Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

caton

caton

07-03-2013 om 22:09

Dry needling behandeling

Sinds anderhalf jaar heb ik last van mijn schouder en arm, waarvoor ik vorige week (eindelijk!) fysiotherapie voor krijg. Ik heb er zelf veel te lang mee doorgelopen, maar goed.
De therapeut stelt een dry needling behandeling voor; hierbij wordt met dunne naaldjes in de aangetaste spieren geprikt (geen acupunctuur). Hij heeft er al bijgezegd dat het geen prettige behandeling is, maar wel effectief. Wie heeft ervaring met deze behandeling? Heeft het geholpen? Deed het erg pijn? Ik ben niet bang voor prikken, maar het schijnt dat je na de tijd wel napijn hebt in de vorm van spierpijn en uitstraling naar arm en hand. Graag hoor ik ervaringsverhalen!

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
kastanjet

kastanjet

08-03-2013 om 06:43

heb sinds een paar weken dry needling therapie, samen met massage en kraken. Het is geen pretje, tijdens het prikken soms een misselijkmakende pijn. Maar op zich vind ik het goed te doen(heb wel hoge pijngrens). Na de behandeling voel je inderdaad een soort spierpijn (en soms alsof ik door een bus ben overreden). Deze napijn gaat steeds sneller over. In het begin duurde het zo'n twee dagen, nu een uurtje of zo.
Het belangrijkste is: het helpt. Heb nagenoeg geen pijn meer.

Ik ook, al jaren af en toe onderhoud plegen

Ik heb een hele tijd dry needling gehad voor schouder, nek en rug, en nu doe ik nog af en toe een "onderhoudsbehandeling" als ik merk dat de pijn weer terugkomt. Het zijn inderdaad geen fijne behandeling, je voelt niet eens de naald of zo, maar vooral de prikken in de "knooppunten", dus waar het probleem zit, voel je af en toe behoorlijk en kan ook ongecontroleerde reacties geven en napijn. Ik heb niet altijd napijn, maar wel regelmatig. Het duurt bij mij geen uren, maar wel een half uurtje of zo. Soms moet ik ook even blijven liggen of bijkomen voordat ik weer op pad kan omdat ik er duizelig van word.

Maar het belangrijkste: het heeft effect! En daar doe ik het voor!

Bang voor naalden

Maar heb het toch een keer laten doen. En ik vond het naaldje helemaal niet pijnlijk. Maar ik heb wel 2 dagen erna last gehad van een stijve pijnlijke plek. De week erna wilde ik het niet meer en heeft hij het gemasseerd. Dat was veel pijnlijker dan het naaldje! Dus daar had ik wel een beetje spijt van...
Maar het heeft geholpen en daar ging het om!

Suc6!

caton

caton

08-03-2013 om 22:28

Niet bang voor naalden

dus die prik daar zie ik niet zo tegenop. Maar wel tegen die 'misselijkmakende pijn'. Maar aangezien jullie allemaal zeggen dat het helpt, denk ik het toch maar te gaan doen. De massage was hier ook al behoorlijk pijnlijk. Nou ja massage... hij houdt 20 minuten zijn duim op een plekje op mijn schouderblad. En af en toe mag ik even bijkomen van de pijn die dat oplevert. Een hot stone massage is toch lekkerder hoor!

May

May

08-03-2013 om 22:43

Pijn is te doen hoor

Ik ben echt een watje, maar dry needling kan ik prima aan hoor

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ik ben geen watje, maar wees wel voorbereid

Met dry needling raken ze de knopen in je spieren die in de loop der jaren zijn gaan vastzitten. De pijn kan dus enorm intens zijn. Ik ben wel eens bijna van mijn stokje gegaan, en ik ben beslist geen watje. Het fijne van dry needling is echter dat het heel kortdurende pijn is, en met het wegebben van de pijn voel je ook gelijk de verbetering. Alsof het probleem met de pijn mee je lichaam verlaat. Ik vind het effect heel bijzonder.

Kies wel een goede therapeut, dat maakt veel verschil. Ik heb er 2 gehad, en de tweede was echt niet zo goed als de eerste. Ik rijd dus nu wat kilometers om om toch maar terug te gaan bij mijn eerste therapeut.

Hoe weet ik welke therapeut?

Ik zou t ook wel eens willen proberen..
Maar hoe weet ik welke therapeut goed is?

@zilli

Referenties van anderen? Ik weet zelf een heel goede in A'dam west. Wellicht is google ook een goede mogelijkheid om te zoeken.

Margriet*

Margriet*

10-03-2013 om 22:08

Jasmino

Ik ben geinteresseerd. Heb zelf al jaren een zwakke plek in mijn rug en een heel pijnlijke plek (je voelt de knoop). Meerdere keren goede fysio gehad maar het blijft terugkomen.

@margriet*

Zie hier de website: http://www.erikpels.nl/
Hij geeft ook les, althans dat deed hij vroeger in elk geval. Zijn nadeel is dat je soms lang moet wachten met een afspraak omdat hij enorm de tijd neemt voor iedereen. Voordeel is ook dat hij dus ook de tijd neemt voor jou. Maak dus geen krappe afspraak als je weer op tijd thuis moet zijn en neem iets mee om te lezen in de wachtkamer. Succes!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.