Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

mama 78

mama 78

16-12-2008 om 10:58

Evenwichtsorgaan

Ik heb er al eens vaker last van gehad en heb het vandaag weer; als ik mijn hoofd schuinhoud naar de re hterkant, dan gaat de kamer draaien. Heel verevelend. Doe ik dit naar de andere kant, gebeurt dat niet.
Het is een soort duizelig (meer draaierig) gevoel, beetje eng wel. Het begint al als ik uit bed stap, daarom ga ik altijd voorzichtig zitten en opstaan.
Ik ben er weleens voor naar de HA geweest, want toen was het heel hinderlijk. Hij heeft in mijn oor gekeken, maar zag niet echt iets bijzonders, hij dacht wel dat het een beetje rommelde in mijn oor bij het evenwichtsorgaan. Maar hijheeft er niks voor gegeven,want van die medicijnen zou ik me beroerd gaan voelen.
Wat zou dat toch zijn? herkennen jullie dit? Ik ga me soms van alles in mijn hoofd halen...heb ook al eens gedacht aan hyperventilatie, verkeerd ademen kan ook zulke klachten geven. Toch denk ik niet dat dat het is?
Ik hop echt dat iemand het herkent hier op het forum, ik moet er heel de dag op letten dat ik mijn hoofd recht hou
Ben benieuwd naar jullie reacties!

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Klinkt als bppv

http://www.mtchuizen.com/bppv.php

Kijk maar eens op die website. Ik zou trouwens NIET aan de oefeningen beginnen. Eerst maar eens een doorverwijzing naar de KNO arts vragen van de huisarts want er kan natuurlijk ook iets heel anders aan de hand zijn.

Dus eerst terug naar de huisarts en zeggen dat het niet over gaat.

Beterschap

Mariel

Mamvantwee

Mamvantwee

16-12-2008 om 13:28

Ja, bppv

Heb ik ook een paar keer gehad. Het verschil met andere duizeligheid is juist het positie-afhankelijke: dus bij jou als je je hoofd naar rechts buigt. Als je de duizeligheid juist wel opzoekt, dus je hoofd in de stand brengt waarmee het gaat draaien en je houdt dat even vast, wordt de duizeligheid dan minder en houdt het zelfs op (na zo'n 15 seconden)? Dan heb je daarmee nog een aanwijzing dat het bppv is.

Ik vond het destijds doodeng, dacht dat er iets engs in mijn hoofd aan het woekeren was ofzo. Maar: het is dus niet gevaarlijk.

Ik heb juist wel de oefeningen gedaan en dat hielp binnen een dag al merkbaar. Na een paar dagen was het weg. Je herpositioneert met de oefeningen die kristallen in je evenwichtsorgaan naar een plek waar ze geen klachten veroorzaken. Ik zou het gewoon proberen.

mama 78

mama 78

16-12-2008 om 14:08

Wil je nog wat meer vertellen?

Ik heb er net eens wat over gelezen, en het klopt wel. Met name al s ik s'morgens vroeg heel snel omdraai in bed, draait de hele kamer rond.
Misschien is het idd. iets eenvoudigs als BPPV! Ik was ook bang dat dat er iets in mijn hoofd woekerde, een tumor ofzo (ja, zulke rare dingen ga je denken)Klopt het dat het ook weer weggat?
En is het ook zo dat je er met lopen last van kan hebben, soms heb ik het gevoel of ik op water loop, een soort gevoel of ik op een boot heb gestaan of in een lift.
Is het verstandig om zelf thuis die oefeningen te doen, of is dat eng?
En nog een vraag: hoort er ook bij dat je weleens een suisje of piepje in je oor hebt, netr of het geluid even 'wegvalt?'
Please, laat me nog wat meer weten, het wordt nu wel herkenbaar!Ik heb wel wat gelezen op internet, maar je moet ook niet teveel lezen

Ja dat kan eng zijn

Het kan eng zijn om in je eentje aan de oefeningen te beginnen omdat je er juist nog duizeliger van kan worden. Daarnaast kunnen dit soort klachten ook andere dingen zijn en het is handig om dat even uit te laten sluiten door een arts die alles uitgebreid met je kan bespreken en die je kan zien.

