Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Dochter blijft kwakkelen

Mijn dochtertje van bijna 3 blijft maar kwakkelen met haar gezondheid. Sinds november is ze eigenlijk vrijwel continu moe, heel bleek, af en aan ziek, bijna doorlopend verkouden, reutelig en hoesterig. In november heeft ze ernstige bronchitus aanvallen gehad, zo ongeveer 6 weken af en aan buikgriep. Enkele maanden geleden heeft ze een longontsteking gehad. Ben met haar naar de huisarts meerdere malen geweest en de kinderarts, waar ik moest zijn vanwege een hartruisje (wat loos alarm bleek te zijn). De ka adviseerde om het nog even aan te kijken met haar gezondheid, 4 keer per dag ventolin te geven en haar neus te sprayen. ALs ze van de zomer nog zo aan het kwakkelen is: terug komen.
Maar intussen word ik het zat, en zij ook! Gisteren was ze weer de hele dag beroerd, had hoge koorts. Ze wordt nu maandenlang continu wakker 's nachts en vaak nachten waarbij ze steeds huilend wakker wordt, afgelopen nacht werd ze zelfs ongeveer elk uur huilend wakker. Behalve dat man en ik dit niet meer trekken, we zijn allebei uitgeput, vind ik dit ook heel zielig voor haar.
Herkent iemand dit? Toch maar weer naar de ha, maar wat kan zij doen?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
reina

reina

14-06-2010 om 13:10

Sharon

Ik zou teruggaan naar de kinderarts, je maakt je zorgen, het gaat niet lekker, reden voldoende.

Allergie?

voor iets ?

Asa Torell

Asa Torell

14-06-2010 om 21:05

Ja dat kan echt van alles zijn

een lusteloos neefje van mij bleek bijvoorbeeld domweg een ijzertekort te hebben!
En daarbij voldoet het aan de door ka zelf gestelde 'als... terugkomen' dus dat zou ik zeker doen!

Asa Torell

Asa Torell

14-06-2010 om 21:09

Ik bedoel eigenlijk niet dat ik denk dat je dochter ook een ijzertekort heeft. Alleen maar dat de neiging om te denken 'het hoort nu eenmaal bij die kleintjes dat ze vaak ziek of moe zijn' ervoor kan zorgen dat iets behandelbaars zinloos blijft doorduren. En dat is zo zielig! Dus teruggaan naar de ka is echt meer dan gerechtvaardigd.

Sharon*

Sharon*

14-06-2010 om 21:12 Topicstarter

Okee

Dochter klaagt nu over keelpijn en heeft 2 dagen koorts, dus ik vermoed een keelontsteking, ik geloof dat we dan alle bovenste en onderste luchtweginfecties zo ongeveer gehad hebben de laatste paar maanden. Ze heeft nl ook oorontsteking gehad.
Ijzertekort zou ook kunnen, maar los daarvan heeft ze steeds last van infecties.

Stomme vraag hoor, maar wie zal ik bellen? De ka of de ha? Beiden zeiden terugkomen als het slechter gaat (of niet beter in geval van ka).

Sharon*

Sharon*

14-06-2010 om 21:18 Topicstarter

Asa

Ik snap wat je bedoelt hoor. Ik ben alleen de laatst weken zo vaak met haar bij de ha geweest en de laatste 2 keer tevergeefs: uitzieken dus hopelijk is het behandelbaar. En ik baal er zo van dat ze al maanden niet fris en fruitig is.

Sharon*

Sharon*

15-06-2010 om 07:15 Topicstarter

Drama!

Wat een drama vannacht, een hel! Ze sliep pas om half 11 ook al was ze uitgeput en ziek. Ze sliep bij ons in bed en is ik weet niet hoe vaak gillend en huilend wakker geworden, bleef dan krijsen en om haar heem schoppen, niet te kalmeren en om half 7 vanmorgen weer wakker! Ik bel zo de ha en hopelijk kan ik straks bij haar/hem terecht. Ze heeft wel vaker dit soort rare aanvallen 's nachts.

Bastet

Bastet

15-06-2010 om 07:35

Gewoon de ka bellen!

