Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

69er

69er

14-11-2009 om 16:11

De m prik, wel of niet

Wij hebben de beslissing genomen, 1 van de kinderen (boven de 5) laten we niet enten. En ondanks dat we de knoop doorgehakt hebben blijft het door mijn hoofd spoken. Het gevoel dat ik mijn kind zorg onthoud.
Er moeten toch meer ouders zijn die moeite hebben met het nemen van deze beslissing,(ik denk aan alle ouders met gezonde kinderen die nu een opreoep gehad hebben...) welke afweging hebben jullie gemaakt?
69er

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
69er

69er

14-11-2009 om 19:31

..........

pelle,
Het overgrote deel van de berichten die ik gelezen heb gaan of over
- het zeker weten dat je je kind vergiftigt als je ze ent
of
- de bijna zekerheid dat je je kind de dood in kunt sturen als je het niet doet.

Niemand kan in de toekomst kijken......en deze keuze is onomkeerbaar. Ik voel me een slechte ouder, omdat mijn kind mogelijk ziek kan worden en ik het daarvoor zou kunnen behoeden. Ik voel me ook een slechte ouder, omdat ik mijn kind door enting, vervelende bagage mee kan geven en zoals mijn specialist aangaf dit moeilijk in te schatten is. Ik kom maar weinig twijfelreacties tegen en dat vind ik vreemd. ( ik verbaas me er dus ook zeer over dat ogenschijnlijk kerngezonde topsporters zo maar de spuit in zich laten zetten).

( ik gooi maar een balletje op.....Iemand vertelde me dat de kinderen geënt werden, omdat ze anders mogelijk thuis moesten blijven vanwege de zorg en niet konden gaan werken).
69er

Andersom

Ik baal er juist van dat mijn zonen de injectie niet mogen hebben.Anders stond ik morgen in de rij met ze. Zelf krijg ik, kerngezonde hobbysporter, hem wel omdat ik een patient heb met een door een ernstige ziekte verminderde weerstand.Dat helpt dan misschien ook nog een klein beetje om de Mexicaanse griep hier buitenshuis te houden.

Damajo

marie

marie

14-11-2009 om 23:04

Ook niet

Hallo
Zowel jongste (11) en mijn man hebben een oproep gehad. Waarschijnlijk vanwege hun astmaverleden, anders zou ik het namelijk niet weten.
En zij gaan dus ook allebei niet. Voor de "gewone" griepprik heb ik jongste al toen ze 3 was ofzo uit laten schrijven uit het oproepregister.
En ja daarmee nemen we een risico. Maar griep komt eigenlijk helemaal niet voor in de familie. Niemand in mijn directe familie heeft ooit griep gehad.
Wij vinden dat het allemaal nogal "opgeblazen" wordt in de media. Aan de "gewone" griep overlijden jaarlijks ook veel mensen, maar daar hoor je niemand over.
Op de school van jongste zijn veel kinderen ziek, afgelopen week 10 uit haar klas ofzo. En toch krijgt ze de prik niet.
groetjes

Rafelkap

Rafelkap

15-11-2009 om 08:33

Marie

Griep komt helemaal niet voor in je familie, schrijf je.
?????? Dit is geen erfelijke ziekte, griep kan iedereen krijgen. Dat je je niet laat inenten omdat je het risico niet hoog acht kan ik me voorstellen, maar dit vind ik wel een vreemde gedachtengang; dat het in de familie kan zitten.

Rafelkap

Rafelkap

15-11-2009 om 08:39

69-er

Ik wist niet dat gezonde kinderen boven de 5 een oproep krijgen, tenzij er een jonge baby in huis is.
Tuurlijk, ik heb ook moeite met het nemen van de beslissing (2 kinderen t/m 4 jaar, dus binnenkort een oproep in de bus). Ik zou liever geen inenting willen (bang voor bijwerkingen), maar ik wil het alleen al voor het gevaar dat ze andere kinderen besmetten (via school en psz), als ik het al niet zou doen voor hen zelf.
Maar wat pelle bedoelt, deze vraag kon ook bij 1 van bovenstaande draadjes.

100%mama

100%mama

15-11-2009 om 09:25

Wel

hier had zoonlief (5)vorige week al de inenting moeten krijgen, helaas bleek hij longontsteking te hebben dus moeten we wachten tot hij zich hersteld. Hoewel je nooit zeker weet hoe de werking zich in een later stadium zich zal ontwikkelen, laat ik hem absoluut inenten. Stel, de bijwerking KAN zijn alzheimer, je bent 75 en deze diagnose wordt gesteld. Kan jij dan met volle overtuiging zeggen dat als je de enting niet had genomen je deze rot ziekte niet had gekregen? Nee dus, dat weet je helemaal nooit zeker. Wat ik wel zeker weet is dat er NU op dit moment meer gevaar dreigt voor de kinderen en daarom doen wij wel de inenting. Hoewel we deze toch echt liever niet gehad hadden willen krijgen.....

Irene

Irene

15-11-2009 om 20:04

Niet

Ik ga onze kinderen van 1 en 2 jaar niet in laten enten. Ik denk echt dat het zwaar overdreven is om het wel te doen. onze 5 jarige wordt wel ingeent (heeft eerste prik al week geleden gehad), omdat hij chronisch ziek is. Dat is dus een heel ander verhaal.
Het zou mij niets verbazen als er volgend jaar een discussie gaat komen over het geven van de gewone griepprik aan kinderen t/m 4 jaar en een jaar later vindt men het dan eigenlijk toch ook wel beter om iedereen de griepprik te geven, enzenzenz.
De kans dat een gezond kind overlijdt aan de griep (mexicaans of andere) is ontzettend klein. Daar maak ik me echt geen zorgen over.

