Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Monique D*

Monique D*

13-09-2012 om 16:25

Eerste keer beugel: 's-ochtends of 's-middags?

Mijn dochter 15) gaat binnenkort naar de beugeltandarts om een blokjesbeugel te te laten plaatsen. Hij zal eerst de onderste tanden onder handen nemen.
Het zal wel wennen zijn, vooral met eten, drinken en misschien ook met slapen.
Ik vraag mij af wanneer ik de afspraak kan maken. Is het beter om 's-ochtends te gaan of is 's-middags een beter idee?
Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Elisa Gemani

Elisa Gemani

13-09-2012 om 20:55

Beugel

Mijn zoon (11) heeft sinds ruim twee maanden een beugel. Ik geloof dat hij 's ochtends een afspraak had bij de orthodontist. Het lijkt mij dat het tijdstip niet echt uitmaakt; gewoon wat het handigste is qua school/verzuim. Daarna gewoon door met de normale bezigheden. Voor die eerste paar dagen wat zacht voedsel in huis hebben en evt. paracetamol geven in de eerste nacht/twee nachten. Mijn zoon had twee dagen en nachten echt veel last en pijn, daarna niet meer. Hij eet en drinkt nu gewoon alles maar kijkt wel uit voor harde dingen afbijten (appel, wortel, harde broodkorsten, etc.)
Het 5 minuten poetsen per keer en het ragen vindt hij nog het vervelendst Tip: geef je dochter een reistandenborsteltje en een ragertje mee voor op school etc. Succes!

Annet

Annet

14-09-2012 om 09:55

Mijn dochter zou zeggen: hangt af van het rooster op school

Niet omdat ze niets wil missen maar omdat ze precies de vakken wil missen die ze minder leuk vindt.
Van mij mag het, zolang de resultaten op school goed zijn.

Zelf zou ik gaan voor vroeg in de middag en daarna niet meer terug naar school.

Terpi

Terpi

14-09-2012 om 10:15

Wat is je overweging?

Als je overweging is dat het pijn gaat doen kan ik je 'gerust stellen' Pijn doet het toch wel, maakt niet uit welk moment van de dag. Die pijn komt eigenlijk meer de volgende dag, wanneer de tanden al een dag in de nieuwe stand gedwongen worden en als de binnenkant van de mond langzaam stuk begint te gaan van de blokjes die tegen de tere huid aan zitten. Bij mij hebben alledrie de kinderen de beugel smorgens gekregen, de ortho plaatst hier sowieso alleen smorgens. Het voordeel hiervan is dat je door de dag heen een beetje in de gaten kan houden hoe het gaat en samen kan uitdokteren wat je kind kan eten en wat niet. Paracetamol geven en de wax/was goed gebruiken om de binnenkant van de mond te beschermen is belangrijker dan het tijdstip. Dus wat dat betreft ben ik het eens met de schrijfster boven mij, als je kind er goed voor staat op school zou ik het lekker smorgens doen, dan heeft ze er tenminste nog wat voordeel bij naast de ellende die het de eerste dagen gaat opleveren.

Merel

Merel

14-09-2012 om 15:40

Hier viel het mee

En hier viel het juist hartstikke mee, bij beide kinderen. Mond ging niet stuk, ze hadden was gekregen voor op de blokjes te doen, maar dat is niet gebruikt, was niet nodig. Ze hebben maar een klein beetje last gehad, een of twee dagen een paracetamol genomen.
Appels aten ze hier al sowieso niet en ik heb al die tijd dat ze beugelden geen 'draadjesvlees' mogen maken

DikkiD

DikkiD

15-09-2012 om 08:04

Ligt aan orthodontie praktijk

Bij onze praktijk hebben ze de vervelende gewoonte, dat het maken van foto's, het plaatsen van beugels en het bijplaatsen van brackets alleen maar in de ochtenduren kan.....tot mijn grote ergernis.
Aan de ene kant snap ik het wel, want anders zouden ze in de ochtenduren als de kids naar school zijn niets te doen hebben, maar aan de andere kant vind ik het erg vervelend, dat mijn kinderen hiervoor lessen moeten verzuimen. Needless to say, dat ik voor de middaguren zou kiezen.

Fiorucci

Fiorucci

15-09-2012 om 09:27

Dikki

Hier zijn ook vaste dagdelen voor dergelijke werkzaamheden, maar niet om te zorgen dat afspraken s'middags kunnen plaatsvinden. De late middagafspraken zijn voor kinderen die buiten de stad wonen.

Monique D*

Monique D*

19-09-2012 om 17:41

Wij gaan om elf uur

..Naar de beugeltandarts! Dochter mist wiskunde en vindt het nie
t erg.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.