Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Arawen

Arawen

03-11-2012 om 13:53

Even klagen Hardnekkige verkoudheid

Even een klaagdraadje over een 'non-issue', ik ben al een week of twee verkouden. Hoesten, proesten, nachtelijke blafaanvallen, neus dicht, het gaat maar door. Telkens als ik hoop dat het eens voorbij trekt veranderd het alleen maar van loopneus in dichte neus of andersom. De spieren in mijn nek en schouders beginnen vreselijk op te spelen door al dat gesnotter en ik zit al een paar dagen aan de pijnstillers.. Neusspray mag zo ondertussen ook al niet meer. Maar ik heb geen koorts, ben 'dus' niet ziek en 'dus' loop ik vrolijk door in werk en gezin..
Apotheek waar ik toevallig kwam raadde een stootkuur Eachinaforce aan. Reusachtige tabletten, twee per dag. In de hoop mijn weerstand op te krikken, want ik heb een paar maanden terug al een antibiotica kuur gehad omdat ook zo'n verkoudheidsaanval maar niet over ging.
OK, het is het einde van de wereld niet en het zal wel weer eens over gaag, maar ik ben het zooo zat.. dus kom ik even klagen.. en als iemand de gouden tip heeft??

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Guinevere

Guinevere

03-11-2012 om 16:50

Welnee

Welnee, ik kan me herinneren dat de enige werkende soort Echinadinges een verkoudheid welgeteld met 1!!! dag kan bekorten. Daar zou ik niet in investeren dus. Vervang je neusspray door een zoutwaterkuur, ga lekker een half uur in een hete douche staan, laat iemand je nek/schouders masseren en laat je eens een paar dagen vertroetelen qua huishouding. Van dat doorrennen gaat de verkoudheid in elk geval niet sneller over. Berusten dus. En daarna aan je weerstand werken door veel naar buiten te gaan en veel zuurkoolstamppot te eten.

Tirza G.

Tirza G.

03-11-2012 om 16:50

Een apotheek

Die echinaforce aanraadt mag wat mij betreft zijn deuren sluiten. Dat is een placebo-middel.
En antibiotica helpt helaaas niet tegen virussen, alleen tegen bacterieen. De meeste verkoudheidsklachten zijn virussen

Tirza

Rafelkap

Rafelkap

03-11-2012 om 17:30

Enige

Het enige dat mij helpt is in zo'n tijd vroeg naar bed. Acht uur. Neus vrijhouden door druppels of idd stomen.
Echinaforce helpt niet, help je alleen dr Vogel mee, of eigenlijk zijn nabestaanden want dr Vogel leeft niet meer.

Wat mij helpt

Als het een droge hoest is en je doet al nachten geen oog dicht kom je in een cirkeltje terecht dat je je constant doodmoe voelt. Geen weerstand kan opbouwen. Codeïne tabletjes zorgen voor een goede nachtrust door minder hoesten en je voelt je weer sneller fit. Je wordt er wel een beetje sloom van.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.