Als de ka dat heeft gezegd,hoef je de ha niet te bellen,gewoon weer een afspraak maken bij de ka,en zeggen dat het om een controleafspraak gaat.
(Mijn zoon kwam bij de neuroloog terecht na epilepsie,en toen hij na een jaar helaas weer een insult kreeg,kon ik gewoon de neuroloog bellen voor een nieuwe afspraak!)
Bastet

Sharon*

Sharon*

15-06-2010 om 07:57 Topicstarter

Bastet

De kans is alleen dat als ik de ka bel ik pas over een week of zo terecht kan terwijl ik wil dat er iemand vandaag of morgen nog naar haar kijkt. Misschien doe ik beide, eerst de ha en dan de ka.

Sharon*

Sharon*

15-06-2010 om 08:12 Topicstarter

21 juli!

Heb t Langeland gebeld en kan pas 21 juli terecht. De poli secretaresse gaat wel aan de assistent vragen of het eerder kan.

Sharon*

Sharon*

15-06-2010 om 10:31 Topicstarter

Kno arts

Was net bij de ha en heb een doorverwijzing gekregen voor de KNO arts, kan ik over 2 weken terecht. Ze heeft nu inderdaad keelontsteking, kan vanzelf overgaan of erger worden dan moet ik terug komen.

100%mama

100%mama

15-06-2010 om 10:56

Sharon

De KNO in het Lange Land (Dr. Visser dan) is top. Over de KA ben ik absoluut niet te spreken. Je verhaal is zo herkenbaar en grote kans dat je in het LL te horen krijgt "we wachten even af, wellicht groeit ze er over heen". Puffertje hier en daar, kuurtje zus en zo en tot over een half jaar maar weer. In de tussentijd zit jij met een kind wat ziek is en duidelijk niet lekker in haar vel. Uiteraard begrijp ik dat dit ONS verhaal van het LL is, maar helaas hoor ik dit meer om mij heen. Mijn advies zou zijn, maar een afspraak in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag.

Sharon*

Sharon*

15-06-2010 om 11:03 Topicstarter

100% mama

Was heel vreemd maar ik belde vanmorgen terug naar de assistent van de ka en die zei dat ik een nieuwe verwijzing moest vragen bij de ha, omdat de reden waarom ik eerst bij de ka was met dochter vanwege een hartruisje was. Dat was niet wat ik begrepen had van de ka zelf, maar goed erover in discussie gaan heeft geen zin. Ik heb zelf met mijn baby wel goede ervaringen bij de ka met verborgen reflux, maar dat was een andere ka dan bij dochter.

Met de KNO arts heb ik intussen ook ervaring, net bij oudste keel- en neusamandelen er uit. Ik was niet bij Dr Visser maar bij dr Septmeyer en was erg over haat te spreken.
Als er niks uit komt bij de KNO arts, vraag ik een doorverwijzing aan naar het JKZ. Ik vind het toch zorgelijk al die ontstekingen, waaronder ook heftige bronchitus en een longontsteking.

Sharon*

Sharon*

15-06-2010 om 11:06 Topicstarter

Trouwens

Wat me wel opviel (achteraf dan) is dat de ka waar ik dus een tijdje terug was met dochter haar helemaal onderzocht heeft, naar hart en longen geluisterd, oren gekeken, maar ze heeft nooit in haar keel gekeken. Beetje vreemd toch?

100%mama

100%mama

15-06-2010 om 12:22

Sharon

Dat is zeker heel vreemt, te meer omdat je helemaal geen verwijzing dan meer nodig hebt......Septmeyer is idd ook een goeie! Welke KA had je? Toevaliig niet Dr. Punt?

Overigens, om bij het JKZ een afspraak te maken heb je geen verwijzing nodig. Wij zaten eerst hier in het LL bij de KA (toen met zijn urineweg) en daar is het een beetje boel fout gegaan, wij hebben toen JKZ gebeld en ons verhaal gedaan en toen is er een afspraak gemaakt met de melding "op eigen verzoek ouder". Nu met de KA voor zijn longen (3x longontsteking in 1 jaar) dezelfde melding.

Ik zeg altijd, je moet je gevoel volgen. Is het echt iets waar ze overheen groeien en tijdelijk een ondersteuning bij nodig hebben, prima, maar liever 1x te veel dan 1x te weinig. Sterkte hoor, ik weet je frustratie en onmacht......

Sharon*

Sharon*

15-06-2010 om 14:51 Topicstarter

ka gek he. De assistent bleef volhouden dat ik een nieuwe verwijzing nodig had omdat de eerste verwijzing voor een hartruis was. Maar goed het was het 'niet uit laten praten-tiep' dus na 2 keer proberen liet ik het maar zo. Voor mijn dochter had ik dr Heinen en voor mijn zoon dr Rehbock (hem vond ik wel oke).
Ik zal het onthouden dat ik geen verwijzing nodig heb bij JKZ.

