Home » Forum » Cesartherapie helpt dat bij hyperventilatie zoon

Cesartherapie: helpt dat bij hyperventilatie zoon?

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Beertje
Cesartherapie: helpt dat bij hyperventilatie zoon?

Mijn zoon heeft ernstige astma en hyperventileerd. Nu moet hij van de kinderarts naar Cesartherapie om zijn ademhaling beter onder controle te leren krijgen. Mijn vraag is: helpt dit wel bij bovenstaand probleem en wie heeft er ervaring mee? Mijn zoon is 12.

Alvast dank.

Mama 5
Denk het wel

Onze zoontje van 6 gaat naar cesartherapie ivm schrijfproblemen en ik vind het geweldig mooi. De therapeute kijkt ontzettend naar het hele kind. Dus niet alleen maar lichamelijk, maar ook met oog voor zijn psyche. Het gaat daarbij ook nog allemaal heel speels en ontspannen. Zoon gaat er huppelend heen.
Op de website van cesartherapie staat hyperventilatie ook genoemd.
http://www.cesar-therapie.nl/toepassingen/lichamelijke_klachten.shtml

Mamvantwee
Ja, zelf ervaring

Heel goede ervaringen zelfs. Je bewust worden van je houding, spieren en daar gericht iets mee doen, doorbreekt bij mij de vicieuze cirkel. Ik ben er heel goed van opgeknapt.

groet, Mamvantwee

M Lavell
Ja

Er zijn zelfs in astma gespecialiseerde ceasartherapeuten. Even vragen/zoeken bij je huisartsenpraktijk.
Mijn zoon heeft het een jaar gedaan. Hij heeft heel eenvoudig trucjes geleerd om zijn ademhaling en lichaamshouding onder controle te krijgen. Het helpt hem nog steeds.
Groet,
Miriam Lavell

M Lavell
Detail

Het helpt hem, nu 20 jaar later, nog steeds ;-)
Groet,
Miriam Lavell

P
Hier ook

Zoon had het ook (12 jaar) en al had hij het maar een paar keer gehad (met duidelijke reden in zijn sport, bal in de buik etc) we zijn hulp gaan zoeken omdat hij er enorm last van kreeg. Hij heeft ademhalingsoefeningen geleerd van een oefentherapeute Cesar en Mensendieck. Hij is zelfs met haar gaan hardlopen. Hij is er een keer of 3 geweest en heeft nooit meer last gehad (maar nogmaals, het had bij hem een reden) ook niet toen hij zijn pols brak. Zijn trainer wist van dit probleem en pakte hem heel hard aan (ik was er niet en omstanders snapten niet wat hij deed) door te roepen dat hij moest ophouden met huilen en rustig moest gaan ademen. Heel goed want de laatste keer dat hij het had was hij 3 kwartier bezig om weer normaal te kunnen ademen.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.