Gratis vakantiegeld met deze actie op Ouders.nl doe gauw mee!
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Dikke wang en ontstoken puistje

Ik heb in het archief al wat gevonden maar nog even de vraag of iemand deze combinatie herkent: ontstoken plekje op hoofd (haargrens) en dikke wang naast het oor en ook het oor zelf lijkt wat gezwollen.

Het gaat om zoon van 5. Hij lijkt verder niet ziek, heeft er wel pijn aan bij aanraking. Verder wordt het niet duidelijk omdat hij zelf liever niet wil dat er iets is

Ga zo de dokter bellen maar in het weekend hier in het dorp is er wrs niemand 'open'.

Iemand ervaring?

Bedankt alvast,
Gr vertigo

app-sent

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Klinkt als

Opspelende klieren door de ontsteking. Maar even langs de dokter is wel verstandig denk ik. Al iemand kunnen bereiken?
Sanneke*

Vertigo

Vertigo

11-02-2012 om 11:50 Topicstarter

Nee

Zijn er niet op zaterdag (bergdorp). Dan moeten we in stadje naar de EH waarschijnlijk, das ook weer zoiets.. Lastig. Ik denk ookbiets van een infectie, want op de bof of mazelen of rodehond lijkt het echt niet..

app-sent

Oh ja

dat is waar ook, je woont in het buitenland he? Ik las in een ander draadje dat je op de Boezem bij Alblasserdam hebt leren schaatsen? Grappig, ik woon in een dorp naast Alblasserdam en het is nu druk hier ivm de Molentocht. Zelf schaats ik niet, vind het eng, maar ik vind die drukte wel leuk. Ken je deze site al?
http://www.alblasserdamsnieuws.nl/wordpress/2012/02/11/molentocht-2012-gaat-van-start-met-stempel-van-burgemeester-blase/
Beterschap!
Sanneke*

Vertigo

Vertigo

11-02-2012 om 20:46 Topicstarter

Sanneke

hoi,
dat ziet er leuk uit ja! ik zou echt eens terug moeten gaan.. waarschijnlijk vind ik het dorp dan heel klein ik ging namelijk weg toen ik 10 was..
gaat hier wel, hij is wel echt zielig hoor.. zal hieronder het vervolg schrijven.
fijne avond!

Vertigo

Vertigo

11-02-2012 om 20:51 Topicstarter

Vervolg

Hoi Gale e.a.,
net toch even de weekend-dienst gebeld, kreeg verpleegkundige aan de lijn. (Eerst bij de buren geweest om het nummer te krijgen, want in het Frans op een antwoordapparaat ging het iets te snel voor mij..)

Hoedanook, we hadden hem even getemperatuurd, 37.6, volgens de verpleegkundige heel normaal voor een kind. Zijn wang is nog steeds dik, moeilijk te zien of het nu erger is, Het ziet er wel een tikje beurs uit en het doet ook echt pijn bij aanraking. Verder was zoon wel zichzelf vandaag, vrolijk mee op pad geweest enz. Wat dat betreft maken we ons weer geen zorgen.. het plekje op zijn hoofd is misschien toevallig, een echte puist is het niet.

Als je eenmaal op internet gaat zoeken, vertrouw je je eigen gevoel ook niet meer..

Hoedanook, als het morgenochtend slechter is, weer bellen en dan kunnen we in het regionale ziekenhuis terecht. En anders maandag direkt de dokter bellen..

Pff.. vannacht laat ik hem maar bij ons slapen, kan ik toch een oogje in het zeil houden.

Bedankt voor de tips!

V

Puistje, ook oorpijn?

Is hij gevallen? Of heeft hij zich gestoten?
Mijn nichtje heeft pasgeleden een operatie mee moeten maken en is midden in het weekend halsoverkop geopereerd om net zoiets. Dat 'zag' er ook zo uit, beetje beurs en leek een puistje. Beetje dikke wang. En 's avonds oorpijn. Ook met bukken oorpijn...en soms zei ze au,au oortje (meisje is 5). Overdag gewoon,niks aan de hand, soms beetje een 'dip' (zoals kinderen wel eens hebben als ze ziek aan het worden zijn) beetje op de bank zitten en soms een dutje tussendoor en kind was weer op en top. Vrijdag nog naar school geweest, 's avonds had dochter toevallig opgepast en behalve wat gedoe met inslapen (au,au oortje) ging het prima. Zaterdag heb ik dochter opgehaald en toen werd nichtje ziek, zieker...eigenlijk. Dus naar huisarts, 's avonds lag ze al in het ziekenhuis, zondag halsoverkop geopereerd. Het bleek dat ze na een stoot aan een kastje haar gehoorgang behoorlijk 'gekneusd' had (wist niet eens dat dat kon), die kneuzing was al van ong. 3 weken ervoor...en daar had zich een ontsteking ontwikkeld, die geen kant opkon en die drukte haar gehoorgang dicht etc. Kind heeft w.s. wel koorts gehad, maar in 'pieken'(dus even hoog, dan weer normaal), de ouders hebben gemeten, verschillende keren, maar was nooit 'hoog'. Daárvan kwamen dus die 'dipjes' zo nu en dan.
Het was een hele toestand. Die zelfs door huisarts niet onderkend was....daar waren ze na die stoot tegen dat kastje de week ervoor ook al geweest, omdat ze 'anders' dan anders was en steeds maar dat au,au oortje zei. Die kon toen ook niks 'raars' ontdekken. Ja dat het een beetje beurs was en een beetje dik, haar wanggebied dus en iets hoger. Wat betreft haar gehoor, was het kantje boord dat ze nu weer kan horen, een paar dagen later zou het al 'te laat' zijn geweest en had de onsteking haar gehoor w.s. aangetast. Specialisten laten zich echt niet halsoverkop op zondag naar een ziekenhuis roepen als het niet écht nodig is.
Ik wil je niet bang maken, voor hetzelfde geld is er niets aan de hand, maar houd die temp. goed in de gaten, temp. anders gewoon wat vaker, dus om het half uur een tijdje ofzo. En zodra er pijn aangegeven wordt moet je er toch echt werk van maken. Ook al is het weekend.
groeten albana

Dochter heeft dit gehad

toen ze een gehoorgang ontsteking had, van het vele zwemmen tijden vakantie. Alleen het puistje kan ik zo niet zeggen, ze was al wat ouder en had al wat puistjes.
Ze kreeg druppels en toen was het binnen 2dagen over.

Vertigo

Vertigo

13-02-2012 om 17:51 Topicstarter

Nu..

Bij dokter geweest, alsnog 30 km verderop en hij snauwde ook zijn assistente nog af :/
Hij keek, checkte wat ik al had gecheckt plus oor van binnen. Ging toen een kwartier conputeren (google? Healthweb? ) en concludeerde wat ik binnen 5 minuten op internet had gevonden: gezwollen klier, geen bof want dat zit aan 2 kanten (is dat zo?)

Hoedanook, nog 3 dagen afwachten. En misschien ga ik maar van dokter switchen. Tot nu toe nog geen succes mee gehad, paternalistisch, ouderwets gedoe, brr.

Bedankt voor de tips en verhalen! Als het over is, laat ik het nog wel even weten.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.