Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Angie

Angie

04-05-2011 om 23:47

Dubbel zien

Hallo,

Ongelukje gehad, ook op mijn hoofd gevallen, buiten westen geweest en wat meer dingetjes, en nu zie ik dus al twee weken alles dubbel. Ik heb een Ct scan en MRI gehad, neits bijzonders aan te zien. Van neuroloog naar oogspecialist doorgestuurd die verder gaat kijken. tot zo ver het medische deel.

Mijn vraag: iemand anders met dit ervaring gehad? Zoja, hoe lang duurde het voor je verbetering zag? Ging dat ineens, of geleidelijk? Hoe voorkom je dat je knotsknetter dol wordt van de maffe beelden om je heen de hele dag? Kon je lezen, autorijden, tv kijken, enz? lezen op de computer gaat me nog het beste af, een boek is echter een probleem (hmm, komt misschien door de afstand?). Zou een Kindle helpen om te kunnen lezen? Ik moet nog voorberieden voor een examen deze zomer ook en dat gaat zo wel erg slecht.

Groetjes,

Angie

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Judith.t

Judith.t

05-05-2011 om 11:00

Wat naar

Wat naar voor je! Heb geen quick fix voor je. Misschien heb je baadt bij de oogspecialist (is dat wat anders dan de 'doorsnee' oogarts in het ziekenhuis? Die hebben vaak 1 opvatting over het zien: nl of het orgaan, het oog, correct werkt. Maar er is ook nog de verwerking van dat wat het oog binnen is gekomen). Dat is mijn ervaring met diverse oogartsen. Maar misschien heb jij een heel andere. Hoe dan ook, ik ben zelf niet gevallen maar zie toch dubbel, last van evenwicht en alle klachten die jij opnoemt. Na lang zoeken heb ik een arts gevonden die *en* naar het orgaan kijk *en* naar de verwerking van dat wat het orgaan binnenkomt. Als ik je zo lees, klinkt het alsof je kan proberen daar eens langs te gaan. Je bent alleen niet van nu op deze week geholpen want hij heeft een wachtlijst van hier tot ginder. Je zou hem kunnen bellen om het te proberen *of* hij toch een plekje heeft of dat je in het kort de casus voorlegt (omdat je je afvraagt of je bij hem wel aan het juiste adres bent) en waar je dan beter terecht kan. Ik hoor het wel of het mogelijk wat voor je is.

Kan je in de tussentijd de tekst niet 1x lezen op een geluidsdrager en die constant laten afspelen om zo de stof toch te leren?

Pluk53

Pluk53

05-05-2011 om 13:05

Lastig

Geen ervaring, dus wat ik hier schrijf is puur theorie . Zie je dubbel op alle afstanden? Ook op "oneindig"? Ik neem aan dat je ogen wel "gewoon" kunnen bewegen, alle kanten op. Maar de coordinatie is er dus niet, of niet afdoende.
Om te lezen kun je een oog afplakken. En dat afwisselen links/rechts. En als je op een bepaalde afstand niet dubbelziet, zou je kunnen oefenen. Je blik langzaam van dat punt dichterbij brengen, of verder af.

Lenzen verschoven

Zoon had na val uit boom ook last van dubbelzien. Zijn lenzen bleken verschoven. Hij kreeg aangepaste glazen in zijn bril en langzaam is het weer goed gekomen.

Angie

Angie

06-05-2011 om 23:13

Annej

Wat zag zoon? Gewoon dubbel, of een deel wel, of neit, of scheef?

Angie

Zoon

Zag dubbel en daardoor liep tie overal tegenaan. Verder viel het toen pas op dat ogen ook een stand konden aannemen onafhankelijk van elkaar dat was ook een raar gezicht. Precies weet ik het niet meer. Opa ging mee naar de sessies bij de oogarts en ik regelde het montuur. De glazen kwamen van de oogarts.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.