Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Petra-

Petra-

22-05-2009 om 21:16

Concerta snel uitgewerkt

Complex probleem hier in huis, onze 10 jarige dochter met reuma slikt naast haar medicatie hiervoor ook Concerta i.v.m. ADHD. Het lijkt nu dat de Concerta steeds sneller uitgewerkt is. De theorie die nu door de arts op tafel wordt gelegd is dat haar metabolisme sneller zou werken waardoor de Concerta sneller wordt afgebroken. Maar ja wat nu? Ze krijgt nu een lagere dosering Concerta en dan tweemaal daags, maar dat is niet optimaal.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Guinevere

Guinevere

23-05-2009 om 11:19

Welke arts?

Bij welke arts hebben jullie het probleem besproken, bij de psych of bij de reumatoloog?
Is het anders een idee om andere reumamedicatie te gaan gebruiken? En wie weet weet de apotheker meer over de invloed die de medicijnen op elkaar kunnen hebben.

anna van noniemen

anna van noniemen

23-05-2009 om 13:00

Hier

werkt de concerta ook niet de aangegeven 10 a 12 uur hoor....8 a 10 uur, afhankelijk van wat voor dag zoon heeft is echt het max....Zo zie je maar weer, hoe elk kind anders is en reageert....ik heb helaas ook geen andere tips voor je, als overleggen met je arts....

Caroline

Caroline

24-05-2009 om 10:35

Hekenbaar

Petra,

Hier hebben we een heel ielig mannetje (met snelle stofwisseling) met PDD-nos en ADHD. Ritalin is bij hem met 1,5 uur uitgewerkt. We hebben een tijd Concerta 18 mg gegeven, maar daar haalde hij net het einde van de ochtend mee. Daarna nog een keer Ritalin geven, was niet zo'n optie ivm met de rebound. Ik heb toen een keer 2x 18 mg (36) gegeven en gelijk een wereld van verschil; sterker nog, het was om 12.00 uur s'nachts uitgewerkt en toen begon het gedonder. Blijkbaar was 18 mg te weinig en 36 mg veel te veel. Sinds oktober afgelopen jaar is er 27 mg en dat is een verademing. Het is wel uitgewerkt na school, maar dat is prima. Misschien is het ook voor jullie het proberen waar. Overigens hoor ik ook goede verhalen over Medikinet.

Succes

Petra-

Petra-

24-05-2009 om 22:39

Update

We hebben nu bijna 2 weken geprobeerd om twee keer per dag concerta te geven, maar dat is niet de oplossing. De dosering is te laag en nu werkt de 'middag-dosering' te lang waardoor er weer slaapproblemen zijn. Dus volgende stap is het omdraaien, nu 's ochtends vroeg ritalin en dan verder in de ochtend de concerta. Hoop dat dat gaat werken!

Juanna

Juanna

25-05-2009 om 21:18

Misschien medikinet?

Medikinet werkt gemiddeld 6 tot 8 uur. Bij jouw kind zal het misschien korter werken, 5 uur of zo. Maar als je dan weet wanneer het uitgewerkt raakt kun je om die tijd een tweede geven zodat het toch zo'n 10 uur werkt. Hetzelfde voor equasym, dat werkt ook ongeveer 6 tot 8 uur.
Hier hele goede ervaring met medikinet, en ook geen last meer van rebounds.

Petra-

Petra-

27-05-2009 om 09:54

Update

Het lijkt toch de juiste weg te zijn, 2x per dag 36mg concerta. Op school is wel wat onrustiger, maar ze hoeft ook niet het liefste meisje van de klas te zijn. Haar meester vindt het acceptabel zoals het nu is en we hebben afgesproken dat ze iig wel corrigeerbaar moet blijven. Ben benieuwd wat de thuis begeleiding vanmiddag zegt over onze kleine dame!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.