Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Varodi

Varodi

31-01-2011 om 19:19

Cholesteatoom operatie

Hoi,

Volgende week maandag wordt onze vier jarige zoon geopereerd aan een cholesteatoom. (ooroperatie van het middenoor). Wie heeft daar nog meer ervaringen mee?

Groeten,

Varodi

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
MariaV

MariaV

01-02-2011 om 12:09

Anders

Ik moest even in Wikipedia kijken wat het was. Ik heb een andere middenooroperatie bij onze dochter meegemaakt, zij kreeg een cochleair implantaat (zie wikipedia) toen zij anderhalf was. De operatie zelf was niet gevaarlijk, zijn de gespecialiseerde KNO-arts die de operatie uitvoerde, maar ze gaan toch in het hoofd van je kind snijden, dat is geen leuk idee. Onze dochter was vrij snel weer op de been, mocht de volgende dag naar huis en heeft na de derde dag geen pijnstillers meer nodig gehad. Zij had grotere wonden dan jouw zoon zal hebben, dus ik vermoed dat het operatie- en nazorggedeelte wel zal meevallen. Hoe het verder zal verlopen weet ik natuurlijk niet, maar ik denk dat het prettig voor je zoon zal zijn om van zijn oorproblemen verlost te zijn. Vraag vooral de arts/chirurg ook naar de verwachtingen, zowel direct na de operatie, als op langere termijn. Die kan het toch het beste inschatten.
Sterkte ermee!
Maria

Vera*

Vera*

01-02-2011 om 16:34

Ervaring

Mijn man is aan zijn oor geopereerd. Hij kreeg een nieuw aameeld en een nieuwe stijgbeugel (geloof ik, twee van de drie) en hij heeft een soort nieuw trommelvlies gekregen om het gat te dichten.
Om het oor is een soort c-vormige incisie gemaakt om het oor om te klappen en er bij te kunnen. Hij moest ook een nachtje blijven en had een week een soort 'oordop' van verband om zijn oor. Om te weten of de operatie gelukt was, moest het oor weer open. Er was toch nog weer wat rare huid gaan groeien dus moest het nog een derde keer open (hadden ze nog niet meegemaakt) en was het toen wel goed.

Ervaring cholesteatoomoperatie bij kind zelfde leeftijd

hoi,
onze dochter heeft op 5 en 6 jarige leeftijd dezelfde ingreep gehad.

De ingreep viel goed mee, ze heeft de eerste nacht pijnstilling gewild, maar toen die niet in haar voorkeur aanwezig was sliep ze zonder verder.

Twee keer dus, en binnenkort nog eens.
Na een cholesteatoom-operatie dient na een jaar bekeken te worden of het groeisel voldoende weg is, zogenaamde Second Look operatie. Dat was niet het geval, er was weer wat gegroeid. Vandaar binnenkort de Third Look.

Heb je specifieke vragen?

Uska

Varodi

Varodi

06-02-2011 om 16:39

Reactie

Hoi,

Bedankt voor de reacties. Morgen wordt onze zoon geholpen. Om 8.30 uur moeten we in het ziekenhuis zijn.
Ben erg benieuwd hoe het gaat.

Groeten

Rosita

Fiorucci

Fiorucci

06-02-2011 om 18:38

Sterkte!

Veel sterkte morgen, ik wens hem een goed herstel.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.