Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Dochter van 6 jr smeert nog poep aan de muur

mijn dochter is lief maar soms snap ik haar werkelijk niet. Ondanks dat ze zindelijk was met 3.1/2 is ze sinds 1 jaar weer in de broek aan t poepen en weken van wel naar de wc. het toppunt is wel dat ze het ook nog in haar kamer aan de muur smeert.Bovendien drijft ze alles op de spits. Niet meteen willen slapen (uit t raam hangen 10 x naar de WC) dingen vernielen. OP school is er neits aan de hand. Ze vraagt continue aandacht en dat wordt steeds meer negatieve aandacht.
Iemand advies?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Ik zou me wel zorgen maken

Heel eerlijk gezegd zou ik me bij deze ontwikkeling wel wat zorgen maken. Ze was al zindelijk en gaat ineens in haar broek poepen. Dat kan een medische oorzaak hebben, maar samen met de andere ontwikkelingen die je schetst (op de muur smeren, "alles" op de spits drijven) lijkt het me meer een gedragsprobleem. Is er iets veranderd in het gezin het laatste jaar? Moet ze op school erg op haar tenen lopen?
Ik zou er geloof ik even mee naar de huisarts gaan om te zien of hij/zij er raad mee weet. En misschien kan deze je wel verwijzen naar verdere hulp.
[email protected]

Negatieve aandacht

Ik vraag me net als nanny af of er het laatste jaar in de thuissituatie iets is veranderd waardoor ze een totaal ander gedrag laat zien. Is er intussen misschien een babybroertje of zusje bijgekomen? Verhuizing? Verlies van een dierbare? Op school is er niets aan de hand, alleen thuis. Waarom zou het thuis nodig zijn kostte wat kost aandacht te moeten vragen, al is het negatief?
Ik zou me ook zorgen maken, haar gedrag thuis klinkt behoorlijk extreem, dit meisje zit niet goed in haar vel, het lijkt een schreeuw om aandacht.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.