Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Couperose-behandeling; ervaringen?

Altijd al iets last van gehad maar de laatste jaren, en met name het laatste jaar, wordt het steeds erger; de couperose op mijn wangen en (in mindere mate) neus.

Een zich uitbreidend netwerk van rode adertjes waar ik vooral last van heb als het warm is (en ik zit in de overgang - need I say more?); dan is het echt een brandend gevoel en wordt het vuurrood. Tijd om er iets aan te doen dus bij mijn schoonheidsspecialiste aangekaart. Die behandelt dat wel vaker zei ze, de adertjes worden dan dichtgebrand.
Vanmorgen de behandeling gehad; maar wat is dat ongelofelijk pijnlijk! Per adertje waren soms wel 5 tot 6 stroomstootjes nodig, en per stuk nauwelijks te doen. Al na de eerste paar stroomstootjes merkte ik wel dat het geen doen was, dus haar gevraagd om in ieder geval de grootste te doen en het verder maar te laten. Ik vroeg of er geen verdovende creme was, maar dat was haar niet bekend.

Kortom; een teleurstelling, ik had gehoopt een begin te maken met het verwijderen. Met 3, 4 aderen per keer schiet het niet op vrees ik...
Net wat zitten googlen maar er zijn zoveel klinieken en behandelmethodes dat ik het lastig kiezen vind. Ook lees ik schrikbarende verhalen over korstjes, en zweren na behandelingen... brrrr.

Dus; wie heeft haar couperose naar tevredenheid laten behandelen? En zo ja, welke behandeling was dat, was het pijnlijk, en waar was het?

Ik hoop dat jullie je ervaringen met me willen delen, want ik zou er graag vanaf komen!

groet
Mare

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Ellen Wouters

Ellen Wouters

21-03-2010 om 13:49

Rosacea

Ik heb rosacea en krijg daarvoor laserbehandelingen in het ziekenhuis. Tegen de zichtbare adertjes helpt dat, tegen de diffuse roodheid niet erg.
De pijn is te doen vind ik. Vervelend, maar te doen.

Dana5

Dana5

21-03-2010 om 18:04

Dichtbranden

Een half jaar geleden ben ik bij een Dermatoloog terecht gekomen voor het dichtbranden van een adertje. Ik had een spinnetje (adertjes in de vorm van een spinnetje) precies op het puntje van mijn neus. Hij heeft het gebrand en na een maand moest ik terugkomen. Het was nog wel een beetje rood maar ik was best tevreden. Hij wilde het nog een keer branden om te kijken of hij de roodheid verder kon verminderen. Echt balen want het is nu erger dan ooit tevoren. Ik kreeg overigens ook geen verdoving....De verdoving zetten zou mij meer pijn doen dan het stroomstootje, aldus de dermatoloog. Hij had het er toen wel over dat je de roodheid pas echt wegkrijgt met een laserbehandeling (in privekliniek). Ik ben nu aan het sparen want vergoed word het helaas niet! Ik lees met je mee. Ik hoor ook graag ervaringen met verschillende behandelingen. Want ik wil hier heel erg graag vanaf!

Bastet

Bastet

21-03-2010 om 18:35

Rosacea

Ik heb ooit een enorme rosacea-uitbraak gehad,wat uiteindelijk verdween met een creme en een ABkuur.Couperose heb ik ook,net als mijn moeder,maar juist eraf blijven helpt toch het beste,is mijn ervaring.
En bij de eerste lentezon smeren met een hoge factor.
Bastet

Elisa Gemani

Elisa Gemani

22-03-2010 om 14:33

Couperose

Ik heb naast Rosacea ook Couperose. Ik heb een paar jaar geleden een gewone laserbehandeling laten doen maar dit hielp niet. Ik ben nu aan het overwegen om IPL of V-Beam te laten doen. Vooral V-Beam schijnt goede resultaten op te leveren maar er is wel sprake van blauwe plekken en korstvorming. Van tevoren kan de huid verdoofd worden met een verdovende creme. Ach, eventjes er niet uitzien heb ik er wel voor over als de roodheid een stuk minder wordt Helemaal verdwijnen zal het niet omdat ik vooral ook last heb van diffuse roodheid en dit kan niet verwijderd worden. Dat beetje pijn en ongemak hoort er ook bij...

Mare

Mare

26-03-2010 om 11:44 Topicstarter

Dank voor jullie input

Ik had idd ook al gelezen op een ander forum over IPL of V-Beam. Ik begrijp echter wel dat je nooit echt 'klaar' bent, er zullen nieuwe adertjes blijven ontstaan.
Mijn gezicht hoeft ook niet helemaal 'schoon', maar dat ik er eeuwig zo vlekkerig uitzie ben ik wel zat. Daarnaast heb ik er ook echt last van, het brandt soms van mijn wangen af.

Dana5; wat enorm balen dat je dacht er van af te zijn en dat het dan toch weer verergerd....

Ik ga me eens verder verdiepen in dat V-Beam, dat het (een stuk) duurder is heb ik er wel voor over. En als er een verdovingscreme gebruikt kan worden dan is het wel te doen denk ik.

Wel vrees ik dat ik tot het najaar moet wachten inmiddels. Ik heb gelezen dat je tot 6 weken tevoren niet in de zon mocht zitten, en met het vele werken in de tuin de laatste week (wel met factor 30 maar toch) gaat dat niet meer op denk ik.
Ik zal eens wat klinieken bellen hierover. Hebben jullie daar nog tips voor? Omgeving Amsterdam-Amstelveen-Uithoorn-Hoofddorp is prima.

dank en groet,
Mare

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.