Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Sinilind

Sinilind

14-03-2012 om 17:00

Dosering melatonine?

Dag
Omdat ik slecht slaap heb ik melatonine gekocht bij de drogist, in de hoop om het zonder slaappillen op te lossen. Nu lees ik op internet dat een aanbevolen dosering 1 a 2 mg per dag is, maar de tabletjes dat ik gekocht heb bevatten 0,1 mg. Zou ik dus 10 van die tabletjes moeten slikken? Het meisje van de drogisterij waar ik net terug ben gegaan wist er niets van en het is te laat om de huisarts te raadplegen,
wie weet raad?
Sini

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Fiorucci

Fiorucci

14-03-2012 om 17:05

Nou....

In principe wel, ja. Mijn zoon kon van de kinderarts een recept krijgen voor 1 mg, maar dat is best duur. Volgens de kinderarts was het goedkoper om de drogisttabletjes te halen en er daar tien van te nemen. Maar ik ben toen begonnen met 5 tabletjes en voor hem was dat voldoende. Ik zou dus beginnen met vijf en kijken hoe het gaat.
Overigens, of het helpt tegen jouw slaapproblemen is maar afwachten natuurlijk, het helpt tegen een beplad tekort, maar of het helpt bij slaapproblemen bij spanningen is maar zeer de vraag natuurlijk. Sterkte!

amk

amk

14-03-2012 om 17:24

5mg

ik heb pilletjes van 5 mg (nee geen tikfout) en er zijn er ook van 3 mg.
Dat scheelt nogal in het pilletjes tellen.

Inge M

Inge M

14-03-2012 om 18:22

Zonder recept ook 1,5 mg

Bij de kruidvat heb ik dat zien liggen. Het was maar één van de vele verpakkingen met o.a. melatonine. Goed de beschrijving lezen dus! Die hoeveelheid zonder recept is nieuw, eerst was het alleen 0,1 mg.
Maar het zou kunnen dat de kleine tabletjes toch goedkoper zijn bij dezelfde hoeveelheid melatonine dan de 1,5 mg tabletjes. Die waren volgens mij best prijzig.

Merel

Merel

14-03-2012 om 18:39

0.1 mg gebruik ik

ik gebruik de pilletjes van 0.1 mg en slaap daarop als een tierelier. Dus misschien gewoon even uitproberen wat bij jou het beste werkt? (ik gebruik er 1 per keer dus)

amk

amk

14-03-2012 om 19:20

Ook zonder recept

die 5 mg die ik heb zijn ook zonder recept.
Maar bij mij hebben ze geen effect. Ik gaap hoog uit een keer extra, maar na 1 uur ben ik gewoon weer wakker en slaap niet meer in. Ook een aantal uur voor het slapen gaan in nemen om beter in te slapen: geen effect.

Het is echt iets dat je even moet uitproberen.

Guinevere

Guinevere

14-03-2012 om 20:32

K.o. met 0,1 mg

Ik ga zelf al K.O. van 0,1 mg. Het is echt zeer persoonlijk. Overigens werkt gewone melatonine alleen als inslaper. Na een paar uur is het effect echt uitgewerkt. Maar je zou bij 's nachts wakker liggen nog een paar tabletjes kunnen nemen. Niet meer doen als het vroeg in de ochtend is natuurlijk. Bij de zeldzame keren dat ik 's nachts wakker lig, neem ik uiterlijk om 4.00 nog melatonine. Daarna is het jammer maar helaas, dan maar een keer veeeel te vroeg wakker.
In jouw geval zou ik een uur voordat je in slaap wilt vallen beginnen met 0,4 mg. Doet dat te weinig, dan kun je er altijd nog een paar bij nemen.

Wisselend

is het hoe mensen reageren op de hoeveelheid melatonine.
Mijn man slikt 10 mg, en onze dochter van 8 3 mg. Op minder doet ze het niet.
De medicijnen van dochter krijgen we vergoed, want via psychiater. Die van mijn man betalen we zelf. 45 dagen voor 40 euro.

Ava

Ava

15-03-2012 om 08:12

Die heb ik ook

En er hoort een bijsluiter bij te zitten met een telefoonnummer dat je moet bellen voor de juiste dosering. Ik kreeg het advies om te beginnen met 2 en dan elke dag 1 er bij tot het de juiste dosering was. Ik heb aan 1,5 genoeg. Ik weet niet meer wat het maximum was dat je mocht innemen. En anders zou ik even overleggen met de huisarts. Dat sowieso eigenlijk.

Werken niet

bij mij heeft melatonine geen effect. ik heb een paar weken dormesan van Vogel ingenomen en daar sliep ik heerlijk of (of het was placebo effect, maar dat maakt me dan ook niet uit

Elisa Gemani

Elisa Gemani

16-03-2012 om 18:03

Melatonine

Voor de juiste dosering en het juiste tijdstip van inname zou ik echt naar een melatoninepoli (slaappoli) gaan. Dat heb ik met zoon (toen 10; ADHD; hele leven lang slechte slaper) gedaan na maandenlang zonder succes aangemodderd te hebben met verschillende merken, doseringen en tijdstippen.
Uit de 2 thuistesten (simpele test dmv op watjes kauwen) bleek dat hij al vroeg "piekt" qua melatonine-aanmaak en dat de melatonine snel afgebroken wordt dus hij kreeg 3mg voorgeschreven die hij uiterlijk om 20.00 moet innemen. Indien nodig mocht hij zelfs 6mg.
Sindsdien slaapt hij fantastisch! Zelf neem ik ook 3mg en ik slaap ook gelukkig beter en sneller in.
Het is heel belangrijk dat je de juiste dosering hebt, het juiste tijdstip van inname en ook consequent iedere avond de melatonine op hetzelfde tijdstip inneemt. Verder is het van belang dat de slaapkamer genoeg verduisterd is.
Tegenwoordig kan je ook de hogere doseringen vrij verkrijgen bij de betere drogist/apotheek. Ik laat ze echter via vrienden van mijn moeder uit Amerika komen omdat melatonine daar veel goedkoper is.
Melatonine werkt overigens alleen als het gaat om verstoring in de melatonine-aanmaak door bijv. fysiologische factoren of externe factoren (jetlag; later donker etc.). Wordt het slaapprobleem veroorzaakt door iets anders zal het weinig of niet helpen.

Mamarijke

Kun je ze niet mee laten brengen door iemand die naar Amerika gaat. Je koopt ze daar in een (grotere) supermarkt. Daar heb ik vorig jaar 60 tabletten van 3 mg voor ongeveer $3 gekocht ! Ik zag ook potjes van 5 mg.
Mij hielpen het niet met het slapen op een nachtvlucht terug naar A'dam.

Kosten en verkrijgbaarheid melatonine

Daar verbaas ik me dus over. Hier in Schotland kan je helemaal geen melatonine in de vrije verkoop verkrijgen, in Amerika zelfs hoge doseringen in de supermarkt voor een prikkie en in Nederland las ik, betaal je voor 30 dagen x 10 mg € 45. Ik snap daar niets van.....

Sorry

1,5 maand x 10 mg voor €40.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.