Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Dochter hoort hele hoge tonen

Mijn dochter hoort hele hoge tonen die een ander niet hoort. Tot voor kort alleen lastig voor haar, omdat de tonen soms zo hard zijn dat zij er hoofdpijn van krijgt. Het geluid komt van bv de tv of pc, vooral als die net aangezet worden. Nu loopt ze er echter op school tegen aan dat ze niet weten of ze haar moeten geloven. Ze kan bv sommige luistertoetsen niet goed maken. Haar mentor heeft dan ook gevraagd om een gehoortest. Ze heeft al een afspraak bij de huisarts, maar de assistente wist iig al niet waar we terecht kunnen voor zo'n hoortest. Meestal gaat dat natuurlijk over wel of niet goed kunnen horen.
Herkent iemand dit?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Nee

Maar het lijkt me logisch dat ze naar de KNO-arts daarvoor zou moeten. Die assistente is helemaal geen arts, dus die kan daar niets over zeggen.

Gr. Poezie.

Puck

Puck

05-01-2011 om 13:22

Ja, in mindere mate

Ik hoor ook heel makkelijk hoge tonen die de meeste anderen niet horen: van laders, adapters, spaarlampen, etc. Gelukkig niet zo hard dat het me dusdanig stoort dat mijn functioneren er door beinvloed wordt zoals bij je dochter. Ik denk dat iedere KNO-arts met een test met die piepjes prima kan uitvogelen wat je dochter wel of niet kan horen. Lijkt me gewoon een standaardgehoortest. Zelfde als dat je bij de schoolarts een seintje moest geven wanneer je een toon hoorde. En dat de assistente niet wist waar dat kon is een gebrek aan haar kennis lijkt mij.

Gehoortest

gewoon via kno of audiologisch centrum.

Hoort ze verder wel goed? Ik hoor lage tonen slecht, maar wel tv-schermen (die ´oude´), laders, geruis op geluidsboxen, apparaten die nog aanstaan, vleermuizen etc. . Gek genoeg mis ik de toch hoge pieptoon van de thermometer dan weer volledig.

Maar goed, het is te testen, meer weet ik er niet van.

bertje1

bertje1

05-01-2011 om 20:44

Goed gehoor

tja, tegenwoordig is iedereen aan de mp3 en harde geluiden zijn aan de orde van de dag dus... men hoort steeds slechter. Jouw dochter dus niet! Transformatoren, , dimmers, tv's, monitoren, etc. maken soms hele hoge pieptonen. Heel lastig voor haar!
Ik zou uitzoeken waar de pieptoon vandaan komt en dan dat ding uitzetten of iets anders kopen. Dat kan thuis, maar niet op school natuurlijk. Je kunt het er misschien wel over hebben op school, als ze in de klas zit is er waarschijnlijk veel ruis, maar als het stil is hoort ze het. Heel lastig!

Ja hoor

Ze heeft gewoon een goed gehoor, en hoge frequentie kan ze schijnbaar ook horen. Niks bijzonders dat hebben meer mensen,wij ook. Dat wil zeggen mijn vader, mijn broers en ik en mijn oudste ook. 'Soms' hebben we er last van. Mans wekker maakte opeens ook zo'n raar piep-fluit-geluid. Man hoort niks (slaapt ernaast notabene!) jongste ook niet, ik word er zelfs wakker van en oudste hoort het ook duidelijk. Dus is de wekker nu weg en vervangen. Lampen (vooral dimlampen) piepen soms ook erg. Ik heb ook last van ruis op radio's b.v. die doet me soms gewoon pijn in de buik. Valse intrumenten zijn ook vréselijk. Dat kan ik bijna niet verdragen. Mijn hele lichaam verkrampt ervan. Die piep-fluit van t.v.'s is vaak alleen in het begin, dus die gaat over (dat scheelt). Je kan het testen met die piepjes-test die consultatie-bureaus ook doen. Qua toetsen zou ik proberen een betere cassete-deck in te zetten (neem aan dat het cassete is??? Wel een beetje ouderwets?) zo een die je kan afstellen op bas en hoge tonen. Dan kan ze de vervelende geluiden zelf beter afstellen en de ruis en de piepjes eruit draaien.
Misschien heb je thuis zo'n cassetedeck? Kan ze die meenemen. Of op de kringloop.
Hoofdpijn krijgen wij er trouwens niet van. We worden er wel naar van (misselijk).
groeten albana

