Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Hombre

Hombre

23-12-2011 om 12:00

Craniosacraaltherapie iemand?

Lees dit vreselijke verhaal:

http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3092503/2011/12/23/Therapeut-zag-ademnood-baby-aan-voor-ontspanning.dhtml

En hou je in het vervolg in hemelsnaam bij de gecontroleerde medische wetenschap!

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Pluk53

Pluk53

23-12-2011 om 13:05

Helaas

pindakaas. Ik ben de getallen kwijt, maar in het "reguliere" behandelcircuit vallen per jaar heel wat "vermijdbare" doden. Zie bijvoorbeeld http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2010/11/25/vermijdbare-sterfte-en-schade-in-ziekenhuizen-moet-verder-omlaag.html . Ik dacht dat de getallen in werkelijkheid veel en veel hoger liggen.
Laat onverlet dat cranio-sacraal hoort in het kwak-lijstje, en verboden zou moeten worden als gevaarlijke oplichting.

Hombre

Hombre

23-12-2011 om 13:20

Hullie doen het ook

Er is nog wel een verschil tussen wanpresterende individuen en dit soort gevaarlijke onzintherapieen:

"Medici waarschuwen voor dit soort therapieën. Vooral voor huilbaby's is er een wildgroei aan therapieën. Sommige therapeuten proberen de baby terug te brengen in de foetushouding. De foetushouding belemmert de ademhaling. Het dubbelvouwen of buigen van de baby kan niet alleen zorgen voor ademhalingsproblemen, maar ook kan het ruggenmerg worden geknikt."

Lekker profiteren van de wanhoop van ouders met huilbaby's.

Pluk53

Pluk53

23-12-2011 om 13:41

Hombre

maar wie wil je overtuigen, hombre. Hier op OOL zitten toch alleen maar redelijk denkende en handelende ouders
Het treurige is, dat zelfs de OOL redaktie zich op het standpunt stelt dat respecteren van de individuele keuzes belangrijker is dan onderbouwing/evidence-based/werkelijke-resultaten van de kwak-behandelingen die hier van tijd tot tijd besproken worden. In een kwak-draadje mag jij nog een keer waarschuwen/met-de-feiten komen. Anders wordt het beschouwd als "gezeur".

Onno

Onno

23-12-2011 om 17:47

Hij dacht dat het psychisch was.

Al een jaar liep ze met haar klachten bij de dokter en steeds werd ze weer naar huis gestuurd met anti-depressiva, diclofenac of wat andere zooi en ach, die knobbeltjes waren niet meer dan onschuldige cystes.
Totdat ze zich weer zo ziek voelde dat ze maar weer eens naar de dokter ging. Toen kreeg ze een vervanger die haar direkt door stuurde naar de specialist. Diagnose: lymfeklierkanker in een vergevorderd stadium.
Momenteel wordt ze nog even gemarteld met chemo en bestraling (we doen wat we kunnen tenslotte) en dan is het einde oefening.
Waar is nu de VTdK? De IGZ? De Telegraaf? Het medisch tuchtcollege? ROTFL
En de arts gaat, zoals al zijn collega's, lekker op wintersportvakantie van de griepprik opbrengst. 6 a 7000 euro per praktijk. Eventjes er tussenuit.
Had ik moeten doen, dan was ik al gevierendeeld, mijn praktijk in de brand gestoken en drie jaar voorpaginanieuws. Over balk en splinter gesproken.

Hombre

Hombre

23-12-2011 om 18:45

Wat had jij gedaan?

Doorverwezen naar de specialist of een of ander homeopathisch middeltje gegeven?

Hombre

Naar Jomanda doorverwezen............
G

tim

tim

24-12-2011 om 07:31

Balk en splinter

Het is wel waar wat Onno zegt. Alleen al in mijn directe omgeving heb ik zo veel missers meegemaakt van de reguliere gezondheidszorg, doe toch alsjeblieft niet of dat alleen in het alternatieve circuit voorkomt. Wat een arrogantie en tunnelvisies hier toch altijd over dat onderwerp.

Hombre

Hombre

24-12-2011 om 08:04

Over tunnelvisie gesproken

Alle mensen maken fouten, beste tim. Artsen maken vreselijk veel fouten, alleen al omdat veel ziekten heel moeilijk te herkennen zijn. Het is een moeilijk beroep. Maar als je dan ook nog eens uitgaat van onzinwetenschap, waardoor je volledig oncontroleerbaar bent tenzij er een kind sterft zoals hierboven ben je helemaal (bijna letterlijk) aan de heidenen overgeleverd.

En dat mensen zelf zo dom zijn is tot daaraantoe, maar dat jakhalzen als onno daarvan misbruik maken en dat er zelfs doden door vallen. Dat gaat veel te ver.

Die irritante iphone/ipad handtekening kan ook uit! Settings/OO/Handtekening

Appel

wat een verschrikkelijk verhaal... (

Maar.... beetje dramatisch om meteen alle craniosacraaltherapeuten over een kam te scheren?!

Vic

Vic

24-12-2011 om 11:42

Hoe zit dat met osteopathie?

Ik ken iemand die met een huilbaby bij een osteopaat terecht is gekomen. Er bleek een wervel bekneld te zitten en na twee behandelingen was het probleem opgelost en hadden ze een blije baby.

