door je bril niet op te zetten dan is dat JOUW probleem en niet het mijne. Je moet je bril opzetten!!

Toen was ik er helemaal klaar mee... Na de standaard onderzoeken zijn we naar huis gegaan.. Niemand die ons gelooft, die mijn kind gelooft... Verschrikkelijk...

Totdat plotseling mijn oog viel op een krantenartikel over Fixatie Disparatie en kleurentherapie bij Pearle Hoofddorp.

Onder het mom van baat het niet dan schaad het niet heb ik onze zoon laten testen en prompt komt er uit:
Fixatie Disparatie en ja mevrouw uw zoon heeft echt hoofdpijn en ja mevrouw het is een afwijking waar we wat aan kunnen doen. Na al die jaren worden we nu echt serieus genomen.

Alleen al het feit dat er wordt erkend dat de hoofdpijn er echt is is voor ons al een overwinning. Eindelijk iemand die ziet dat zijn oogjes niet goed samenwerken! Aan het eind van de dag gaat hij zelfs scheel kijken. Inmiddels zijn we 3 weken bezig met de lichttherapie en het werkt! Zijn hoofdpijn is minder aan het worden en hij gaat minder scheel kijken. Of het helemaal weg zal gaan weet ik niet, ik hoop het. (Ben erg sceptisch geworden door alle negatieve ervaringen)

In ieder geval voelt mijn zoon zich beter en daar gaat het om.

Groetjes,
Avatar

Dit is de link als je meer info wil.

http://www.pearlehoofddorp.nl/Pearle/Syntonic.html

Kari1

Kari1

13-11-2009 om 13:31

Een prisma helpt soms maar tijdelijk omdat de ogen zich snel aan het prisma aanpassen en er dan een steeds sterker prisma nodig is. In de oogheelkunde staat dat bekend als het "opeten" van het prisma.
Het idee is dan ook dat prisma's alleen moeten worden voorgeschreven door mensen die goed weten wat ze doen en heel goed weten voor welke problemen je wel of niet een prisma moet geven. Optometristen en dan bij uitstek functionele optometristen (geen beschermde titel) willen nogal eens met prisma's werken, maar eigenlijk raakt dat aan alterneuterij.
Een verwijzing naar een oogarts met verstand van zaken lijkt me een goede stap. Die kan bekijken of de hoofdpijn met de ogen te maken heeft en wat de remedie dan moet zijn. Dat kán een prismabril zijn, maar het ook zijn dat dat voor jou niet een goede oplossing is.
Kari

Dumbledore

Dumbledore

13-11-2009 om 16:14 Topicstarter

Wat fijn om reacties te lezen

Dames bedankt...

Jeetje wat een verhaal Avaratar. Lijkt ook erg op wat ik er allemaal aan heb gedaan de afgelopen jaren.... Dat is ook wel hetgeen waar ik bang voor ben... Om te horen van de oogarts.. Ja mevrouwtje we kunnen er niks aan doen...
Maar op zich verwacht ik dat dan weer niet omdat ik op internet al verhalen heb gelezen over mensen die aan iets soortgelijks zijn geopereerd... Alleen lijken die operaties meestal te mislukken waardoor ze scheel kijken of dubbel zien... Ik ben me er wel bewust van dat je meestal dan alleen de negatieve verhalen op internet leest.

Maar Kari begrijp ik het nou goed en lijkt het optometri een beetje op het alternatieve circuit?

Ik vind het zo vreemd dat ik me eerst prima voldoelde en het steeds beter ging en nu ineens is het weer terug bij af. De hoofdpijn is minder heftig maar ik ben er nog steeds erg beroerd van.

Ik kan helaas pas 22 december langs komen...

Enne nog een hele belangrijke vraag.. Stel dat deze oogarts me niet kan helpen hoe kom ik dan aan een goede gespecialiseerde arts Kari?

Kari1

Kari1

13-11-2009 om 18:13

Dumbledore

Nee, optometristen hebben niets te maken met het alternatieve circuit. Dat zijn goed opgeleide vakmensen die weten waar hun grenzen liggen. Ik had het over de functioneel optometristen. Die zijn, zeg maar, een beetje hun eigen kant opgegaan. Net zoiets als oorspronkelijk huisartsen die een homeopatische pratijk zijn gaan voeren. De ideeën over functionele optometrie (meestal gelinkt naar fixatie disparatie) zijn vzik niet wetenschappelijk onderbouwd maar berusten op casusbeschrijvingen. Weer net zoals de homeopathie.
"Stel dat deze oogarts me niet kan helpen hoe kom ik dan aan een goede gespecialiseerde arts" Je mag verwachten dat iedere oogarts zijn vak beheerst. Maar de een heeft meer affiniteit met een bepaald onderwerp dan een ander; ieder zijn stokpaardje. Als je een oogarts treft die wat minder "heeft" met hoofdpijn + scheelzien dan kun je vragen of hij een collega weet die dat wel heeft. Of naar een gespecialiseerd oogziekenhuis gaan, daar zijn de meeste stokpaardjes wel te vinden.
Kari

Vera*

Vera*

14-11-2009 om 10:28

Mijn verhaal

Toen ik 17 jaar was is er een plaatje uit mijn arm gehaald (kwam van vorige operatie) en ik kwam heel beroerd weer bij uit de narcose. Ik had verschrikkelijke hoofdpijn en kon niets, alleen maar liggen. De artsen wisten niet wat het was en de neuroloog zei "dat ik aan het eind van de vakantie maar terug moest komen als het niet over was". Ik was al 1.5 maand niet naar school geweest en het was bijna zomervakantie. Mijn moeder heeft mij toen meegenomen naar een paranormaal genezer/magnetiseur(/handoplegger). Het was daar zo raar. Zij raakte mij niet aan maar mijn hoofd voelde warm. Kortom: 's ochtends kon ik alleen maar op bed liggen van de hoofdpijn en 's avonds liep ik in de stad (en kreeg ik nieuwe schoenen).
Is het iets om zoiets ook te proberen? In de regio Utrecht weet ik een goeie.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.