Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Eindeloze keelpijn

Heb sinds de herfstvakantie keelpijn. Niet heel hevig, maar genoeg om last van de hebben. En vooral 's nachts is het vervelend, ik word regelmatig wakker omdat mijn keel erg geïrriteerd is. Heb dan last van kriebelhoest, slaap daardoor slecht. En de volgende dag heb ik dus weer wat ergere keelpijn, omdat ik zo heb liggen hoesten. Dan is het weer een paar dagen wat beter, tot het vanzelf weer wat erger wordt etc. etc. Zo gaat dat nou al 3 maanden. Verder geen klachten, koorts oid. Tis begonnen toen ik griep kreeg in oktober.
Huisarts ziet, voelt en hoort niks bijzonders en weet het verder niet. Als het niet over gaat, stuurt hij me over een maandje of zo naar de KNO-arts. Iemand hier een idee/tip?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tineke

Tineke

21-01-2013 om 16:02

Klein tipje

Nieuwe tandenborstel! (steeds op het moment dat het over is)

marie

marie

21-01-2013 om 16:05

Snurken?

Hoi
Snurk je 's nachts ook? Want dat geeft natuurlijk ook irritatie in de keel.
Heb je je amandelen nog?
Zelf heb ik zo nu en dan last van wat wij noemen een "hangende huig" (opgezwollen huig). Mijn huig is dan opgezet en rood en hangt dan op mijn tong. Dat geeft irritatie en neiging om te "kuchen", waardoor het allemaal nog roder en geïrriteerder wordt. Als mijn neus dan verstopt zit en ik ga dan 's nachts snurken, wordt het ook niet echt beter van.
Bij mij helpt zuigen op Trachitoltabletjes heel goed.

bertje1

bertje1

21-01-2013 om 18:07

Reflux?

heb je misschien last van oprispingen (zuur) vanuit de maag? kan ook erg vervelend zijn en keelpijn veroorzaken

Anneque

Anneque

21-01-2013 om 18:19 Topicstarter

Nee nee en ja en borst

Nee, ik snurk niet, en nee, ik heb geen last van reflux, vroeg de huisarts ook naar idd. En ja, ik heb mijn amandelen nog. Ben verder ook helemaal niet verkouden of snotterig of zo, tis echt mijn keel die pijn doet en snel geïrriteerd is. Het wordt ook erger als ik mijn stem veel gebruik. Zo jammer, want ik lees graag lang voor en dat gaat nu dus een stuk minder.
Ik zal in elk geval de tip van Kaatje ter harte nemen, even afwachten tot het even wat minder is dus...

Ik heb trouwens ook pijn in 1 borst, daar had ik in mijn zwarte fantasieën al een heel enge samenhang bij verzonnen. Maar ook daar ziet/voelt etc. de huisarts niets bijzonders. Maar wie weet, ik noem het maar even nu ik mijn medische status toch op het net gooi Wie weet ziet een van jullie nog een verband.

Tip

Je huisarts stuurt je over een maand door naar de KNO arts. Maar je hebt al keelpijn vanaf de herfst. Ik zou de huisarts even bellen en vragen of hij een verwijskaart schrijft zodat je eerder terecht kunt. Waarom weer een maand aanzien terwijl de huisarts geen idee heeft wat het is?

Misschien toch wel maagzuur

Ik heb regelmatig maagzuurklachten. Ik merk dat niet aan een zure smaak ofzo, heb ook niet merkbaar oprispingen. Waar ik het wel aan merk is dat ik last krijg van kriebelhoest en 's morgens ook een droge keel. Verder heb ik dan pijn ter hoogte van mijn adamsappel.
Dat ik er vooral 's morgens last van heb komt omdat ik dan de hele nacht gelegen heb en er dus meer maagzuur kan terugvloeien.
Zelf had ik het helemaal nooit als maagzuurklachten herkend, maar mijn huisarts wel.
Iris

Anneque

Anneque

22-01-2013 om 14:17 Topicstarter

Echt? en hoe opgelost?

Joh, dat je dat kunt hebben zonder het te merken....ik merk werkelijk niets van maagzuur.
En hoe gaat het nu dan, is het opgelost? En hoe dan?

Maagzuurremmers

Inmiddels gebruik ik maagzuurremmers, maar voorheen slikte ik middeltjes van de drogist. De huisarts raadde maalox aan. Er is van alles, maar misschien toch opnieuw weer even met je huisarts overleggen.
Ik raakte destijds in een fysieuze cirkel voordat ik wist dat het maagzuurklachten waren. Ik dacht er goed aan te doen dropjes te eten vanwege het hoesten, maar daar werd het alleen maar erger van
Wie weet is dit bij jou ook aan de hand!
Groetjes, Iris

Engelandvaarder

Engelandvaarder

22-01-2013 om 21:11

Allergie?

Ik ben ook een echte keelpijnklant, het wordt bij mij ook erger met veel praten. Bij mij lijkt het aan met allergieen samen te hangen, al is het niet altijd duidelijk wat de klachten veroorzaakt.
Je kunt een doosje antihistamine bij de drogist kopen en een paar dagen slikken. Je zou de eerste niet zijn die zelf een allergie diagnosticeert door te proberen of dat helpt.
t is maar een idee.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.