Vic

Vic

24-12-2011 om 13:59

Sini

Geen enkel bewijs, alleen wat die man heeft gezegd en het feit dat na de behandeling de klachten weg waren. Het was echt wel heel opmerkelijk, de baby had al maanden last van verstopping en via de huisarts hadden ze al van alles geprobeerd. Ook dat was bijna direct verholpen.

Kari1

Kari1

24-12-2011 om 17:06

Ja vic

Dat soort verhalen hoor je veel. Onno vertelt ze hier ook regelmatig over de homeopathie, na een keer korreltjes innemen zijn de klachten verdwenen. De crux zit hem hierbij in het verschil tussen “na” en “door”. Om te bepalen welk van de twee het meest waarschijnlijk is moet je onderzoek doen bij grote groepen, en liefst zo dat de patiënt niet weet in welke groep hij zit.
Wat betreft osteopathie zijn zulke onderzoeken ook wel gedaan. Ik heb er eens eentje gelezen (die ik helaas niet meer terug kan vinden, dus vraag me niet om een link) waarbij ouders van huilbabies, waarbij door een osteopaat een osteopatische oorzaak was geconstateerd, in 2 groepen werden verdeeld. De babies werden door de ouders aan een onderzoeksmedewerker overgedragen die ze meenam de behandelkamer in. De ene helft werd echt door de osteopaat behandeld, de andere helft werd na een even lang verblijf in die kamer zonder behandeling aan de ouders geretourneerd. Ouders moesten vervolgens het klachtendagboek, waar ze al voor de al-dan-niet behandeling mee waren begonnen, verder bijhouden.
Maar de onderzoekers waren slim. Ook de babies waar de osteopaat zijn handen vanaf hield werden door hen ietwat gemodificeerd. Knoopje half dicht, haar beetje door de war, broekje iets scheef over de luier. Zodat de ouders dachten: haaaa, ik mag het niet weten maar ik zie het lekker al, mijn kind is behandeld!
Na een tijdje werden de klachtendagboekjes bekeken en, je raadt het al, in beide groepen waren de klachten evenveel en even snel afgenomen. Het antwoord op de vraag “na” of “door” was dus duidelijk.
Moraal van het verhaal: casussen zeggen niet veel.
Kari

Annet

Annet

24-12-2011 om 17:44

Hier tevreden met cranio sacraal therapie

Dochter liep bij logopedie vanwege onduidelijk praten. Omdat oefenen nauwelijks hielp, werd geadviseerd naar een osteopaat te gaan ivm mogelijk fysiek probleem.
Osteopaat had na 1 behandeling al effect. Mijn lekenuitleg: de tong zit bij de aanzet te vast, daardoor kan ze niet goed genoeg articuleren. Dochter (toen 10 of 11) zei dat alles in haar mond losser zat na de behandeling. Het effect in praten was zeer duidelijk. Juf klaagde altijd over haar verstaanbaarheid en zij merkte het duidelijke verschil op. Ze wist niets van de behandeling. Twee behandelingen bleken genoeg.
Helaas was het effect niet blijvend. Na een jaar is ze nog een keer teruggeweest.
Daarna vond ik een fysiotherapeute die ook cranio sacrale therapie beheerste. Zij bleek het trucje ook te kunnen maar dan veel goedkoper! Dochter gaat nu elk jaar naar haar toe voor één behandeling met telkens een positief resultaat. De jaarlijkse behandeling plannen we niet in. Dat is de reactie op klachten van mentor op school, wijzelf, familie, etc. Als de klachten komen, is het tijd weer een afspraak te maken.
Zelf vind ik het prettig dat onze therapeute ook fysiotherapeute is, en meerder technieken combineert naar behoefte en aanleiding.

Biene M.

Biene M.

25-12-2011 om 09:43

Ervaring

Wij zijn met onze huilbaby bij een craniosacraaltherapeut geweest, overigens op aanraden van de huisarts, zelf geloofden we er eigenlijk niet in. Deze man was ook fysiotherapeut. We zijn er twee of drie keer geweest en het heeft niets geholpen.

We lachen nog wel eens om de opmerking van de craniosacraaltherapeut bij het afscheid: dat als ons kind te zijner tijd minder zou gaan huilen dat te danken was aan de therapie. Alsof hij zonder craniosacraaltherapie de rest van zijn leven zes uur per dag zou zijn blijven huilen.

O ja, hij heeft ons kind niet dubbelgebogen, we werden er juist door de ha heen gestuurd omdat craniosacraaltherapie heel zacht zou zijn: hij oefende alleen wat lichte druk uit met één of twee vingers.

liora

liora

25-12-2011 om 20:46

Vreselijk

Dit is een oud geval, goed dat de slager de cel in moet, jammer dat dat slechts zes maanden hoeft.
Ik geloof totaal niet in al die alternatieve therapieën.

Ik begrijp ook niet dat de ouders hiernaast hebben gestaan. Ze stonden erbij! Kind is helemaal slap geworden, liet alles lopen (lekker ontspannen volgens de therapeut), en is bewusteloos weer meegegeven aan de ouders.

Voor geïnteresseerden: zoek in het forum naar de link die ik destijds gaf.

Liora

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.