Jakiro

Jakiro

15-11-2009 om 20:16

Irene (en ik dus wel)

Ik wil je niet overhalen om het wel te doen, maar je verlaagt de kans voor je zoontje om het wel te krijgen zoveel mogelijk door zijn omgeving ook in te enten.
Dus als zijn brusjes ingeënt zijn heeft hij weer minder kans om het te krijgen.
(ik hoop dat ik niet betwetend of bedillerig over kom, want dat is niet de bedoeling)
Ik doe het wel, alle kinderen hier zijn/worden ingeënt.
Jakiro

Irene

Irene

15-11-2009 om 20:30

Jakiro

hmm tja, daar zit wel iets in natuurlijk. Alleen zijn die van 1 en 2 thuis en zit die van 5 op school en zwemles. Dus de kans dat hij het buiten de deur oploopt lijkt me heel wat groter dan dat hij het hier thuis gaat oppikken.

69er

69er

15-11-2009 om 23:23

Lara en rafelkap

Ik heb een gezond kind met een normale weerstand boven de 5. Bij ziekte is de kans op ziekenhuisopname groter en wat ik doe bij ziekte... dan krijgt mijn kind tamiflu. Hoe ik tot mijn beslissing ben gekomen, nou op mijn gevoel, want niemand heeft de wijsheid. Mijn beslissing zou makkelijker zijn als ik tussen 2 kwaden moest kiezen ( de zekerheid dat mijn kind griep niet zou overleven). Opvallend vind ik de keuze om kinderen te enten om besmetting van omgeving te voorkomen. Het te plaatsen in het rijtje bmr en dktp bij kinderen.
69er

Jakiro

Jakiro

16-11-2009 om 08:25

69er

Als je de mex.griep hebt, krijg je niet automatisch tamiflu. Daarvoor moet je ook weer een risicogroep patient zijn (of ongelooflijk ziek)
Jakiro

69er

69er

16-11-2009 om 09:02

Jakiro

ik heb tamiflu in huis. Was niet mijn eerste keus i.v.m mogelijke geldverspilling. Mijn huisarts vond dit de beste oplossing om mogelijke problemen buiten de praktijkuren te voorkomen ( lees hap en spoedapotheek).
69er

69er

69er

16-11-2009 om 09:48

Pelle

Gezien de ontwikkelingen in een bovenstaand draadje denk ik dat dit draadje daar nu wel aansluit.

Ik kom tot inzicht....
Ben jaloers op sommige mensen die zo heel erg stellig kunnen zijn en zou willen dat ik deze stelligheid wat betreft vaccineren zou hebben. Misschien kunnen niet alle beslissingen in een mensenleven genomen worden met 100% zekerheid en moet ik dat leren

Gek word ik ervan, stiekem zou ik willen dat iemand anders het besluit zou kunnen nemen maar komop dat heet ouderschap (herinner ik me weer

(qote zonder toestemming ....)

69er

69er

69er

16-11-2009 om 10:07

echt waar.....ik geloof dat ik dat lezen maar niet in ga halen..
Nee, ik geloof niet dat iedereen die 100 % zekerheid heeft, maar dat las ik hier niet. De stemming werd steeds grimmiger met voor- en tegenstanders.
Ik was blij de reactie van Janine te lezen. Dit is dus het 16 draadje over een **** situatie waar je als ouder in terecht komt.
69er

69er

69er

16-11-2009 om 10:59

De kans

bestaat dat bij ziekte de zorg thuis niet toereikend wordt en opname in een ziekenhuis noodzakelijk is.
( en o.k. heel eerlijk, mijn grootste beer is dat we allemaal ziek worden en er dan niet voor dit kind kunnen zijn).69er

69er

69er

16-11-2009 om 11:09

Lara

om wat verwarring weg te nemen.
Ik denk dat het hier zit in de defenitie gezond..
Mijn kind heeft wel wat, maar welk kind niet?
Ik vind mijn kind niet ziek. Lastig om een voorbeeld te geven. Een kind met bijvoorbeeld een koemelkallergie heeft wel wat, maar zou ik niet ziek noemen, maar een kind met leefregels. Als het deze regels niet volgt wordt het ziek.
Als mijn kind door ziekte de leefregels niet kan volgen loopt het uit de hand.
69er

Vic

Vic

16-11-2009 om 14:56

Wel

Ik ga me zo onderhand steeds simpeler voelen omdat ik mijn kind gewoon, zonder al te veel zorgen, ga laten inenten. (Even o.t. ik vind dat 'enten' zo gek staan steeds, zeg dan vaccineren.) Ik geloof dus niet in complottheorieën, schadelijke stoffen in de vaccins of allerlei andere grote gevaren. Mijn 4-jarige is bijna nooit ziek, maar die enkele keer dat ze ziek is kunnen we altijd midden in de nacht met een uitgedroogd kind naar de SEH. Dat hoop ik met de vaccinatie te kunnen voorkomen (hoewel ze dan natuurlijk nog wel een ander griepje kan krijgen, maar dat terzijde).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.