Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Bulten achter oor

Mijn zoontje heeft sinds een paar weken een bult achter z'n oor die nu al ietsje groter is geworen, nu ong. 1,5 cm. Ondetussen is er een 2e bijgekomen, nu 1 cm. Het zijn duidelijke ronde bulten, alsof er een knikker onder de huid zit. De dokter heeft vandaag gekeken en gevoeld. Ook zit er nog dieper achter de oorschelp een klier die opgezwollen is. Geen oorontsteking. 2 december gaat er een echo gemaakt worden. Wie herkent dit en hoe gaat de echo in z'n werk? (Net zoals een buikecho?) Zoon wil altijd weten waar ie aan toe is..

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
joep

joep

22-11-2010 om 20:49

Mijn zoon had het ook, opgezette klieren worden soms heel groot en blijven soms ook jaren zitten. Die van mijn zoon zit er nog (dan in de hals) en is soms als hij zijn hoofd schuin houdt, ook wel van buiten te zien. Dit hoeft niet vanuit het oor veroorzaakt te worden, maar kan ook vanuit noem maar iets: een ontstoken haarzakje, wat je amper merkt, komen.
Echo is inderdaad precies zoals een buikecho en duurt maar een paar minuutjes.

Hier heeft dochter (12) een knikker ergens scheef tussen haar schildklier en oor in. Als ze d'r hoofd scheef houd zie je het duidelijk. Hij is ook duidelijk te voelen.
Zij is verschillende keren naar de kinderarts geweest ermee. Er zijn verschillende echo's gemaakt. De knikker zit er nu zeker al 3 jaar.Maar volgens dochter zit ie er al 'altijd'.
Echo gaat net als met een baby dus.
Ook heeft de kno-arts haar nog aan alle kanten bekeken en onderzocht (met de kinderarts erbij).
Bij dochter zijn 2 echo's gemaakt met een jaar tijd ertussen. Hij is toen gemeten en bleef net zo groot. De kno-arts heeft haar een cameraatje in de neus gedaan om haar keel te bekijken, haar oor onderzocht (van buiten met lampje en ook via echo) dat cameraatje was het meest vervelende onderzoek. Maar ze was hier goed op voorbereid door de kinderarts. Artsen zijn ook erg eerlijk tegenwoordig, als iets vervelend of pijnlijk is zeggen ze dat ronduit. Er is ook nog een flink aantal keren bloed geprikt.
Het is onduidelijk wat het nu is. Bij dochter is het ook nog 'bloeddoorlopen' wat schijnbaar bij een ontstoken kliertje niet altijd voorkomt. En het is een nogal groot ding, van buiten lijkt het het meeste op een kleine adamsappel zoals mannen dat hebben. Dochter heeft er geen last van, niet met slikken of ademhalen en ook niet als ze b.v. verkouden is.
Dus is besloten dat ie blijft zitten. Wij moeten zelf bijhouden of ie niet groter word. Wordt het dat wel dan moeten we meteen aan de bel trekken.
Een operatie zou best een lastige worden. De schildklier zit er vlak tegen aan en gedeeltelijk zit het eraan vast.
Ook een risico dus.
W.s. is het een ontstoken kliertje en volgens kinderarts en kno-arts 'hebben' sommige mensen gewoon rare kliertjes ergens ('wilde-kliertjes'noemde de kno-arts het) en hoeft dat geen probleem te zijn.
Maar z├ęker dat het een kliertje is zijn ze niet, dat kan alleen zeker zijn na een operatie.
En om nu in een verder 'gezond' kind te snijden was toch ook wel wat.
En ook als dochter rare verschijnselen zou vertonen moesten we meteen komen.
Huisarts is op de hoogte en kijkt als wij langs komen voor wat anders er ook regelmatig naar (qua grootte).
We hoeven nu bij de kinderarts en kno-arts niet meer voor controle terug te komen.
groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.