Ik denk dat het daarom belangrijk is om even bij de KNO arts of een gespecialiseerde fysiotherapeut langs te gaan voordat je aan oefeningen begint.

Ga in elk geval eerst even langs je huisarts,

Mariel

Mamvantwee

Mamvantwee

16-12-2008 om 14:54

Meer info

Tja, meer info. Kijk, als je meer vage klachten hebt, kan er natuurlijk ook iets anders zijn. Als je je zorgen maakt, zou ik toch even met de huisarts gaan praten.

Bij bppv kun je zonder problemen die oefeningen thuis doen. Ik ging op de grond liggen (of in bed) en draaide mijn hoofd zoals de plaatjes op internet aangeven. Dus in 1 keer naar rechtsboven, tijdje vasthouden (eventueel met je ogen dicht als je het draaien eng vindt), dan via de middenstand en door naar links, etc. Doel is om de kristallen weer ruimte te geven zodat ze niet de vloeistof tegenhouden waardoor je duizelig wordt.

Dat bootgevoel ken ik ook, maar dat had ik niet bij bppv, dat is bij mij wsl de bloeddruk. Dat wordt momenteel bij mij in de gaten gehouden omdat dat in mijn familie zit. (Laat je bloeddruk dus ook maar even meten, dat zal de huisarts wsl zelf ook wel willen doen)

En een piepje in je oor, of gedeeltelijk minder horen: ook dat heb ik niet aan bppv gerelateerd. Ik ken dat op zich ook wel weer, maar dan als ik moe ben. Dan begint er wel eens spontaan iets te piepen (tinitus, maar niet de extreme vorm dan). Gaat ook weer vanzelf over.

Niet te ongerust worden hoor. Stress, vermoeidheid en een simpel verkoudheidje doen gekke dingen met je lijf. En vooral niet te veel googelen....daar word je een cyberchonder van!

succes.

fysio

fysio

16-12-2008 om 19:40

Fysio

Ik zou even naar de fysio gaan en van te voren even informeren of ze bekend zijn met bppv en daar oefeningen voor kennen.
Onze praktijk behandelt bppv patiënten en de resultaten zijn tot nu toe goed. Ook de fysio's uit het ziekenhuis alhier zijn enthousiast over de methode.
Ik zou de oefeningen wel onder begeleiding aanleren en niet zelf wat gaan proberen.

P.S. geldt ook voor andere oefeningen op de site van MTC. Het is een goede site, maar om de oefeningen goed uit te voeren is begeleiding vaak wel nodig.

mama 78

mama 78

16-12-2008 om 20:50

Bedankt en nog wat vraagjes

Heel erg bedankt voor jullie tips!Heel helder.

Hoe kan het dat het nu over is? Als ik nu mijn hoofd scheefhou, blijft alles 'rustig' zeg maar, wat raar is dat.Hoort dat erbij, is het in aanvallen?
Hoe komt het overigens dat je het gevoel hebt dat je ogen gaan 'rollen'als je die draaierigheid voelt? Net of ik ze niet stil kan houden dan.
Ik vraag me af of ik van die oefeningen nog meer draaierig zou worden. Als ik mijn hoofd verplaats zoals op die oefeningen, heb ik er geen last van. Het is echt alleen als ik mijn hoofd schuin naar beneden doe.
Kan ik gewoon zo naar de fysio stappen, ook als ik er geen last van heb op dat moment?

Manus

Manus

16-12-2008 om 22:27

Nek

Klachten mbt duizeligheid kunnen ook heel vaak veroorzaakt worden door (nek)spieren die dwars liggen. Maak in ieder geval die afspraak met een goede fysiotherapeut (niet zo een die je een kwartier onder een rode lamp zet en dan wat ins blaue hinein gaat kneden) en leg het probleem voor. Mijn duizelingen zijn meestal met een aantal gerichte massages verdwenen. Verder is het misschien handig om je hoofdkussen eens onder de loep te nemen. Hoe lig je met je nek?

Manus

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.