Mag ik vragen wat het JKZ doet ivm de longontsteking die je zoon nu 3 keer gehad heeft?

En eens hoor, liever een keer te vaak dan een keer te weinig naar de dokter. Ik ren helemaal niet zo heel snel naar de dokter, maar als je kind zo lang kwakkelt...

Bastet

Bastet

15-06-2010 om 16:34

Sharon

Rehbock is zeer ok,heel geschikte vent inderdaad.
De ka die ik altijd had,zou je rustig hebben laten komen deze week,desnoods tussendoor,is mijn ervraing,maar zij is dus weg bij het LL,die eigen praktijk,weet je wel..)
Bastet

Asa Torell

Asa Torell

15-06-2010 om 20:14

Sterkte sharon

wat een narigheid! En groot gelijk dat je er flink achteraan gaat. Ik zou denken dat er precies hiervoor juist specialisten zijn, om ingewikkelde gevallen tot op de bodem uit te zoeken.

100%mama

100%mama

16-06-2010 om 11:19

Sharon

In eerst einstantie hebben ze met een gerichte kuur de ontsteking aan gepakt omdat hij op dat moment erg ziek was. Daarna zijn we een traject in gegaan van diverse onderzoeken omdat hij niet alleen die longontsteking had, maar gewoon bleef kwakkelen met de ene dag 40 gr koort om de volgende dag weer fris en fruitig te zijn bij wijze van spreken. We hebben tot nu toe gehad bloedonderzoeken op van alles en nog wat (allergie, bloedcellen, alle waarde etc), een longfunctie test en een zweettest staat voor de 23e. Daarbij nog 2x een foto om het verloop van zijn longen in de gaten te houden op het moment dat hij weer slechter aan het worden was. Voor zijn longen hebben we nu als ondersteunig Seritide puffers en voor de ontsteking een onderhoudsdosis lage antibiotica. Deze krijgt hij sinds vrijdag en ik moet zeggen.....hij heeft geen koorts meer gehad, het hoesten wordt ook beter en hij voelt zich duidelijk meer happy. Meer energie en veeel vrolijker. Dan zijn we nog een half jaar verder, maar er is nu al meer actie eondernomen als in dat hele LL in 4 jaar! Daarbij vind ik het prettig dat alles onder 1 dak zit, omdat we ook voor zijn urineweg bij de uroloog lopen en we dus niet van het ene ziekenhuis naar het andere hoeven.

Normaal rennen we ook niet snel naar een HA, ben er geloof ik al 3 jaar niet geweest, hahaha, maar je kind....je voelt het zelf het beste als er iets niet pluis is zeg ik altijd. Dat zit gewoon in je. Sterkte hoor, hoe is het nu?

Sharon*

Sharon*

16-06-2010 om 13:31 Topicstarter

Bastet, aha, ja ik weet wie je bedoelt. Dat is dan jammer dat zij weg is!

Asa, zou je denken inderdaad. Mijn ervaring is wel dat het zo er aan ligt wie je treft (helaas de laatste tijd wel wat ervaring opgedaan met specialisten, de rode loper ligt nog net niet uit bij het ziekenhuis als ik aan kom de een neemt je serieus en de ander ziet toch weer een overbezorgde moeder en luistert dan niet goed.

100% mama, wat fijn dat je zoon nu zo goed onderzocht wordt. Ook naar zeg wat hij allemaal heeft. Zo erg is het hier niet, maar wat ik wel herken is de ene dag koorts (dan geen 40 maar 38 of 39) en de volgende dag weer weg, en natuurlijk die terugkerende infecties aan haar luchtwegen. Mocht er bij de KNO niks uitkomen ga ik naar het JKZ als ze dan nog zo kwakkelt. Ik was aan het googlen en las ergens dat leukemie bij kinderen de symptomen bleekheid en terugkerende luchtweginfecties kan veroorzaken. Ik ben er nu niet bang voor hoor, maar vraag wel een bloedonderzoek aan als ze zo door blijft gaan.
Overigens gaat het wat beter met haar, koorts is weer weg, ze is nog wel bleek (maar ja ze slaapt ook heel slecht) en heeft keelpijn.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.