Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

kaat

kaat

04-02-2012 om 16:10

Dochter net 6 in oktober geholpen aan neusamandelen en buisjes maar altijd verstopt neusgat

Mijn dochter van net 6 is in Oktober geholpen aan de nesuamandelen en buisjes(heeft met 7 maanden meningitus gehad,vermoedelijk door een verwaarloosde oorontsteking,dat is niet te achterhalen,maar doordat ze vantevoren zo huilerig was s'nachts ga ik ervanuit!
Ze is er goddank goed uitgekomen,want ze heeft 3 dagen kritiek gelegen in Maasstricht wegens complicaties.
Ik heb al een test laten doen omdat mijn vriend een allergie heeft voor honden/katten en huisstofmijt en ook bronchitus heeft gehad vroeger(en vorig jaar ook no g een keer na een longontsteking),maar daar is niets uit gekomen,maar er werd gezegd dat als ze die test over jaren opnieuw doen,het misschien wel uitkomt!
rond haar 1,5/2jaar heeft ze erge eczeem gehad op haar gezicht en op de armen en benen,maar dit is nu wel rustig op dit moment,hoewel er af en toe wel op haar gezicht(voornl wangen)en soort eczeemachtige plekjes
zitten en ze hoef maar met haar gezicht op een deurmat de gaan rollen/liggen en haar gezicht is rood met een soort van uitslag,dus vermoed ik dat mijn dochter hetzelfde heeft als mijn vriend!
Alleen dat haar neusgat aan een kant vooral altijd dichtzit(ook na de neusamandelen knippen)is vervelend voor haar,snachts snurken uiteraard,dus mijn vraag was ofdat ze daar iets aan zouden kunnen doen,ik vraag dit
ook na als we in Maart op controle gaan,maar vroeg het me gewoon af...

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
kaat

kaat

04-02-2012 om 16:16

Oh ja en ze heeft regelatig last van oorontstekingen

Oh ja ze heeft regelmatig last van oorontstekingen,nu bleek bij een controle(voor de laatste operatie) dat er 1 buisje nog in zat,al zo'n 4 jaar dus en daardoor werden die ontstekingenveroorzaakt volgens knoarts,ben benieuwd nu,ze had een gaatje in haar trommelvlies,ik weet niet ofdat dat nadelen heeft ofdat zwemoordopjes dan worden aangeraden met zwemles enz,ik heb ze vorige
zelf op maat laten maken voor alle zekerheid
Ook is ze sneller moe dan mijn andere kinderen,ze zit in groep 3,dat de juf laatst zei houdt ze maar af en toe
s'middags thuis,neem aan dat dit komt door haar klachten!

marie

marie

04-02-2012 om 18:20

Keelamandelen en scheef neustussenschot?

Hallo
Waarom zijn de keelamandelen niet gelijk verwijderd?
Want van opgezette/ontstoken keelamandelen kun je dus heel erg gaan snurken.
En een altijd verstopte neus kan ook komen van een scheef neustussenschot.
http://www.kno.nl/publiek/voorlichting/snurken
http://www.kno.nl/publiek/voorlichting/amandel_kind

Marie

Marie

04-02-2012 om 18:25

Oordoppen

Hallo
O, ja voor de oorontstekingen zijn de oordoppen inderdaad een goed idee. Want hier zei de kno-arts destijds bij ons "orenkind" met buisjes dat ze gerust mocht zwemmen zonder doppen - resultaat was altijd oorpijn na het zwemmen en toch steeds weer oorontstekingen.
Pas toen ze een gaatje in haar trommelvlies had adviseerde hij zwemmen met vette watten in de oren. Toen had ik er genoeg van en heb voor haar oordoppen aan laten meten bij de audicien (hoorspecialist). Sindsdien geen oorpijn meer na het zwemmen.
Let er wel op dat je elk jaar nieuwe laat maken, want kinderen groeien en hun oren dus ook en dan passen ze na een jaar niet meer. Verder is chloorwater ook niet echt bevorderlijk voor de doppen.
En het snel moe zijn kan dus heeeel goed komen van ontstoken keelamandelen. Was hier dus ook zo. "Orenkind" heeft pas met 7 jaar de keelamandelen eruit gekregen (neusamandel al met 2 jaar) en de keelamandelen hadden er achteraf gezien veeeel eerder uit gemoeten.
Succes

jessica 5

jessica 5

05-02-2012 om 17:20

Kaat

Hier ook gehad na buisjes, na neusspray (nasonex)is dit wel opgelost. Duurt wel een week of drie voor je resultaat ziet.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.