Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

NaShA

NaShA

26-09-2011 om 20:19

Ervaring buisjes plaatsen 12/13 jarige?

Ja, ben eventjes terug Vandaag heeft oudste te horen gekregen dat hij opnieuw buisjes moet. Anderhalf jaar geleden zijn ze verwijderd, maar het werkt niet zoals het zou moeten, met alle ellende van dien. Volgende week moet hij naar het ziekenhuis en hij ziet er enorm tegenop. Komt nog bij dat hij ADHD heeft en vaak grotere bergen ziet dan er zijn...Iemand hier ervaring met buisjes op deze leeftijd? Hoe zijn ze er na? Hoe komen ze uit de narcose?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
NaShA

NaShA

27-09-2011 om 09:20

Niemand?

niemand een ervaring met iets oudere kinderen?

marie

marie

27-09-2011 om 11:05

Ja hoor

Hallo
Oudste moest met 12 jaar ook weer een buisje. Omdat ze een vrij rustig meisje is, kon dat zonder narcose. De KNO-arts vertelde haar steeds wat hij ging doen en dat ging echt prima. We stonden na 15 min alweer buiten!
Alleen moest ze na 2 jaar weer een nieuwe. Deze keer is er een T-buisje geplaatst en dat moest wel met narcose, omdat het buisje groter is. Ze heeft alleen de narcose met infuus gehad. De rest van de groep (peuters/kleuters) kreeg nog een drankje van te voren om rustig te worden (worden ze een beetje "dronken" van).
Ze ging rustig de narcose in en werd (dus) ook weer rustig wakker. Ze is de dag erna alweer naar school geweest, achteraf had ze misschien nog een dagje thuis moeten blijven, omdat ze nog wel moe was.
Het enigste wat tegenviel was het lange wachten in het ziekenhuis. We moesten er al om 7.30 uur zijn en ze was pas om 11.00 uur ofzo aan de beurt.
Wat voor buisjes krijgt je zoon? Ook T-buisjes of "gewone"? Want de gewone kunnen dus ook met plaatselijke verdoving geplaatst worden, maar dan moet hij wel rustig zijn. En dan hoeft hij ook niet onder narcose.
Weet je ook waar je zoon precies tegenop ziet? De narcose, het wachten, de pijn?
Trouwens over het algemeen is het zo dat hoe rustiger je de narcose in gaat hoe rustiger je wakker wordt.
Hier is het dus allemaal prima gegaan.

NaShA

NaShA

27-09-2011 om 18:34

Hoi marie

dank je voor je reactie. Hij gaat sowieso onder narcose. Ik weet niet welke buizen hij krijgt, hij heeft als peuter eerst gewone gehad, maar die vielen na twee weken al weer uit, en toen inderdaad die T-dingen. die hebben ruim 11 jaar gezeten....Deze zijn vorig jaar voor de zomer verwijderd door de KNO in de hoop dat het lichaam het zelf weer zou oplossen, maar helaas.

Waar ziet hij tegenop, eigenlijk alles, de narcose, eventuele pijn, het idee dat ze in hem gaan "snijden" enz. Ik snap het wel, in 2006 ging ik ook voor het eerst onder narcose en ik vond het ook doodeng! Hij is ook bang om wakker te worden tijdens de ingreep. Heb hem gezegd dat dat echt bijna nooit gebeurd, dus dat hij daar niet bang voor hoeft te zijn.

Morgen is de screening van de narcose, dus dan kunnen we ook wat vragen stellen, zoals ook hoe het met zijn medicatie moet voor de ADHD...

NaShA

NaShA

28-09-2011 om 13:00

Zo weinig ervaringen?

Dat betekent dat het kennelijk niet zo vaak voorkomt?

NaShA

NaShA

28-09-2011 om 16:25

Hoi linzel

ja, hier dus ook vooral ervaring met jongere kinderen en die zijn zich dan toch iets minder bewust van alles. Vandaag de intake bij de anesthesist, en op zich is hij wel iets gerustgesteld. hij krijgt een kapje en geen naald, daar zag hij ook tegenop. En hij mag wel zijn Concerta 's morgens gewoon, dat is geen probleem. Dus dat scheelt voor iedereen een hoop gedoe, want daardoor is hij beter benaderbaar. Hij vindt het nog steeds niet leuk, maar is een klein beetje gerustgesteld...

NaShA

NaShA

01-10-2011 om 22:08

Bedankt voor de reacties

dinsdag a.s. is het zo ver....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.