amk

amk

06-01-2011 om 10:00

Zeker wel

hier op het werk hebben we een toegangssysteem dat steeds een piepje geeft als je je pasje er bij houdt.
Niemand in de gang hoorde het, pas toen een collega en ik melden dat we ons ziek gingen melden via de bedrijfsarts werd er actie ondernomen. Ondertussen zaten wij wel met knallende hoofdpijn een paar weken vanwege het geluid.

Polly Shearman

Polly Shearman

06-01-2011 om 19:33

Ja!

heb er wel eens van gehoord, je kan ook je gehoor op bepaalde frequenties laten aanpassen. In eindhoven zit een audiologisch centrum die dat doet.
oh.. ik google ff
Auditieve Integratie Therapie
Dat was het, google zelf maar eens.
groet, Karin

toja

toja

07-01-2011 om 09:34

Man en zoon ook

Hier hebben man en zoon er ook 'last van'. Vooral mijn man hoort hele hoge tonen die ik niet hoor. Radio staat voor hem al snel te hard, evenals de tv.
Hij wordt er alleen niet ziek van, het is hooguit storend.

amk

amk

07-01-2011 om 13:23

Net nog

ben net weer een vergadering uitgelopen omdat de beamer een dusdanige toon verspreidt dat ik de keuze had tussen de ruimte verlaten of flauwvallen.

Mirjam

Mirjam

09-01-2011 om 16:41 Topicstarter

2 afspraken verder

Dank je wel voor jullie reacties. I.i.g. fijn om te weten dat dit dus veel vaker voorkomt. Inmiddels zijn we bij de huisarts geweest die (zoals ik eigenlijk al verwacht had)alleen wat vragen stelde en toen een verwijsbrief mee gaf. Vervolgens naar de kno-arts in de veronderstelling dat ze meteen getest zou worden, maar helaas alleen een algemeen onderzoekje en een nieuwe afspraak voor de test. De kno-arts zei er echter wel bij dat het niet zo simpel is en dat ze er eigenlijk niet zo veel mee kunnen, maar dat ze nu wel een gewone gehoortest krijgt......... :-S
Als we daar geweest zijn ga ik dan ook maar even bij een audiologisch centrum informeren. Die zullen er dan toch meer in gespecialiseerd zijn (hoop ik.....)

En idd is eigen apparatuur naar school meenemen een goed idee als we er anders niet uit gaan komen. Weet zo even niet wie het zei, maar bedankt voor de tip!

lennest

lennest

18-01-2011 om 20:29

Kinderen horen anders?

Ik las laatst een artikel over de stille beltoon op mobieltjes speciaal voor kinderen. Schijnbaar horen kindsere meer hoge tonen dan volwassenen.

Mamvantwee

Mamvantwee

19-01-2011 om 09:55

Ja dat is toch bekend

Kinderen horen idd hoge tonen die volwassenen niet meer horen, dat is bekend. Er gaan trilhaartjes in je binnenoor verloren naarmate je ouder wordt, je hoort daardoor steeds minder goed. Natuurlijk gaat dit proces bij de een sneller dan de ander, zodat er ook volwassenen zijn die vergeleken met het gemiddelde nog beter horen. Ik ben er zelf zo een.

Groet, Mamvantwee

Bellefleur

Bellefleur

19-01-2011 om 10:16

Hier ook

Mijn zoon en dochter horen ook meer hoge tonen dan ik. Ik heb een tijdje geleden een evenwichtsstoornis opgelopen, en toen hoorde ik ook meer geluiden. Heel irritant. Als het haar beperkt, zou ik toch door zetten om haar naar een kno-arts te laten gaan.

Bekend verhaal

De tv die aangaat is bijvoorbeeld 20.000 Hz, precies de grens voor de meeste mensen. Dwz ouderen horen het zeker niet, van de jongeren hoort een deel het.

Ik had het vroeger ook. Gaat vanzelf over (maar niet op de termijn dat het de mentor zou schikken, duurt nog wel een paar jaar).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.